Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: almasel

Mesajde almasel » 13 Apr 2014, 14:35

Nu e bere...
Fişiere ataşate
frigiderjj.jpg
almasel

Mesajde almasel » 17 Iun 2014, 21:10

Unii dintre noi sunt adeptii sculelor home made care ne ajuta la confectionarea diverselor articole de tamplarie apicola (inclusiv eu); iata un tabel care ne poate ajuta la stabilirea tipului de condensator destinat motoarelor trifazice puse sa lucreze in regim monofazic.
Fişiere ataşate
3.png
almasel

Mesajde delorin I » 17 Iun 2014, 21:13

Compresorul l-ai pus la capsator?:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cantemir » 17 Iun 2014, 22:12

almasel scrie:... iata un tabel care ne poate ajuta la stabilirea tipului de condensator destinat motoarelor trifazice puse sa lucreze in regim monofazic.

Salut!
Intr-adevar, tabelul poate ajuta. Totusi, stabilirea cu exactitate a valorii condensatorului se face practic. Prin masuratori.
Daca vrei sa pui tabelul si la topicul cu motoare viewtopic.php?f=18&t=3174 , putem detalia acolo!
cantemir

Mesajde almasel » 18 Iun 2014, 20:36

delorin I scrie:Compresorul l-ai pus la capsator?:)

Am facut probe, merge super ok, doar ca momentan nu am un motor dedicat compresorului (pentru teste am folosit motorul de la circular); pana oi cumpara un motor dedicat compresorului, raman la cuie si ciocan...
Momentan am in lucru o freza verticala home made, vreau sa inlocuiesc freza pe care o folosesc acum (o oberfreza atasata la o masuta din OSB). O sa revin cu poze cand termin proiectul, doar ca momentan sunt cam ocupat cu roii/ matcile... daca miere tot nu prea este macar sa recuperam ceva cu materialul biologic.
almasel

Mesajde almasel » 18 Iun 2014, 20:43

cantemir scrie:
almasel scrie:... iata un tabel care ne poate ajuta la stabilirea tipului de condensator destinat motoarelor trifazice puse sa lucreze in regim monofazic.

Salut!
Intr-adevar, tabelul poate ajuta. Totusi, stabilirea cu exactitate a valorii condensatorului se face practic. Prin masuratori.
Daca vrei sa pui tabelul si la topicul cu motoare viewtopic.php?f=18&t=3174 , putem detalia acolo!

Vad ca a postat altcineva acest tabel in topicul dedicat, multumiri utilizatorului ovidiu_78, m-a scutit pe mine...
Din punctual meu de vedere tabelul asta ne da informatiile de baza, adica un minim si un maxim al condensatoarelor, deci este un punct de plecare... Incercarea mai multor condensatori e mai dificila... de curand am cumparat unul de 100 mF, a costat 40 ron, daca vrei sa incerci mai multe valori... mai bine cauti sa imprumuti de la careva, cam scump...
almasel

Mesajde almasel » 18 Iun 2014, 20:51

Asta este freza la care vreau sa renunt (am mai postat poza pe undeva pe aici, dar nu dau de ea).
Buna scula, si-a facut treaba, merge bine inca. Nu o arunc, nu o vand, dar vreau ceva mai solid.
Are si destule neajunsuri: motorul este cam jucarie, iar capetele de frezare sunt foarte mici pentru ce vreau eu sa fac in viitor.
Oricum, multumit deplin de ea pana acum.
Fişiere ataşate
rsz_dsci3074.jpg
almasel

Mesajde bio » 19 Iun 2014, 20:44

almasel scrie:Nu e bere...

....aaa... :x

Sal, Almasel..!!..da berea ?? Berea, unde o tii daca frigiderul l-ai facut dulap de scule..??..

..de fapt cu vremea asta rece cred ca o lasam mai usor cu berea.
bio

Mesajde almasel » 22 Iun 2014, 18:26

Berea e prin sopronul cu diverse acareturi... "casuta stuparului" e in renovare generala, deci printre placi de rigips, saci de ciment si alte cele nu mai am loc...
La cum merge timpul o sa dau tot afara ca sa fac loc la vreo 2 paleti de zahar... grea toamna si iarna ne asteapta.
Deocamdata asteptam teiul si apoi floarea soarelui... vedem ce o mai fi!
Pana atunci am pus visinele pentru visinata... chiar daca am luat din zaharul destinat albinelor!
almasel

Mesajde FLORINELU » 22 Iun 2014, 19:08

cum sta teiul la tne,a inflorit ? ca la mine acuma se tot chinuie.
FLORINELU

Mesajde almasel » 22 Iun 2014, 22:37

La Lugoj in oras este inflorit, este in toi, zumzaie albinele in tot orasul, e o placere.
Eu am stupii la aprox 30 km de oras, vremea este mai intarziata cu aproximativ 2 saptamani, deci mai dureaza un pic pana om vedea miere de tei... daca nu om pati ca si cu salcamul!
Oricum, an dezamagitor in apicultura, buzunarele sa ne tina sa avem cu ce baga stupii in iarna...
almasel

Mesajde almasel » 22 Iun 2014, 22:43

Pana sa infloreasca teiul, albinele sunt ciorchine pe copacul asta. Cred ca este otetar (cenuser) sau ma insel?
Fişiere ataşate
rsz_imag024.jpg
almasel

Mesajde almasel » 28 Iun 2014, 18:34

Dupa indelungi chinuri a inceput sa picure!
Sa speram ca nu o sa fie precum la salcam!
Fişiere ataşate
rsz_img_20140627_190459.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Iul 2014, 20:39

Dupa o "iesire in lume" in interes de serviciu in India, m-am intors acasa vineri dupa masa.
Tata a ramas paznic la stupi, asa ca am fost linistit in cele 2 saptamani petrecute in India. Totusi, cost total la telefon: 186 euro... noroc ca e telefonul de serviciu si nu platesc eu!!! Noroc ca cu sotia si fetita am tinut legatura pe Skype, ca daca nu primeam factura de cativa metri!
Ieri si astazi (doamne iarta, ca e duminica, dar nu am avut alta solutie) am extras teiul... slabut, o medie de 12 kg/ familie. Multumit la cat de rau a mers anul asta.
Urmeaza ceva floarea soarelui si incheiem anul apicol... greu an!
almasel

Mesajde almasel » 03 Aug 2014, 19:01

Am inceput constuirea frezei home made!
Primele componente au ajuns...
Fişiere ataşate
rsz_img_20140801_195212.jpg
almasel

Mesajde almasel » 03 Aug 2014, 19:02

Pe langa cele 2 inele mai sunt inca cateva care urmeaza sa vina de la strungar.
Fişiere ataşate
rsz_img_20140801_195352.jpg
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?