alt stupar scrie:esti putin cam prea rautacios, Activule... si nu-ti sta bine !
Da-o-n branza de discutie, de la tipuri de lada pana la regiunile globului vizitate de cineva e cale lunga si nu vad cum crezi ca astea doua pot fi puse in aceiasi discutie![]()
Altfel, de ceva vreme asistam la o invazie de "inovatori" care descopera "stupul care produce 1000E" , "stupul care care nu trebuie tratat de paduchi", "stupul care care se intoarce in matricea ancestrala", "stupul care bla-bla-bla". Asta mai lipsea intradevar, ca lista sa fie completa... "stupul care nu roieste"
ADI ... eu de felul meu nu sunt rau, de vina e instinctul de aparare, ... daca X ma ia pe sus , de sus, ... io dau si eu de jos, ... sti cum se zice: nevoia te invata ... sa te adaptezi, sa comunici pe "limba" fiecaruia.
Eu imi cer scuze fata de ceilalti colegi ca au fost nevoiti sa citeasca laturile noastre , dar nu sunt eu de vina ca insusi Hodis MODERATORUL coboara stafeta la un nivel asa de jos, josnic, etc. ... sincer, imi pare rau COLEGI, ca s-a patat munca noastra cu atata venin.
Iar legatura cu "stupul care nu roieste", stii si tu, ADI (inclusi din discutiile avute la Craiova pe tema MEA-ului), la fel ca mine ca inca de la inceputuri, din stadiu de proiect, toti isi dadeau cu parerea (si bine faceau), ba ca va fi un stup prea mic pentru o apicultura intensiva, ba ca e prea inalt, ba ca datorita dimensiunilor mici va intra in frigurile roitului mult mai repede ca alte modele de stup, ba ca va ierna mai bine sau mai prost,etc. ... situatie care in calitate de initiator al acestui topic si de detinator de astfel de stupi ma facea responsabil sa confirm si/sau sa infirm aceste presupuse dezavantaje ale stupului MEA pe masura ce le aprofundez. Asa a luat fiinta si acea postare a mea care a scandalizat "lumea" prin care eu vroiam sa explic ca stupul MEA nu roieste mai repede decat alte tipuri de stupi in contextul in care cele 5 MEA-uri transfazate anul trecut, dupa 2 sezoane active, cu matci de diferite culori (1-alba, 2-galbene, si 2 -rosii), cu caturi intregi de miere recoltate, cu albina multa, nu au catadixit sa roiasca.
Este o constatare pertinenta ? ... puteti sa faceti voi una mai buna, concret ... ?