Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Multi veniti, putini chemati

Mesajde mirceas » 25 Iun 2014, 10:26

"Multi veniti, putini chemati"
mirceas

Re: Multi veniti, putini chemati

Mesajde Mircea_63 » 25 Iun 2014, 10:32

Dezvolta te rog!

Fa-l un topic cu subiect si predicat daca ai ceva de spus sau de intrebat. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde PAGANEL » 25 Iun 2014, 10:33

mirceas scrie:"Multi veniti, putini chemati"

Te simti bine? Ia o aspirina, poate iti revii.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde dicu.ion57 » 25 Iun 2014, 19:30

Mircea ,eu i-mi cam dau seama ce a vrut sa spuna Paganel ..cu multi veniti putin chemati.
Daca este vorba de vreun parastas ,cam asa se intimpla,dar fiind apicultori ,sia inceput miscarea in pastoral la floarea soarelui ,cind ne asezam pe un loc zicem da Doamne sa fim numai noi,iar cind mai apare citeva pavilioane s-au si pe jos ,Paganel a zis bine ,asa ca din punctul meu de vedere i-l inteleg, iar daca gresesc i-l rog sa ma scuze.
dicu.ion57

Mesajde modigliani » 25 Iun 2014, 20:21

Ce-ai , mah ?
modigliani

Mesajde ignatov andrei » 26 Iun 2014, 07:16

Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.
ignatov andrei

Mesajde mirceas » 29 Iun 2014, 19:27

dicu.ion57 scrie:Mircea ,eu i-mi cam dau seama ce a vrut sa spuna Paganel ..cu multi veniti putin chemati.
Daca este vorba de vreun parastas ,cam asa se intimpla,dar fiind apicultori ,sia inceput miscarea in pastoral la floarea soarelui ,cind ne asezam pe un loc zicem da Doamne sa fim numai noi,iar cind mai apare citeva pavilioane s-au si pe jos ,Paganel a zis bine ,asa ca din punctul meu de vedere i-l inteleg, iar daca gresesc i-l rog sa ma scuze.

Asa este domnu' Dicu singurul care ati inteles expresia !!! Din pacate dupa aceasta iarna prevad ca multi vor lasa dalta in cui, ceea ce este bine !!!
mirceas

Mesajde modigliani » 29 Iun 2014, 19:32

Neica , amu' pe bune , ..... cu sau fara sampon pe post de spritz , ce-ai vru' sa spui cand ai dat iama-n NET cu ineptia asta de topic ?

Te-ntreb pentru ca am luat o gura de sampon , si fac spume daca nu ma lamuresti . Desi-ti va fi foarte greu sa ma faci sa inteleg .... ce si cum ai gandit la momentu' ala . Fatidic i-as spune de-as fii in locul dumitale , dar asta n-are mare importanta . Important e sa ma lamuresc io ( si niscaiva baieti de p-acile de le-a dat "cu zecimale " , ca si mie , cand am accesat topicu' cu bucluc )

Adicatelea cum MULTI VENITI , PUTINI CHEMATI ???
modigliani

Mesajde proapis13 » 29 Iun 2014, 19:53

Pictore,da-ti cu seama ce insemnatate mare au cuvintele astea daca au fost postate
pe - Prima pagină - topicul de - APICULTURA GENERALA - si la - INTRETINEREA ALBINELOR
Nu am inteles nici eu ce a vrut sa insemne si nu inteleg nici de ce nu ne lamureste autorul topicului
Unde mai pui ca aparu dupa patru zile cu ,,toporul la briu''....zi frate ce te indemna sa scrii doar constatarea aia :?: :o
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mirceas » 29 Iun 2014, 19:57

modigliani scrie:Neica , amu' pe bune , ..... cu sau fara sampon pe post de spritz , ce-ai vru' sa spui cand ai dat iama-n NET cu ineptia asta de topic ?

Te-ntreb pentru ca am luat o gura de sampon , si fac spume daca nu ma lamuresti . Desi-ti va fi foarte greu sa ma faci sa inteleg .... ce si cum ai gandit la momentu' ala . Fatidic i-as spune de-as fii in locul dumitale , dar asta n-are mare importanta . Important e sa ma lamuresc io ( si niscaiva baieti de p-acile de le-a dat "cu zecimale " , ca si mie , cand am accesat topicu' cu bucluc )

Adicatelea cum MULTI VENITI , PUTINI CHEMATI ???

Nu este o ineptie ci o expresie populara si ca sa nu zici ca sunt baiat rau nu am sa te las sa faci spume, caci spume fac doar cainii turbati sper sa nu fie cazul tau !!! In apicultura expresia " Multi veniti, putini chemati", exprima ideea ca foarte multi s-au apucat de apicultura asa peste noapte dar de fapt nu au aceasta chemare catre albine !!! S-a inteles acum domnilor ?
mirceas

Mesajde PAGANEL » 29 Iun 2014, 20:00

mirceas scrie:
PAGANEL scrie:Noi radem, dar baiatu asta cred ca sufera. Nu si-o fi facut toate vaccinurile? La muscat curca, sau vreun caras cand a fost la pescuit? Il cunoaste cineva? O fi nevoie sa sunam la 112? Ce simptome ai nene?

Domnu' "Paganini" la salvare suna dumneata cu tot neamu' soimarestilor, ce nu ati inteles din expresia " Multi veniti, putini chemati", e scris in limba romana. S-au apucat de albine toti disperatii,crezand ca vor scoate mii de euro din apicultura, dar nu au citit in viata lor o carte de specialitate, ii vezi isi iau din prima cate-o suta de familii de albine, intampina probleme la ele si astepta raspunsurile pe tava. Peste tot numai mesaje care incep cu " stiti mi-am luat niste familii si am problema ....".

Domnu Mir-ceas-Pobeda. Noroc ca ai venit cu nota explicativa, ca altfel, sa mor daca stiam ce ineptii ai gandit cand ai venit cu topicul asta. Si credema ca am incercat sa ma dumiresc. Am dat in cafea, in carti, in boghi...nimic. A mai ramas sa citesc in maruntaie de albina, dar..mai salvat cu explicatia :).Mare om esti. Aferim. Da nu pot sa inchei, fara sa ma minunez-CUM DE NU AI LOC DE CEI CARE ISI CUMPARA SUTE DE FAMILII ? Lasa-i frata sa faca ce vor cu banutii lor. De asta nu mai poti dormi domnia ta? Stai bland. Daca la inceput banuiam ca ai nevoie de piramidon, acum sunt sigur. Sincer, te compatimesc.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 29 Iun 2014, 20:22

PAGANEL scrie:Da nu pot sa inchei, fara sa ma minunez-CUM DE NU AI LOC DE CEI CARE ISI CUMPARA SUTE DE FAMILII ? Lasa-i frata sa faca ce vor cu banutii lor. De asta nu mai poti dormi domnia ta? Stai bland. Daca la inceput banuiam ca ai nevoie de piramidon, acum sunt sigur. Sincer, te compatimesc.

Pai... nu e chiar asa!

Sa-i vezi pe "leii" cu multe familii cum se aseaza in zona ta, aglomereaza zona, iar tu...
Da, Paganele, este loc pentru toti, dar "aricii" astia cu sute de familii, lipsiti de bun simt, cu tupeu cat casa si "nimicuta" stiinta apicola, ca poti sa le pui si 200 de bidoane cu miere, ca tot nu stiu cum sa faca familiile sa adune ceva, se comporta ca si cum toata lumea ar fi a lor!

Nu te trateaza cu respect daca stii meserie, te respecta doar daca ai familii "fara numar"!
Nu gasesti prajini asa de lungi ca sa poti ajunge la nasul lor!
Sa-i vezi cat de "importanti" se dau, cand tu - un taran, as in apicultura - le spui ca nu stii ce e ala NET si ca n-ai auzit de Stuparitul...!!!
Ei nu vad prapastia, dar de incurcat, te incurca!
ignatov andrei

Mesajde PAGANEL » 29 Iun 2014, 20:22

Dar eu nu sunt nervos si nici cu capul in nori (nici de ,,vertij" nu sufar), plus ca sunt cu picioarele pe pamant, nu la inaltime, ca altii. Pot sa zic ca ma amuzi rau cu comenturile. Si daca vrei sa mai deschizi vreun topic de genul asta, cu un astfel de titlu, sa ma anunti. Ma apuc de spiritism.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 29 Iun 2014, 20:29

Iartama maestre Ignatov, dar eu nu la asta ma refeream. Sunt sigur ca ai dreptate in ce spui, dar de aici si pana la ce sa intamplat pe topic, e ceva distanta. Si alora cu multi stupi, dar capul plin de cucuie ce ai putea sa le faci? Ii lasi in plata aluia de sus si iti vezi de treaba (eu de scoala si domnia ta de meserie). Omu a scris o traznaie(dupa parerea mea) si noi ne uitam si nu intelegeam ce a vrut sa spuna. Asta era problema, zic eu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde proapis13 » 29 Iun 2014, 20:39

cornelioandanciu scrie:

Gura "pacatosului"adevar graieste!

Daca mai vorbiti in parabole biblice o sa rog moderatorii sa mute topicul la...Religie.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cantemir » 29 Iun 2014, 20:39

mirceas scrie:... " Multi veniti, putini chemati", exprima ideea ca foarte multi s-au apucat de apicultura asa peste noapte dar de fapt nu au aceasta chemare catre albine !!!...

Acelasi lucru se intampla si in alte domenii.
Multi oameni ramasi fara serviciu, multi pensionari in floarea varstei, multi absolventi de facultati pe bani... toti incearca sa traiasca.

Unii s-au retras la tara si au investit (de exemplu) in solarii, sere, gradini si livezi. Ce s-a intamplat apoi?
A scazut pretul la legume-fructe?
S-au lasat de meserie vechii gradinari?
Nu se mai importa mere din Polonia, rosii din Turcia, usturoi din China, pere din Argentina etc...???
Am saturat pietele mondiale cu produsele noaste "bio"?
Canci!

Cam asa si cu "multii veniti" cu stupi! Au venit, au vazut, vor pleca!
cantemir

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR