joohny scrie:Peste 100 ani Base o sa fie pe locul 2 (dupa Ceausescu) in topul celor mai iubiti presedinti
Depinde de cine va preda istoria peste 100 de ani si in ce fel va fi interpretata aceasta. Si depinde de nivelul de educatie al populatiei si accesul la informatie.
Sa fim seriosi: cine sunt nostalgicii dupa comunism?
Cand eram copil, tata, care invatase istoria predata de comunisti in scoala, imi spunea despre chiaburi ca puneau botnite muncitorilor (el nu avea de unde sa stie cine au fost chiaburii, pentu ca nu traise in epoca respectiva iar ceea ce stia era ceea ce i se spusese in scoala).
Am crescut si am inteles ca nu era asa, ca chiaburii erau de fapt oamenii cei mai muncitori si mai instariti dintr-o comunitate, ca oamenii care munceau la ei nu erau sclavi si erau tratati omeneste (am avut posibilitatea sa si stau de vorba cu persoane ai caror parinti fusesera condamnati politic si declarati chiaburi).
Tot tata imi spunea ca regele a plecat cu un tren (sau mai multe) incarcat de bogatii. La fel, am crescut si am aflat ca nu a fost asa.
Deci, depinde cine va scrie istoria peste 100 de ani si cine o va citi, cat si cum.
Daca peste 100 de ani istoria va fi scrisa de Antena 3, sunt convins ca Base va fi un odios iar Iliescu un romantic intarziat care a chemat minerii in Bucuresti sa planteze panselute.