tuturicius scrie:...
si sunt convins ca si ele incep sa se indragosteasca de mine
Daaa, sigur ca da vecine !.
O sa te si cunoasca cand mergi la ele cu cineva, si o sa-l intzape numai pe ala, ca deh, nu-l vor cunoaste ...
tuturicius scrie:...
dogvet scrie:tuturicius scrie:jonny_it scrie:tuturicius scrie:I:
Incearca ME si o sa te indragostesti de el.
(Unu'care foloseste ME de prin 2000)
Incerc deja pe primele 5 familii. Sunt primele mele albine. De ele incep sa ma indragostesc. Teoria multietajatului indraznesc sa spun ca am priceput-o in mare, de aceea am si pasit in apicultura cu multietajati. Ma ajuta si meseria de medic veterinar, nu ma sperie nici o teorie, oricat de stufoasa ar fi, sunt obisnuit, daca in final in practica iti usureaza munca si poti obtine rezultate bune. In curand imi iau si cinci nuclee, ca sa castig inca de anul asta un pic de experienta si cu ele.
Cat de curand o sa-mi iau si ce accesorii mai imi trebuie la microscop ca sa pot determina gradul de infestare cu nosema, si mai am multe in cap![]()
Daca tot incep sa ma indragostesc de albinutze, azi le-am tras si un sir de baloti de paie, acum sunt ferite din trei parti, ca sa nu le deranjeze curentii de aer si sunt convins ca si ele incep sa se indragosteasca de mine
Salut Tuturicius.Ca te indragostesti e bine.Primo,Me-ul nu e chiar asa usor cum pare,stiu ei apicultorii romani de ce stau pe Dadant,ai sa simti si tu asta pe propria piele cind va trebui sa dai jos corpuri sa te uiti in ei pt ,,n ''motive.Daca crezi ca ai inteles teoria pe care ai citit-o din manualele standard e bine,numa vezi ca primul semn de neintelegere e reprezentat de punerea FA deasupra unui singur corp de ME
.Secundo,daca astepti sa vezi la microscop semnele de infestare cu nosema iti cam pierzi timpul,colonia e pa,ala deja se numeste examen morfopatologic ,care logic se face post mortem.Tertio,da jos balotii de paie,sa beneficieze stupul de amaritele alea de raze solare.Ai stat vreodata in vreo camera neincalzita cind afara e soare?Inauntru e frig.
Adi Hodis scrie:tuturicius scrie:...
Daaa, sigur ca da vecine !.
O sa te si cunoasca cand mergi la ele cu cineva, si o sa-l intzape numai pe ala, ca deh, nu-l vor cunoaste ...
dogvet scrie:Daca crezi ca ai inteles teoria pe care ai citit-o din manualele standard e bine,numa vezi ca primul semn de neintelegere e reprezentat de punerea FA deasupra unui singur corp de ME
mcbos scrie:dogvet scrie:Daca crezi ca ai inteles teoria pe care ai citit-o din manualele standard e bine,numa vezi ca primul semn de neintelegere e reprezentat de punerea FA deasupra unui singur corp de ME
Cu chestia asta le scoti roirea din cap ...Aici teoria merge cu practica .
@dogvet
Ai ME in exploatare ?
dogvet scrie:tuturicius scrie:Intr-adevar am gresit, nu am mai avut tangenta cu patologia albinelor de cand eram in scoala, de aproape 20 de ani, si mai uiti. Acum nu am ajuns cu studiul inca la nosemoza, mai am timp, sunt cu el pe la varooza. Mai exact am retinut ce face Dan Margarit, si sunt convins ca nu e singurul, iar ideea era ca se poate, el fiind de profesie inginer daca am inteles bine. Adica daca altii pot, si noi putem, asta e parerea mea![]()
In ce priveste umiditatea mi-am dotat stupii cu urdinis superior. Ramane de vazut ce rezultate vor fi.
Toti uitam,sa nu patesti ca mine sa-ti uiti copilul la gradinita si consoarta la supermarket,sa vezi dupa-aia morala comunista![]()
!Vezi ca la capitolul varooza,cel mai complet tratat este ,,Parazitologie veterinara"-Acarioze profesor Iustin Cosoroaba,in mod cert l-ai cunoscut.Urdinisul superior o sa te dezamageasca .
dorualbină scrie:Se acceptă scuzele,dar să nu se repete! Văd multe greșeli pe forum și am pretenția ca măcar specialiștii să se exprime corect în domeniul lor.Nu era un lucru grav dacă confuzia făcută de tine era făcută de un inginer constructor.În ce privește multietajatul,cred că este stupul care se poate folosi în foarte multe variante de lucru și în orice condiții climatice,dar nu după un șablon universal.Îl folosesc și eu de vreo trei ani în stupăritul staționar și sunt mulțumit de rezultate.Încerc să-mi îmbunătățesc tehnica de lucru și cum voi obține rezultate spectaculoase promit să le ,,divulg".
tuturicius scrie:Si eu observ ca nu se foloseste multietajatul dupa un sablon universal.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori