Buna seara , numele meu este Doru si sunt din Vaslui. Sunt un incepator in aceasta frumoasa meserie - si pasiune in acelasi timp - si va urmaresc de vreun an pe forum. Am invatat multe de la toti si sigur mai am de invatat. Am si eu 12 familii de albine facute in aceasta vara , dupa salcam si le-am ingrijit si eu cum am citit prin cartile de specialitate si ce-am mai vazut pe forum. Nu in ultimul rand , trebuie sa subliniez ca am ca mentor si ma ajuta in orice probleme david nick si lucian. Mare noroc pe mine ca am cunoscut asemenea oameni chiar la inceputul carierei mele ca apicultor. Din primavara mi-am facut o mica plantatie de evodia - inca nu aveam stupii - si tot atunci am urmat si cursurile organizate de Directia Agricola. Sincer la curs nu am inteles mare lucru - eu inca nu vazusem un stup deschis - dar mai apoi am facut ceva legaturi. In martie am fost la Targul apicol de la Iasi - nu intelegeam ce trebuie atatea in apicultura : gratii , hranitoare , varachet , etc - si ma gandeam ca o sa dureze foarte mult pana o sa le folosesc.
Dar in august mi-am adus stupii acasa si am inceput sa umblu in ei , ca un copil curios - si vorba aia , am 42 de ani- mirat de cum poate o gaza asa mica sa se organizeze si sa lucreze la scara mare.... am facut hranirile de stimulare , am extras mierea din magazii , am facut tratamentele cu varachet si cu mavrirol , am facut siropuri cu protofil , cu suc de ceapa si cu sare de lamaie si usor , usor , am prins curaj.
Acum chiar ma gandesc sa ma extind si chiar in mai sa incerc sa produc niste matci - macar pentru roii pe care intentionez sa-i fac dupa salcam. Zona in care am stupina imi asigura o baza melifera destul de diversificata si sper sa am familii puternice. Intai sa vad cum ies in primavara.....
Am cateva fotografii cu stupina si cu mica mea plantatie de evodia , acum sa vad cum le cuplez...