Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rapita 2012

Mesajde janese » 06 Noi 2011, 15:19

proapi...sa traiesti!!!
si ce facem in cazul asta???
janese

Mesajde stroe » 06 Noi 2011, 15:35

Toata lumea are dreptate cu rapita la care se adauga si timpul in general prost. Dar daca este rapita peste tot asa cum a fost aunl asta in tot sudul tarii si chiar langa padurea de salcam ce faci? Le rogi sa nu intre prin rapita? Unde sa te ascunzi daca este semanata peste tot?Poate in zone de deal-munte.
stroe

Mesajde Adi Hodis » 06 Noi 2011, 15:41

Problema ar fi simpla dar e ... spinoasa.
UE vrea, impune BIO ... dar cum daca rapitza si floarea sint OMG-uri + chimicalele ?.
Pai simplu ... sa fie si culturile BIO.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde paul » 06 Noi 2011, 16:15

In aceasta logica ,(polen care contine OMG )ar trebui sa tratati si culesul la floarea soarelui!?...Atunci ...ce ar mai ramane ??? Ceva salcam ...putin tei ...putina faneata (daca ploua )...Mi se pare cam ...putin ,mai ales pentru ...profesionisti !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 06 Noi 2011, 17:09

" Tratarea " problemei ... adica rezolvarea situatiei revine la nivel inalt, intre organele abilitate ale UE din ramura agricola si marii producatori de seminte/furnizorii si ministerele agricole.

Apicultura e la mijloc, intre ciocan si nicovala, putem sa facem ... ce ? ... mitinguri, petitzii ? ... s-au plecaciuni ?.

Situatia respectiva este in toate statele europene care cultiva astfel de semintze.
Pentru ca nu stiu, intreb ... cum rezolva ei situatia ?. :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gica » 06 Noi 2011, 17:37

Adi Hodis scrie:Pentru ca nu stiu, intreb ... cum rezolva ei situatia ?. :?

cu procese Adi,alta cale nu-i.Dar ca sa duci un proces cu niste monstri din astia iti trebuie bani si timp.Bani si timp pe care tu ca persoana fizica nu-i ai.Si nici eu sau altii.Asa ca problema asta trebuie abordata altfel.Prin unire Adi ca alta cale nu-i.Anul asta l-am pierdut.
gica

Mesajde proapi » 06 Noi 2011, 17:46

paul scrie:In aceasta logica ,(polen care contine OMG )ar trebui sa tratati si culesul la floarea soarelui!?...Atunci ...ce ar mai ramane ??? Ceva salcam ...putin tei ...putina faneata (daca ploua )...Mi se pare cam ...putin ,mai ales pentru ...profesionisti !!!

Fl. soarelui este cam in acelasi timp cu porumbul Bt si este foarte posibil sa fie contaminata de aceasta.

Adi Hodis scrie:Problema ar fi simpla dar e ... spinoasa.
UE vrea, impune BIO ... dar cum daca rapitza si floarea sint OMG-uri + chimicalele ?.
Pai simplu ... sa fie si culturile BIO.

Da, dar vezi ca, culturile cu plante modificate genetic disemineaza polen si pe culturile bio. Efect incontrolabil.
Exista acum si apicultura cu nectar si polen din OMG-uri, dupa conventionala si bio. Intr-o miere cu mai mult de 0,9 % polen OMG trebuie semnalat pe eticheta!
proapi

Mesajde gica » 06 Noi 2011, 17:48

LUCK76 scrie:IMI pare rau ca nu pot pune poze cu rapita care la ora actuala acopara tot pamantul. rapita va fi acolo doar unde sa irigat cu simt de raspundere. agronomii vor pute sa-si rezerve dreptul de a primi anumiti apicultorii cu care sa lucreze

gica scrie:Lucki76,am vrut sa-ti raspund aseara asa:
- mai agronomule,vezi ca-s mai multe piei de miel decat de oaie batrana
Si te lasam in pace.
A scris Ioan Guist la concret.

Si uite cum o pot lua agronomii pe cocoasa.
Catre Adi Hodis:
Prin unire putem trimite agronomii (o mica parte) unde le este locul.In somaj si apoi in Franta la -Monsieur,s-il vous plait.
Am scris serios.
gica

Mesajde proapi » 06 Noi 2011, 18:19

janese scrie:proapi...sa traiesti!!!
si ce facem in cazul asta???

Sa ne traiesti.

Ce vrea politicianul si ce vrea multinationala?
Ce putem face?
Nimic. Doar sa stim.
proapi

Mesajde alin m » 06 Noi 2011, 20:38

pai dc se pune problema asa nu mai ai cum sa predai miere, nu mai iei bani, nu mai respiri...
alin m

Mesajde Ioan Guist » 06 Noi 2011, 21:24

Sau vinzi foarte ieftin.la pret de indulcitor.Ca...ce a fost bun si de calitate in miere a fost distrus sau compromis de catre domnul agronom ce astazi are puterea sa-si aleaga apicultorii cu care sa lucreze...vezi Doamne
Nu ma alege ma nimeni si pe mine ? O data numa!
Nenea ingineru'agricol, stai numa stai, stai ...stai numa, ca disparem noi si ramai numa tuuu singur plin de bani si fericit.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ionut vlv » 06 Noi 2011, 21:55

anul asta din cauza unor probleme +am suferit de indecizie+am vrut sa vad cum e fara chimicale,am ratat rapita si f.s.
in schimb nu am scapat salacam 2,cu 23kg/fam si "ceva" faneata+menta+balta.ce vreau sa spun e ca diferenta in ceea ce priveste familia de albine per ansamblu e imensa si sunt sigur ca anul viitor va fi si mai bine.asta bineinteles in detrimentul productiilor de n-spe kile obtinute pana acum.
la intalnirea de anul trecut de la Vl,guist(salut) spunea ceva de apicultura pe vetre semipermanente,cu nu mai mult de 20 fam,prin curti pe la pensiuni,batrani etc.,un stuparit semipastoral,cu investitii si cheltuieli minime dar si cu venituri pe masura.am incercat sa aplic si la final ma declar multumit,asta si din cauza ca toti ati plecat la rapita si fs ,si nu am avut vecini.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde ionut vlv » 06 Noi 2011, 22:02

Aaaa,din partea mea nenea 'gricultoru' poa sa si bea pesticidele si sa se pipi numa nectar ca nu ma mai intereseaza.anul asta am facut 1600km de recunoastere prin toate coclaurile din judet si vorba unui vecin pescar"eeee peeeste!",numai sa-l cauti.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde stroe » 06 Noi 2011, 22:05

Din moment ce aproape toate culturile sunt modificate genetic iar noi mancam din magazine toate prostiile modificate genetic si nu numai mi se pare o prostie sa vrei miere pura fara urme de polen de plante modificate genetic. In sud la salcam 1 ai rapita langa padurea de salcam etc. la floarea soarelui modificata sau nu genetic ai porumbul modificat genetic.
stroe

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2011, 22:15

gica scrie:
Adi Hodis scrie:Pentru ca nu stiu, intreb ... cum rezolva ei situatia ?. :?

cu procese Adi,alta cale nu-i.Dar ca sa duci un proces cu niste monstri din astia iti trebuie bani si timp.Bani si timp pe care tu ca persoana fizica nu-i ai.Si nici eu sau altii.Asa ca problema asta trebuie abordata altfel.Prin unire Adi ca alta cale nu-i.Anul asta l-am pierdut.

In afara de niste despagubiri mai mult sau mai putin substantiale nu se va schimba nimic. Tendinta asta e, vom manca in viitor plastic.
Un BAYER de ex are peste 100.000 de angajati la nivel mondial si numai in germania 38.000. La o cifra de afaceri de peste 6800 de miliarde de euro ne poate cumpara romanica cu totul.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde LUCK76 » 06 Noi 2011, 22:35

NU TOTI AGRONOMII SUNT INDIFERENTI DE ALBIINE. IN INSULA MARE A BRAILEI APICULTORII SI ALBINELE SUNT RESPECTATE. SE TRATEAZA NUMAI CU SUBSTANTE CARE NU SUNTTOXICE PENTRU ALBINE. AM COLABORARE DE 4 ANI CU 4 STUPINE DIN ZONA SUCEAVA CARE VIN LA SALCIE SI APOI LA POLENIZAREA RAPITEI SI SUNT STUPINE BIO SI NU AU AVUT PROBLEME CU ALBINELE SAU CALITATEA MIEREI OBTINUTE . AM SI EU 40 FAMILII DE ALBINE SI INTELEG DORINTA APICULTORIILOR DE A SE PLATI POLENIZAREA DAR ATUNCI CAND VA BATE AGRONOMUL LA POARTA SUPINEI DUMNEAVOASTRA POATE
LUCK76

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI