newtab scrie:Buna seara,
In seara aceasta a venit un consatean la mine ca albinele mele i-au ucis in urma cu doua zile calul in timp ce ara cu calul o vie din spatele stupilor mei. Sotia mea a vazut cand albinele au atacat calul, deci omul nu minte.
Ce este de facut in aceste situatii?
Salut, imi pare rau de intamplare.
Legea 383/2013 spune asa:
Art. 13
(1
) Amplasarea familiilor de albine pe terenurile detinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanta de cel putin 5 m fata de caile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietatilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan. (2) Daca distanta fata de obiectivele prevazute la alin. (1) este mai mica de 5 m, familiile de albine trebuie sa fie despartite de acestea printr-un gard, zid, plasa ori alt obstacol prin care albinele sa nu poata patrunde in zbor, cu o inaltime minima de 2 m, masurata de la nivelul solului, si care sa continue pe aceeasi linie inca 2 m dincolo de stupii amplasati la extremitatile stupinei.
(
3) Numarul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligatiilor prevazute la alin. (1) si (2), nu este limitat.
Daca ai respecat cele aratate mai sus, parerea mea este ca nu ai nicio vina.
Nu cunosc detaliile totusi.