Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 22:17

Daca asi avea de scris si despre albine, macar jumatate cat stiu(citit) despre daci, azi asi fi stupar :)
Un istoric roman, pe timpul lui nea Nicu, a avut Tupeu sa lanseze teoria asta cu izvorul civilizatiilor de la gurile Dunarii. Iti dai seama ca a fost hulit toata viatza, de colegii lui, iar acum, vesticii, in frunte cu americanii, merg pe teoria asta. Din toata teoria lui, mi-a placut cel mai mult, cucerirea Egiptului. Armata traca, folosea caii, iar egiptenii, sau panicat la vederea lor si au luato la fuga :) Tot el spune ca domnia lor a durat putin peste 100 de ani, dupa care au fost alungati, dar au ramas cu port si obiceiuri trace.Recent am mai gasit un articolo, scris de un istoric francez(si dai chin cu google tranlate :) )care spune acelasi lucru. A innebunit lumea ? Alta istorie cu fracezii. Ai auzit de ION, MARIA si VASILE? Intr-o pestera din Ro, sau gasit cele mai vechi schelete de hominizi din Europa. Ca Ion, este mai vechi ca Maria si Vasile cu vreo 1000 de ani, nu se mai pune, dar francezii, fugutza aici. Ei detineau recordul, cu un alt schelet. Vin baietii, il interogheaza pe ION (fac teste) si recunosc.Da domnilor, Ion al vostru, este cel mai batran om din Europa.
Traim pe un pamant de basm. Sunt printre noi, Oameni de soi. Da blestemul asta al nostru cu conducatorii....ne duce la vale. O schimbare de subiect?
Daca ma ajuta si ,,colegul" Proapis, poate continuam o discutie despre balauri, protectorii acestui neam.
Te bagi maestre?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2014, 22:21

PAGANEL scrie:Sa traesti maestre :)) Asa e. Si era vorba despre PASAREA MAEASTRA. Au puso aia pe toate cladirile de stat.
La noi, au spalat cu detergent coloana infinitului, masa tacerii, poarta sarutului :). Da ce are domle? Facem alta, dao dacilea

Pentru ca tot adusasi vorba despre cele mai cunoscute repere din Tirgu Jiu multi nu au cunoscut adevaratele denumiri de la inceputuri;
Coloana infinitului se numea Coloana sacrificiului infinit
Masa tăcerii se numea Masa apostolilor Neamului
Poarta Sărutului se numea Monumentul întregirii Neamului.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2014, 22:32

PAGANEL scrie:Daca ma ajuta si ,,colegul" Proapis, poate continuam o discutie despre balauri, protectorii acestui neam.
Te bagi maestre?

Nu pentru ca o sa supar ceva fete bisericoase daca va scriu ca intr-o cunoscuta manastire de pe Valea Oltului se gaseste o cadelnita cu trei capete de balauri sculptate de zici ca sunt :evil: :evil: :evil:
Si pentru ca tot zisesi ca ne-au luat americanii Pasarea Maiastra tot la acea manastire pe peretele de nord este sculptat Vulturul Bicefal
sculptura aia dateaza de....dinaintea descoperirii americii....ni l-au luat si pe asta....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 22:41

Daca nu schimba denumirile, nu i le primeau comunistii.Umbla vorba, ca intr-o secunda, a schimbat denumirile, sa se pupe :) Deci stii si destea cu balauri. Ma faci sa revin la apelativul maestru(nu maistru :( ) cand am citit prima oara despre teoria aia cu ... noi si ei, am ramas blocat. Si pe urma oftica cat cuprinde. Parca prea se leaga. Sau o fi contand si asta un pic. Dar daca chiar conteaza, lea reusit.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 23:03

PAGANEL scrie:Ce mare dac stii care a fost aproape contemporan cu noi si care a uimit lumea ? Indiciu- sa imbracat si sa purtat ca un veritabil dac.
Domnule Patrascu. Pana acum cativa ani, dacii erau niste analfabeti si ******.Si ai dracu barbari, mai purtau si barba :))
Daca nu stiau sa scrie, cum naiba au aparut tablitele de la Vincea si Turda? Da tablitele de la castelu Peles, in ce limba au fost scrise? Sigur pot sa iti spun ca nu in maghiara.Daca istoricii nostri, nu au putut(dorit) sa gaseasca izvoare istorice care sa ne arate cine au fost cu adevarat dacii, au avut altii grija. Cum isi permit sa spuna istoricii greci, ca dacii, in afara de limba lor, foloseau cu usurinta limba greaca? Analfabeti si inculti, dai dacilea :))

Paganel dacii au disparut inca din antichitate asa ca nu putem vorbi de daci contemporani:))) Ca portul popular romanesc are influente antice este foarte probabil am postat undeva pe forum povestea lui Badea Cartan. Dar nu poti defini din punct de vedere etnic un individ dupa haine. Dacii nu au lasat izvoare scrise iar tu ai afirmat ca anumite popoare au preluat legi dar ai adus ca argument ...... Tablitele cele mai vechi ar fi de la Tartaria dar au fost descoperite intr-un sit arheologic ce fusese incendiat deci tratarea cu carbon 14 nu se poate face(se presupune ca ar fi o scriere cuneiforma) Daca sunt adevarate nu au legarura cronologica fata de lumea geto daca. Tablitele de la Sinaia sunt scrise in greaca dar sunt falsuri. ele din punct de vedere lingvistic contin elemente de neogreaca deci au fost scrise in perioada moderna. Ai citit macar fragmente din autorii antici sa vezi cam ce spuneau? Tu auzi niste baliverne si le tii de bune.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 23:12

PAGANEL scrie:Daca asi avea de scris si despre albine, macar jumatate cat stiu(citit) despre daci, azi asi fi stupar :)
Un istoric roman, pe timpul lui nea Nicu, a avut Tupeu sa lanseze teoria asta cu izvorul civilizatiilor de la gurile Dunarii. Iti dai seama ca a fost hulit toata viatza, de colegii lui, iar acum, vesticii, in frunte cu americanii, merg pe teoria asta. Din toata teoria lui, mi-a placut cel mai mult, cucerirea Egiptului. Armata traca, folosea caii, iar egiptenii, sau panicat la vederea lor si au luato la fuga :) ?

Urmareste putin cronologia ca nu prea aveau cum sa se intalneasca. Daca o sa intelegi apicultura cum ai inteles si istoria cumperi miere :)))

Ps Dar in toiul luptei nu este asa ca a aparut si chinezul? :))))
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde proapis13 » 19 Apr 2014, 12:12

Un articol si o descoperire interesanta peste care nu trebuie sa trecem cu vederea
S-a descoperit scriere dacica la Chitila?
http://cultural.bzi.ro/s-a-descoperit-s ... itila-5286
proapis13

Mesajde akmm » 22 Apr 2014, 07:26

PAGANEL scrie:........
Da blestemul asta al nostru cu conducatorii....ne duce la vale. O schimbare de subiect?
..........

S-ar parea ca ne ramane doar optiunea ,,forumisti''. Aici toti suntem de soi;care mai de care.
A fi conducator nu-i de nasul nostru. Ala e ,,uns''.Da' si noi suntem, cu toate alifiile.....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde radualexandru » 17 Mai 2014, 14:17

radualexandru

Mesajde PAGANEL » 17 Mai 2014, 21:35

Unii cred si altii asteapta sa vina Scorilo si sa il declare pe Decebal.Sau, macar sa apara un certificat de nastere, eventual autentificat la notar. Daca nu vin strainii sa ne COMFIRME cine am fost, noi, nu putem accepta aceste lucruri. Nu devenim nici mai destepti, nici mai prosti daca aceste lucruri sunt adevarate, dar creste un pic mandria in noi si acum, chiar avem nevoie. Noi ca neam. Traiasca Dacia.
ps.Na ca am uitat ca nu mai exista dacii. Si eu ca prostu, m-am declarat dac la recensamant :cry:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde proapis13 » 22 Iun 2014, 20:53

delorin I scrie:Astept ca si celellate urme de scrieri aparute in ultima vreme in sapaturi sa fie publicate si stabilita o legatura intre ele si Tartaria!

Descoperire senzațională la Seimeni, într-unul din discurile uriașe, vizibile foarte bine din satelit:
un inel din bronz care conține simboluri prezente și în cultura Turdaș Vincha!!!...
Semnele de pe inel se gasesc si pe Placutele de la Tartaria
http://adevaruldespredaci.ro/descoperir ... as-vincha/
proapis13

Mesajde delorin I » 22 Iun 2014, 23:48

Mereu bine informat...:) Da! Este un inceput! Probabil acel semn are cel putin valoarea unui cuvant daca nu o fi chiar vreo formula magica, ma indoiesc ca e doar un element decorativ... Deja ma provoci sa fac rost de o copie a tablitelor de la Tartaria! (Am o copie dupa un faimos text nedescifrat, discul de la Festos din Creta! ) Ca tot vorbi de inele- de pilda prin anii 80 s-a publicat un articol in Magazin Istoric de catre Lia Batrana, o scurta prezentare a ceea ce s-a gasit in mormantul atribuit lui Bogdan I al Moldovei! Pe spatele acelui inel. din ce spune arheoloaga, se afla o inscriptie cu caractere arabe- Mare este Allah! Secventa era putin de tot interpretata si pusa pe seama unor legaturi comerciale sau chiar relatii de prietenie! Dar sa te ingropi cu un astfel de inel...inca mai pot aparea lucruri paradoxale...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 22 Iun 2014, 23:50

Cu mai multe astfel de dovezi de "scriere" vom putea incepe in curand DESCIFRAREA! :) Poate apare si o tablita de trecere de la CUNEIFORMELE "DACICE":)) in vreo limba cunoscuta oarecare...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 22 Iun 2014, 23:57

Oricum pana nu apare o datare, pana descoperirea nu este publicata undeva, AM datoria sa raman sceptic! Cel putin 40 de ani nu a aparut nimic! Toata scoala noastra de arheologie niste *******! Brusc acum, cand toata lumea vorbeste despre Tartaria, apar caractere care si-au asteptat detectoristul! La Tartaria scriere pe tablite pe lut, aici deja ce seamana cel putin inel sigilar...Multe circula pe net! Luam act si ...asteptam ca istoria lumii sa fie schimbata!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Gicuta » 27 Iun 2014, 15:13

Eu am ferma convingere ca limba, obieciurile si celelate elemente ale civilizatiei dacice traiesc inca in cultura romaneasca (mai ales in zonele inca izolate). Argumente sunt de bun simt :).
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde State » 01 Iul 2014, 16:05

Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE