iulians scrie:Se poate spala rama la jet de apa dupa care se poate introduce la alte familii.
Daniel_new scrie:Multumesc! Si ramele trebuie sa le descapacesc toate de acele oua capacite de trantori si le bag la stupii ceilalti?. Pana la urma cum se procedeaza,fiti mai expliciti:
-1.le descapacesc sau nu?
-2. puietul necapacit va fi scos afara de noile familii?
-3. se dau imediat ramele spre adoptie noilor familii?
-4. se pun dupa diafragma sau in ce zona a cuibului?
-5. albina din stupul respectiv se scutura in altul si se amesteca mirosurile celor doua familii? Noile albine nu vor zbura din nou la vechea pozitie din stupina?
-6. de ce se muta mai intai familia in alt loc in stupina si abia a doua zi se trece la aceasta operatie? Nu vor trage albinele la locul vechi si le vom pierde astfel in loc sa le scuturam in alta cutie?
Stiu ca sunt cam multe intrebari aici dar credeti-ma,explicate etapizat ,vor fi mai usor de inteles si mult mai utile informatiile pentru incepatorii ca mine.
Inca o data:Multumesc anticipat!
ignatov andrei scrie:Daniel_new scrie:Multumesc! Si ramele trebuie sa le descapacesc toate de acele oua capacite de trantori si le bag la stupii ceilalti?. Pana la urma cum se procedeaza,fiti mai expliciti:
-5. albina din stupul respectiv se scutura in altul si se amesteca mirosurile celor doua familii? Noile albine nu vor zbura din nou la vechea pozitie din stupina?
-6. de ce se muta mai intai familia in alt loc in stupina si abia a doua zi se trece la aceasta operatie? Nu vor trage albinele la locul vechi si le vom pierde astfel in loc sa le scuturam in alta cutie?
Stiu ca sunt cam multe intrebari aici dar credeti-ma,explicate etapizat ,vor fi mai usor de inteles si mult mai utile informatiile pentru incepatorii ca mine.
1.nu!
2.scos sau consumat!
3.a doua zi!
4. cu albina tanara, la marginea cuibului!
5. NU, doar se muta stupul!
6. ca sa scapi de culegatoare, iar unificarea sa se faca mult mai usor!
Daca esti incepator, cauta sa inveti ce inseamna "sanatos si puternic", nu-ti incarca memoria cu prostii, cum s-a incarcat si acest topic!
Daniel_new scrie:Multumesc! Si ramele trebuie sa le descapacesc toate de acele oua capacite de trantori si le bag la stupii ceilalti?. Pana la urma cum se procedeaza,fiti mai expliciti:
7Rame scrie:Lipsa de acoperire. Regim termic inadecvat suprafetelor mari de puiet. S-a dus albina veche, subit, si au ramas neacoperite zone de puiet, pe vremea asta rece.
Colturi ramase reci. Puiet scos de albina.
Si la mn am vz la unul. Avea opt rame de puiet tabla, 75%!!
Acum 2 zile, l-am lasat fara inchidere, vad azi ca nu mai scoate, si nici pe fund nu mai are nimik.
Opt rame, m-a imbolnavit!
Si inca nu am plecat cu ei la rapita.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori