Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014

Mesajde 7Rame » 18 Iun 2014, 09:24

proapis13 scrie:Azi am dat o tura pina la padure la Crivina,teiul incepe timid sa se deschida
In zona unde vreau sa-i duc sunt in jur de 1000 de fam de albine iar vremea.....
http://www.accuweather.com/ro/ro/devese ... ast/279828

Vremea incepe sa devina interesanta, iarasi!
Am dus stupina, are momentan si alternativa la poliflora. Stupi...cat vezi cu ochii! Am stabilit grila pentru serviciul de paza.
Asteptam ceva cantar, daca nu va fi, e mare bai.
Sa vad 6 rame de tei tabla, capacite, pentru fiecare regina, si sunt multumit. CA mai vine si iarna, acushica"...
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde akmm » 18 Iun 2014, 10:53

B-father scrie:multumesc mult
vremea cum e pe acolo,?
bate cu ce zic astia de pe net?
ploua intradevar chiar zilnic?

Eu urmaresc aici vremea si pot spune ca nu m-a mintit niciodata.
De plouat ploua in fiecare zi.
Multa lume nu stie ca pe valea Slavei, in dreptul Pepinierei au fost inundatii cu 2 m de apa si ca atare amplaseaza stupinele chiar pe revarsarea raului.Aici nu e vorba de speranta ca acei ani nu se vor repeta ci de necunoastere.

http://www.fallingrain.com/world/RO/00/Ciucurova.html
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde B-father » 18 Iun 2014, 11:06

sa va dea Dumnezeu sanatate,
am si eu un contact in zona si zicea ca de doua saptamani nu a urcat cantarul si ca de ploaie i s/au afundat rotile de la pavilion
Voiam sa vin si eu vineri dar am amanat pe luni datorita prognozei nefavorabile
Credeti ca mai are rost sa vin la tei sau sa ma orientez direct spre floarea soarelui?
B-father

Mesajde delorin I » 18 Iun 2014, 11:21

Cat tine in teorie floarea de tei? Nu sunt pregatit la acest capitol!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Tei 2012

Mesajde delorin I » 18 Iun 2014, 11:47

Am gasit acest raspuns! Multumesc!

Ioan Guist scrie:padurea de tei tine (infloreste in etape) 10-12 zile.Stai la tei cat este nectar.Mai bine decat "ghici" la FS.
Cantarele sunt peste 10 kg la zi/stup.

Si ca temele sa fie complet facute si pentru alti doritori incepatori, adaug si asta:

Prima specie care înfloreşte este teiul cu frunza mare, urmează teiul pucios la 10-16 zile şi apoi la 20-22 zile faţă de teiul cu frunza mare, înfloreşte teiul argintiu.
Durata de înflorire a celor trei specii luate împreună este în medie de 30 zile.
Masivul de tei din Moldova este cel mai important, pentru că asigură culesuri constante, dând posibilitatea realizării unor producţii mari de miere. Cele 15343 ha (din totalul de 19000 ha) valorificabile din regiunea Iaşi sunt folosite de apicultori numai parţial.
Masivul de tei din Banat totalizează o suprafaţă de 11600 ha (tei 5754 ha), teişuri întinse aflându-se la Reşiţa, Oraviţa, Lipova, Deta, Bozovici, Moldova nouă etc.
Teiul din Banat este puţin valorificat, pentru că stupăritul pastoral se practică doar la masivul Ramna (raionul Reşiţa) şi în Orşova.
în regiunea Bucureşti, cele mai mari masive (5456 ha de tei, din cea. 3100 ha valorificabile) sunt în jurul Snagovului (masivul Lipia, Bojdoni, Ciofliceni), la sud de Bucureşti (Mihai Bravu, Comana, Călugăreni), lângă Titu (Vânătorii Mici, Cernica, Căscioarele, Cosoba-Rîioasă etc.).

Sursa este: http://www.proapicultura.ro/arbori_si_arbusti_meliferi.htm

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde alin75 » 18 Iun 2014, 16:10

Prin oltenia si teiul cred ca devine istorie. Ne indeptam spre marele cules de ........ fineata. Usor-usor ne vom "bate" cu ciobanii pe zonele cu faneata!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde delorin I » 18 Iun 2014, 16:53

Eu cobor din faneata la tei...la controlul de saptamana trecuta- desi e o faneata exceptionala amestecata cu sparceta, nu a intrat mare lucru! In schimb polen mult, multicolor, ce ameninta sa blocheze cuibul!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde DaniApis » 18 Iun 2014, 19:16

Se pare ca mai vine si vremea buna pe ulita noastra , http://m.accuweather.com/ro/ro/ramnicu- ... ast/272547 :D . Si poate misca ceva la teiul asta ca de 3 sapt ne chinuim cu siropuri sa nu ne moara familiile de foame..
DaniApis

Mesajde Bambucha » 18 Iun 2014, 19:44

Faceti stocuri de zahar! 2-3 salcamuri au dat cat "o lingurita de miere", amorfa nimic spre intretinere, murul nimic, la faneata din deal a plouat si iar nimic, ciocarlanul nimic, la flora spontana din campie se face foame. Teiul pucios nu a dat sau a fost spalat de ploi, are un cuvant greu de zis cum merge teiul bun de obicei, e un fel de prolog; floarea soarelui este putina, si la ce foame e in tara, incarcatura la hectar va fi insuportabila! Toate acestea pe o uzura maxima de albina. !!! ALO 2014 !!!
Nu vreau sa sune apocaliptic insa acestea sunt datele reale ale problemei in teren. :(
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Mishu05 » 18 Iun 2014, 20:21

Hai mai sa nu exageram...cati stupi ai pe raza albinelor tale? 200-300-500? Teiul nu miroase? La mine azi stropea din rama chiar si pe vremea asta. La cata ploaie a fost am facut miere de la balarii in ultimele 3-4 saptamani mai multa decat la rapita+salcam. Acum sa am forta de munca sa o extrag ( sunt "boier" extrag acasa... :D ..mai mare daraua decat ocaua).
Mishu05

Mesajde Albinel » 18 Iun 2014, 20:39

Bambucha scrie:Faceti stocuri de zahar! 2-3 salcamuri au dat cat "o lingurita de miere", amorfa nimic spre intretinere, murul nimic, la faneata din deal a plouat si iar nimic, ciocarlanul nimic, la flora spontana din campie se face foame. Teiul pucios nu a dat sau a fost spalat de ploi, are un cuvant greu de zis cum merge teiul bun de obicei, e un fel de prolog; floarea soarelui este putina, si la ce foame e in tara, incarcatura la hectar va fi insuportabila! Toate acestea pe o uzura maxima de albina. !!! ALO 2014 !!!
Nu vreau sa sune apocaliptic insa acestea sunt datele reale ale problemei in teren. :(

din pacate ..iti dau dreptate perfecta !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde DaniApis » 18 Iun 2014, 22:35

In zona unde sunt eu cu stupina sunt peste 1000 de stupi la o padurice de tei.. ala argintiu abia acum infloreste si care e inflorit il spala ploaia... asa ca ii dau perfecta dreptate lui Bambucha :(
DaniApis

Mesajde MIHAI BALS » 18 Iun 2014, 22:54

Mishu05 scrie:Hai mai sa nu exageram...cati stupi ai pe raza albinelor tale? 200-300-500? Teiul nu miroase? La mine azi stropea din rama chiar si pe vremea asta. La cata ploaie a fost am facut miere de la balarii in ultimele 3-4 saptamani mai multa decat la rapita+salcam. Acum sa am forta de munca sa o extrag ( sunt "boier" extrag acasa... :D ..mai mare daraua decat ocaua).

da,da,mai taie din ele,da-le dreacu!
cate balarii de stupi ai nene?
100,200?
daca ai mai putin,vorbeste la gradinita!
aici sunt oameni mari!
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 18 Iun 2014, 23:35

Stimate DOMNULE din BALS!
Inca esti in cautarea uneia MAI MARE! Totul se limiteaza in mintea dumneata la MUUULT, MARE! Oare de ce?

Pentru cultura dumneata generala, colegul Mishu 05, face deja apicultura de cativa ani, a avut in primul an de apicultura, ROIURI cate familii nu aveti domniile voastre in Bals si pe langa, in acest moment! Acest loc este un loc unde se face schimb de informatie apicola buna-proasta, indoielnica dar nu un loc unde se cauta galceava in mod constant sau o divizie de masurarea a cantitatii /dimensiunilor! NOI DISCUTAM ACILEA despre INTENSITATI! Imi pare rau ca trebuie inca o data sa atentez la profunzimea gandirii dvs. dar aveti un dar natural de a cauta lumanarea de pe masa! E ACOLO DUPA STICLA DE SANIUTAAA! A ACOLO INTRE CELE 2 STICLE DE VIN!
Domnule din BALS, nu sunteti doar dvs CU MULTE ALBINE IN ACEST LOC! Si nu doar despre asta e vorba aici! Cei care au multe albine nu mai intra pe aici decat in mod pasager...acest loc se adreseaza in mare parte unei alte categorii si nu cred ca isi propune sa arate SUMANE, fala, sau mai stiu eu ce! Mai sunt si unii care si le-au facut din banuti proprii si nu din pomana europenilor! Si poate ca nu posteaza inventarul... Ce nu se vede nu inseamna ca nu exista! Va rog putina intelepciune specifica varstei a -4-a in care, daca veti fi mai rezervat, in curand veti intra! Dar atentie ...ea nu se afla in numarul de cutii cu albine!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MIHAI BALS » 18 Iun 2014, 23:49

delorin I scrie:Stimate DOMNULE din BALS!
Inca esti in cautarea uneia MAI MARE! Totul se limiteaza in mintea dumneata la MUUULT, MARE! Oare de ce?

Pentru cultura dumneata generala, colegul Mishu 05, face deja apicultura de cativa ani, a avut in primul an de apicultura, ROIURI cate familii nu aveti domniile voastre in Bals si pe langa, in acest moment! Acest loc este un loc unde se face schimb de informatie apicola buna-proasta, indoielnica dar nu un loc unde se cauta galceava in mod constant sau o divizie de masurarea a cantitatii /dimensiunilor! NOI DISCUTAM ACILEA despre INTENSITATI! Imi pare rau ca trebuie inca o data sa atentez la profunzimea gandirii dvs. dar aveti un dar natural de a cauta lumanarea de pe masa! E ACOLO DUPA STICLA DE SANIUTAAA! A ACOLO INTRE CELE 2 STICLE DE VIN!
Domnule din BALS, nu sunteti doar dvs CU MULTE ALBINE IN ACEST LOC! Si nu doar despre asta e vorba aici! Cei care au multe albine nu mai intra pe aici decat in mod pasager...acest loc se adreseaza in mare parte unei alte categorii si nu cred ca isi propune sa arate SUMANE, fala, sau mai stiu eu ce! Mai sunt si unii care si le-au facut din banuti proprii si nu din pomana europenilor! Si poate ca nu posteaza inventarul... Ce nu se vede nu inseamna ca nu exista! Va rog putina intelepciune specifica varstei a -4-a in care, daca veti fi mai rezervat, in curand veti intra! Dar atentie ...ea nu se afla in numarul de cutii cu albine!

din ce am obs vorbesti singur ca tv!
traiesti intr-o lume a ta si asta se vede!
si...YES man,duc o sticla de vin(productie proprie) in fiecare seara!
tu...ce duci?
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 18 Iun 2014, 23:57

Mihai din Bals...nu ai inteles nimic! Ma iarta! Uite 2 sticle de Cotnari de la mine...si hai noroc!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI