Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014

Mesajde csaa » 25 Iun 2014, 22:38

La padurea Ciornuleasa nici anul asta nu aduna miere la tei. Ramele sunt uscate, ma mir ca nu a inceput sa manance puietul
csaa

Mesajde alin75 » 26 Iun 2014, 07:24

In SV olteniei de aseara pana spre dimineata ploaie torentiala, vijelii, cred ca teiul da direct ceai.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde gica.mosu » 26 Iun 2014, 08:59

csaa scrie:La padurea Ciornuleasa nici anul asta nu aduna miere la tei. Ramele sunt uscate, ma mir ca nu a inceput sa manance puietul

Ciobi,stai linistit ca asa-i peste tot si prin moldova=mor roii di foame :mrgreen: se lucreaza la greu din "marchet"....am vb cu cineva din Arad e cu st la F.S si e pe minus la cantar :idea: Cu cini sa ne certam=batem,astai viata apic acest an dar sa nu trecem cu vederea ca ploaia a pertubat tot ce inseamna agricultura :mrgreen: ....Pot sa zic ca acest an seamana =geaman cu 1984...OFFFF,ieri iar dadeau trantorii afara+albina batrana (....."trantore" sa nu zici ca iar cobesc ca la salcam)....:shock:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 26 Iun 2014, 09:09

:idea:
cornelioandanciu scrie:Muntele bate teiul! (Din ciclul "Viata bate filmul!" :lol: ).

Asa o fii cum spiui tu =am in zona mea aprox 4-600 ha de faneata sia nica-nica= ploili :mrgreen: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Trantorul@ » 26 Iun 2014, 09:23

Nu mai zic nimic , pa la mine nu ii tei si nici floarea soarelui asa ca poti zice ce vrei .... :lol: :lol: :lol: astept canicula daca o fii sa curga mierea din scaieti vineti si ce-o mai fi.....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde delorin I » 26 Iun 2014, 10:11

cornelioandanciu scrie:Muntele bate teiul! (Din ciclul "Viata bate filmul!" :lol: ).

Domnule Danciu ...Eu din munte am coborat la tei! Dupa 2 saptamani, pe o vale extrem de aglomerata, de parca nici fanete nu ar mai fi in tara asta, am avut cules bun de polen...miere extrem de putina! ceva mai mult decat la rapita!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 26 Iun 2014, 10:22

Si tot din ciclul '' Viata bate filmul '' aseara a batut piatra in jurul Severinului
din ce am aflat in Bunget - Crivina a stropit doar si a batut vintul
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Albinel » 26 Iun 2014, 23:39

[quote="Albinel"]
21 iunie -a dat Domnul si la mine ..desi am avut ploie si furtuna ,aseara cantarul era pe plus 400g
22 iunie-azi vremea a fost cu soare 26 grade..speram ..la mai bine ca ieri.. :oops: familie foarte buna pe cantar ..din pacate doar 200g sper sa mai rezist pshisic si ele fizic..oare cat sa mai induram ???? teiul pe seara mirosea de-ti rupea nasul..nu stiu ce sa mai zic.. :?
23 iunie..-ziua victoriei..1,7kg parca asa mai prin curaj..astept cu optimism ziua de maine..
24 iunie..2,7kg..cu doua rafale de ploaie in toiul zilei ce cumulat au depasit doua ore..
25 iunie..peste 5,2kg si albina inca mai era afara ..am plecat datorita ploii ce azi le-a lasat sa culeaga ..acum ploua cu tunete si fulgere..maine seara vom sti ce si cum stau lucrurile..
26 iunie ..1,8 kg..inca doua camioane sosite azi noapte..asta doar ce am vazut ..oare asta sa fie motivul..?? sau ploaia de azi noapte..?? ..sau...??? :(
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde izavoianu » 27 Iun 2014, 08:28

Ce parere aveti despre filmuletul acesta???
https://www.youtube.com/watch?v=BMbRB0-0AYQ
izavoianu

Mesajde DaniApis » 27 Iun 2014, 09:21

Ieri primele 500 de g la tei, familie foarte buna pe cantar.. vedem de astazi ce va fi dar este frig noaptea 10-12 grade . :)
DaniApis

Mesajde alin75 » 27 Iun 2014, 11:23

Este din categoria "ce-avem noi aici?". Exact ca "personajul" de-si admira masina
P.S. Noroc cu salcâmii aia, bine ca nu i-a tăiat... Sa mai spun ca rama de jumate are 3kg!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Adi Hodis » 27 Iun 2014, 12:23

izavoianu scrie:Ce parere aveti despre filmuletul acesta???

Despre recolta ... se poate considera norocos. Putini au avut acel noroc. Îmi place.

Despre caturi si rame facute, nu îmi place ... n-a fost mana de tamplar.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Jean Valjean » 27 Iun 2014, 17:07

Un candidat serios la Zmeura de Aur.
Cel putin pentru cel mai bun scenariu.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde 7Rame » 27 Iun 2014, 17:10

Parerea mea este urmatoarea: filmuletul este o parodie apicola!!
Nu vreau sa supar proprietarul, DAR tei capacit in alb...mai rar. Cel mai probabil mazariche sau eu stiu ce faneatza. Sau de provenienta via marchet.
O fi miere, nu zic, dar chiar e de tei?
Doi: stupi relativ slabi sa umple catul, ma rog...poate in 2 saptamanai de cules lent.
La lada nu ma bag, il las pe Adi.
V_am zis, tot pe acest topic, am avut stupi in oras si au lucrat exclusiv in alb, de parca au ramas cuplati la nebunia de salcam din acest an. LA gust nicidecum de tei!
Referitor la tei, s-a cam incheiat, stup negru sus (asa cum ar fi trebuit sa fie toata stupina in acest mment-si nu este!!) a luat 12 kg. De ieri cantarele au tacut, si plang spre minus. Multa ploaie, piatra, coduri peste coduri, stupi slabi, aglomerare de stupi. Rezulta iar un mic dezastru.
Am vz multe pavilioane pe A1 dar nu am intrebat ce si cum. La noi in SV cred ca primul s-a rosit. Sa vedem muntele. Macar e aer curat.
Vorba lui Trantorul...ceva scaieti si niste balarii mari, si ceva caldura...ne mai salveaza! Asteptam cuminti iarna, cu sperante si ganduri pozitive.
Floare nu fac, nu am cu ce! Si nici unde!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Albinel » 27 Iun 2014, 22:43

[quote="Albinel"][quote="Albinel"]
21 iunie -a dat Domnul si la mine ..desi am avut ploie si furtuna ,aseara cantarul era pe plus 400g
22 iunie-azi vremea a fost cu soare 26 grade..speram ..la mai bine ca ieri.. :oops: familie foarte buna pe cantar ..din pacate doar 200g sper sa mai rezist pshisic si ele fizic..oare cat sa mai induram ???? teiul pe seara mirosea de-ti rupea nasul..nu stiu ce sa mai zic.. :?
23 iunie..-ziua victoriei..1,7kg parca asa mai prin curaj..astept cu optimism ziua de maine..
24 iunie..2,7kg..cu doua rafale de ploaie in toiul zilei ce cumulat au depasit doua ore..
25 iunie..peste 5,2kg si albina inca mai era afara ..am plecat datorita ploii ce azi le-a lasat sa culeaga ..acum ploua cu tunete si fulgere..maine seara vom sti ce si cum stau lucrurile..
26 iunie ..1,8 kg..inca doua camioane sosite azi noapte..asta doar ce am vazut ..oare asta sa fie motivul..?? sau ploaia de azi noapte..?? ..sau...???
27 iunie..aproximativ 4 ore de zbor..700g :oops: maine gand de plecare in cateva zile
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde gica.mosu » 27 Iun 2014, 23:06

ALBINEL,la asa producte....te-ai scos din foamee :P Si la mini miroasi a tei=am facut un ceai azi,si din bidoane=am 500kg tei de acu doi ani :idea: ....ma pregatesc sa le-o pun inapoi :mrgreen: ....Am umblat azi la cativa caturi si cuuurgeaaa..... de la streasina= aplouat in 3 randuri,iar eu cu nepotul cantam-IAMA DOAMNE STRANGE-MI NEAMUL :!: :lol:
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI