Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014

Mesajde Albinel » 23 Iun 2014, 02:40

Albinel scrie:
Mishu05 scrie:Azi +100 g sau egal pe zona de sud-vest de Bucuresti (km 36 si adiacent). Zbor sustinut pana la ora 12-14 dupa care in functie de zona furtuni puternice, ploi si apoi vant rece ca iarna. Sa vedem de maine ce va fi eu cred ca sunt conditii optime pentru secretie si cules chiar daca marti se anunta o mica ploaie.

a dat Domnul si la mine ..desi am avut ploie si furtuna ,aseara cantarul era pe plus 400g..azi se pare ca vremea se va indrepta ..voi vedea ce si cum sta diseara..
ps.. ma sperie temperaturile scazute nocturne..

azi vremea a fost cu soare 26 grade..speram ..la mai bine ca ieri.. :oops: familie foarte buna pe cantar ..din pacate doar 200g sper sa mai rezist pshisic si ele fizic..oare cat sa mai induram ???? teiul pe seara mirosea de-ti rupea nasul..nu stiu ce sa mai zic.. :?:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 23 Iun 2014, 02:44

zip2006 scrie:Mai baeti ,nu va mai face-ti planuri degeaba la tei ca sa secrete nectar trebuiesc 3 zile cu temperaturi de 15 -16 grade noaptea si intre 25- 29 grade ziua (legate una dupa alta)si sa nu ploaie ,care il taie (maneaza)ceea ce anul asta nu vom avea cel putin in Moldova ,asa ca miine plec sa le iau de mincare ca sint uscati .......unde este canicula de 3.....de grade ca si pe iulie si august au dat-o cotita ....ca se va mai incalzi doar un pic asa ca zaharul e la putere ,spor la siroape !!!!!!

"15 -16 grade noaptea si intre 25- 29 grade ziua (legate una dupa alta)si sa nu ploaie ,care il taie (maneaza)"
ploaia maneaza teiul..???? sau confunzi cu salcamul ???
in 2010..ce vreme am avut iti amintesti ?? si cum a mers teiul...??
Albinel

Mesajde brados » 23 Iun 2014, 22:44

Și nimeni nu spune ce zice cântarul azi?
brados

Mesajde ignatov andrei » 23 Iun 2014, 22:57

Albinel scrie:
zip2006 scrie:Mai baeti ,nu va mai face-ti planuri degeaba la tei ca sa secrete nectar trebuiesc 3 zile cu temperaturi de 15 -16 grade noaptea si intre 25- 29 grade ziua (legate una dupa alta)si sa nu ploaie ,care il taie (maneaza)ceea ce anul asta nu vom avea cel putin in Moldova ,asa ca miine plec sa le iau de mincare ca sint uscati .......unde este canicula de 3.....de grade ca si pe iulie si august au dat-o cotita ....ca se va mai incalzi doar un pic asa ca zaharul e la putere ,spor la siroape !!!!!!

"15 -16 grade noaptea si intre 25- 29 grade ziua (legate una dupa alta)si sa nu ploaie ,care il taie (maneaza)"

Albinel, asa spun unii, ca se maneaza, dar daca e soare puternic si da o ploaie, dupa cateva ore miroase a ceai de tei, adica... il opareste!
Aspectul florii este ca si la mana!

Au fost si cazuri cand unele ploi au atacat floarea si frunza teiului, dar asta se intampla cand otelaria de la C.U.G. Iasi functiona "la greu"!

Acum, depinde..., eu cam atat stiu!

Sanatate!
ignatov andrei

Mesajde Albinel » 23 Iun 2014, 23:05

Albinel scrie:21 iunie -a dat Domnul si la mine ..desi am avut ploie si furtuna ,aseara cantarul era pe plus 400g..

22 iunie-azi vremea a fost cu soare 26 grade..speram ..la mai bine ca ieri.. :oops: familie foarte buna pe cantar ..din pacate doar 200g sper sa mai rezist pshisic si ele fizic..oare cat sa mai induram ???? teiul pe seara mirosea de-ti rupea nasul..nu stiu ce sa mai zic.. :?
23 iunie..-ziua victoriei..1,7kg parca asa mai prin curaj..astept cu optimism ziua de maine..
Albinel

Mesajde Albinel » 23 Iun 2014, 23:08

cine ii are la Ciucurova ..ar fi interesant sa ne dea si noua un cantar zilnic nu credeti ..??
Albinel

Mesajde Dragos2006 » 23 Iun 2014, 23:23

Baga masiv dar nimeni nu posteaza pentru a nu se aglomera zona.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mishu05 » 23 Iun 2014, 23:32

Mai posteaza cate unii doar ca putini si aceeasi. Azi:
- Comana 2.5 kg inflorire inceputa pe 13-14 iunie .
- Malul Spart 1.5kg inflorire inceputa 15-16 iunie
- Ciucurova 700g .
- La mine ( nu am cantar) zona sud Bucuresti stropeau din rama serios ( dar nu la fel de serios ca atunci cand da salcamul de exemplu adica 3-4-5kg/zi) estimez tot pe la 1-1.5kg.
Asteptam acum ploile ( se anunta 2-3 zile) insa eu sper sa culeaga printre picaturi si teiul sa reziste pana iese soarele din nou.
Multi nervi de otel in continuare ;)
Mishu05

Mesajde B-father » 24 Iun 2014, 13:17

Dragos2006 scrie:Baga masiv dar nimeni nu posteaza pentru a nu se aglomera zona.

ce sa bage ca argintiul inca nu s/a deschis
oricum zona e deja aglomerata
ieri abia am mai gasit loc si nici ala calumea
B-father

Mesajde izavoianu » 24 Iun 2014, 14:28

ignatov andrei scrie:
Albinel scrie:

Albinel, asa spun unii, ca se maneaza, dar daca e soare puternic si da o ploaie, dupa cateva ore miroase a ceai de tei, adica... il opareste!
Aspectul florii este ca si la mana!

Au fost si cazuri cand unele ploi au atacat floarea si frunza teiului, dar asta se intampla cand otelaria de la C.U.G. Iasi functiona "la greu"!

Acum, depinde..., eu cam atat stiu!

Sanatate!

Si daca ploua spre seara sau noaptea se mai opareste???
izavoianu

Mesajde TDI » 24 Iun 2014, 14:49

izavoianu scrie: Si daca ploua spre seara sau noaptea se mai opareste???
Sigur-sigur esti cand extragi. Altfel, daca ploua seara si planta e fierbinte... nu tot acolo iesi?
TDI

Mesajde IULIANV » 24 Iun 2014, 17:13

B-father scrie:
Dragos2006 scrie:Baga masiv dar nimeni nu posteaza pentru a nu se aglomera zona.

ce sa bage ca argintiul inca nu s/a deschis
oricum zona e deja aglomerata
ieri abia am mai gasit loc si nici ala calumea

In zona Cerna in apropiere de masivul de tei de la Ciucurova stupul de control se mentine de zece zile la 44 de kilograme cu variatii de 100grame...
Astazi aceeasi greutate 44 de kilograme; familiile puternice cele mai multe dintre ele au ramele goale...mai stam cateva zile si ne punem in miscare la floarea soarelui...
Asta a fost ... cheltuieli mari pana in acest moment la 100 familii... iar rezultatul este unul prost..., sa speram ca ne va ajuta floarea soarelui sa recuperam ce nu am facut la salcam si la tei..
Sanatate la toata lumea..
Iulian.
IULIANV

Mesajde alin75 » 24 Iun 2014, 18:01

Aseara a dat un ropot scurt, peste noapte temperaturi de 14-16ºC, acum o jumate de ora la fel a fost o rafala. Acum soarele arde binisor! Poate o fi mai bine, zilele urmatoare. Ce nu mi se par ok, sunt temperaturile nocturne, urmate de perioadele de ploaie, peste zi/noapte. Vedem la sfarsit ce ramane.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Albinel » 24 Iun 2014, 22:38

Albinel scrie:
Albinel scrie:21 iunie -a dat Domnul si la mine ..desi am avut ploie si furtuna ,aseara cantarul era pe plus 400g..

22 iunie-azi vremea a fost cu soare 26 grade..speram ..la mai bine ca ieri.. :oops: familie foarte buna pe cantar ..din pacate doar 200g sper sa mai rezist pshisic si ele fizic..oare cat sa mai induram ???? teiul pe seara mirosea de-ti rupea nasul..nu stiu ce sa mai zic.. :?
23 iunie..-ziua victoriei..1,7kg parca asa mai prin curaj..astept cu optimism ziua de maine..
24 iunie..2,7kg..cu doua rafale de ploaie in toiul zilei ce cumulat au depasit doua ore..
Albinel

Mesajde alin75 » 25 Iun 2014, 06:41

Albinel scrie:
Albinel scrie:

24 iunie..2,7kg..cu doua rafale de ploaie in toiul zilei ce cumulat au depasit doua ore..

Ma bucur sa aflu si colegi care au cat de cat cules, dar mie mi se pare destul de putin, mai ales ca la tei familia este dezvoltata la maxim.... O fi devina, teiul/vremea/nr mare al stupinelor? In zona olteniei, a plouat toata noaptea, iar acum de dimineata este innorat. Peste zi nu cred sa apara fereastra de zbor.
Conform acestui raport http://www.uaiasi.ro/PN_2/Albine/fisiere/raport_I.pdf
"Secretia de nectar la tei, variaza in functie de varietate, expozitie si conditii pedoclimatice. Factorii meteorologici cei mai favorabili pentru inregistrarea unor sporuri ridicate la tei trebuie sa se situeze in urmatoarele limite : temp 24-30°C, umiditatea atmosferica 70-80%, precipitatii moderate (1-21mm) si vant slab".
La noi de la atat ploaie umiditatea sigur este mult depasita, de precipitatii nu mai vorbesc!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Albinel » 25 Iun 2014, 21:16

[/quote][/quote]
25 iunie..peste 5,2kg si albina inca mai era afara ..am plecat datorita ploii ce azi le-a lasat sa culeaga ..acum ploua cu tunete si fulgere..maine seara vom sti ce si cum stau lucrurile..
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI