ignatov andrei scrie:Nu poate fi cules la toate florile, bine ca ploua!
Vara ne va da inapoi, totul, insutit!
E corect ce spui dar parca a programat cineva sa fie timp rau cand este ceva cules in natura. La Bacau ca si la Iasi, cred, natura e in sarbatoare. La prima raza de soare campul ingalbeneste, terenuri parloaga sunt albastre de la pizda tigancii, iar padurea este patata cu alb de la cires si paducel.
Am dus o parte din stupi la iova. Cand a inflorit a venit vremea rea si a tinut exact cat trebuia.....dar cea mai mare belea este frigul. La noi, cum spuneam, este inflorit ciresul, papadia, urzicuta, etc. Astazi, dupa 4 zile de stat in stup, albina a zburat de la 10 pana la 17. Pe seara era zgomot in stupina dar cantarul zicea "zero". Am deschis un stup, doi si ......... cantarul avea dreptate. In puiet, pe ici pe colo cate o licarire de nectar si nici polen nu este din belsug. Am bagat hrana mai mult decat in ultimii 3 ani adunati si rezervele sunt pe sponci.......
Urmeaza rapita, cred ca de Paste.
Doamne ajuta!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"
Friedrich Ruttner