Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Multi veniti, putini chemati

Mesajde vulpea » 06 Iul 2014, 23:58

nu cred ca mai are rost sa continuam,pentru simplul fapt ca esti,cu logica,in totala neconcordanta cu lumea reala si cauzalitatile ei.sincer sa fiu,ma surprinde total neplacut ca la varsta ta(30?)gandesti in asa hal.
vulpea

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 10:11

joohny scrie:
Crysty scrie:...1 roman munceste si hraneste 4.

Va salut.Primavara o albina munceste pt.4,noi romanii sintem la fel.Deci...ne tragem din albine oare? :D .Sanatate.

sarmanul a vrut sa spuna ca 1 munceste si 4 stau,ca doar nu am reusit sa fim mai eficienti ca nemtii !
vulpea

Mesajde TDI » 07 Iul 2014, 12:24

Orice om cu bani si vointa de multa munca este invitat in apicultura, daca are sau capătă know-how rămâne, daca nu se reorientează. Anul trecut s-au născut in Romania 130000 de copii - daca nu muncim, nici n-o sa mai fim.
TDI

Mesajde joohny » 07 Iul 2014, 12:41

TDI scrie:...daca nu muncim, nici n-o sa mai fim.

Va salut.Unii spun ca:munca dezvolta fizicul si prosteste intelectul,altii spun ca:munca la creiat pe om insa tot munca il baga in pamint (vezi albina de iarna-vara) :D ..Dupa care lozinca sa ma iau?Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 07 Iul 2014, 12:49

vulpea scrie:[sarmanul a vrut sa spuna ca 1 munceste si 4 stau,ca doar nu am reusit sa fim mai eficienti ca nemtii !

Va salut.Vulpitz-o,vorbeam de munca nu de eficienta.Si vezi ca nemtii sint mult in spatele japonezilor (la ceea ce te referi)Sanatate.
joohny

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 13:39

iar imi pare rau ,dar munca fara cap(vezi eficianta) este o prostie.si boul munceste,dar nu poti sa spui ca e si eficient.nemtii si japonezii dece nu muncesc ei si se omoara sa faca roboti pentru toate muncile,nu pentru ca robotii sunt mai eficienti?.si in definitiv,ca tot suntem la apicultura,nu ne omoram cu firea sa gasim cele mai eficiente metode si cutii ca sa obtinem cat mai mult cu cat mai putina cheltuiala si efort?
vulpea

Mesajde joohny » 07 Iul 2014, 13:55

Va salut.Vulpitz-o,nemtii si japonezii sint ca un fel de brend si pe linga acest lucru au si economie avansata.Noi nu ne putem pune cu ei.Concluzie:pt. ca cei mici sa-i ajunga pe cei mari tr. sa munceasca de 5 ori mai mult .Asta este de cind e istoria.Si istoria o fac vii si nu mortii.In contradictie putem vb. pina la adinci batrineti insa intodeauna (in general)cei mai puternici economic vor fi sefii celor mai putin economici (si nu numai)Sanatate.
joohny

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 14:53

ai impresia ca le-a pus cineva brendul in frunte? sti cum se prezinta un japonez daca il intrebi?:jonny dela Toyota! te-ai prezentat vreodata jonny dela Tractorul(Brasov)?sau,cu fala,jonny al lu Costache?una e sa muncesti,,ca rumanul,,si obtii de subzistenta si alta,ca neamtul si mai ales ca japonezul si reusesti sa domini pe cei care muncesc,ca rumanul,,.
vulpea

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 15:00

joohny scrie:Va salut.Vulpitz-o,nemtii si japonezii sint ca un fel de brend si pe linga acest lucru au si economie avansata.Noi nu ne putem pune cu ei.Concluzie:pt. ca cei mici sa-i ajunga pe cei mari tr. sa munceasca de 5 ori mai mult .Asta este de cind e istoria.Si istoria o fac vii si nu mortii.In contradictie putem vb. pina la adinci batrineti insa intodeauna (in general)cei mai puternici economic vor fi sefii celor mai putin economici (si nu numai)Sanatate.

cred ca mai corect ar fi,sa muncim de 5 ori mai eficient.
vulpea

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 15:07

joohny scrie:Va salut.Vulpitz-o,nemtii si japonezii sint ca un fel de brend si pe linga acest lucru au si economie avansata.Noi nu ne putem pune cu ei.Concluzie:pt. ca cei mici sa-i ajunga pe cei mari tr. sa munceasca de 5 ori mai mult .

Te inseli prietene ..... Tinzi sa-i judeci pe nemti si pe japonezi dupa mentalitatea romaneasca . Ei n-au muncit de cinci ori mai mult ca noi . AU GANDIT de zece ori mai mult ........

Iar economia avansata deriva din aceasta gandire aplicata eficient asupra productiei . Uiti ca dupa razboi ambele aceste natiuni era "lipite pamantului" ? Erau vai soarta lor ! Unii capitulasera neconditionat si purtau doua cicatrice nucleare , ceilalti au avut de platit dupa razboi de le-a venit albastru de metil ! Si purtau si stigmatul de nazisti ......

Noi muncim ca boii , fara sa gandim , si avem eficienta "hamsterului pe roata" . Ei gandesc doua zile , isi optimizezaza etapele de productie inspre eficienta maxima , ..... si gata economia !

.........................................................

Acum cativa ani , nu stiu care revista economica premiaza o firma japoneza ..... DE TESATURI !

O tara araba face pe piata internationala o cerere de oferta vis-a-vis de nush ce kkt de matase de nush ce calitate . O cantitate impresionanta pe care nu-si permitea niciun producator s-o aiba in stoc . Mai mult , arabii sunt gata sa plateasca regeste numai ca aceasta matase sa le fie livrata in .... 6 saptamani !
Toti producatorii se retrag din licitatie . Doar producerea , teserea acesteia ar fi durat 5 din cele 6 saptamani . Ar fi fost imposibil sa o si livreze ..... Ziceau ei .....

Japonezii bat palma cu arabii si se angajeaza contractual ca-n 6 saptamani s-o livreze .
Ei bine , in primele doua zile din cele 42 necesare ...... AU MUTAT TESATORIA PE TREI PESCADOARE ! Cu materie prima , cu razboaie , cu batire , cu director , angajati , tesatorese , probabil si cu femeile de servici , si-au plecat pe apa tesand !

Au intarzit cu livrarea .....1 zi . Doar datorita faptului ca in portul de destinatie conditiile meteo au fost nefavorabile si-au fost nevoiti sa stationeze in larg .......

..........................................

Concret ...... n-au muncit de cinci ori mai mult ca oricare alta tesatorie a oricarei alte natiuni . AU GANDIT ODATA !
Asta-i face sa sclipeasca acum pe campul economic international ......

...........................................

Sa amintesc aici si celebrul exemplu cu Daciile cumparate de la Pitesti ? Cum erau astea date jos in port cu "gheara" de-au innebunit comunistoizii insotitori ai delegatiei ?
Japonezii au argumentat scurt : "Voi nu realizati cate carcase de tranzistori , diode , condensatori , etc , facem noi dintr-o Dacie ? "
modigliani

Mesajde Crysty » 07 Iul 2014, 15:33

joohny scrie:
vulpea scrie:[sarmanul a vrut sa spuna ca 1 munceste si 4 stau,ca doar nu am reusit sa fim mai eficienti ca nemtii !

Va salut.Vulpitz-o,vorbeam de munca nu de eficienta.Si vezi ca nemtii sint mult in spatele japonezilor (la ceea ce te referi)Sanatate.

Punctat foarte bine. Atata timp cat 1 roman din 5 are un contract de munca inregistrat ITM putem noi sa devenim mai eficienti si decat japonezii ca tot nu ne ajuta foarte mult in a echilibra balanta (a reduce din deficit). Oricum cam singurele domenii unde chiar nu putem discuta de eficienta este la Stat si in agricultura (parere subiectiva) in rest lumea chiar a inceput sa gandeasca. Nu mai vorbesc de multinationale (Dacia, Petrom, etc) unde nu stau la discutie in ceea ce priveste eficienta

oricum aveti aici detaliere clara. Intradevar datele sunt din 2012, nu am mai gasit articolul din 2014, dar in mare s-a pastrat cam aceeasi distributie.

Si un alt aspect pe care l-am observat. La categoria pensionar pe caz de invaliditate/pensie de urmasi sunt incadrati 1.5 milioane. Imi este greu sa cred ca 13% din populatie sufera de o invaliditate sau beneficiaza de pensie de urmas.

A sta - a munci - a fi eficient. Ca sa fim eficienti trebuie cel putin sa muncim, ori raportul 1:4 spune realitatea. Mare parte din populatie se afla in prima parte a ecuatiei (a sta). Si noi raportam un somaj de 7.5%.
Crysty

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 15:35

sa mai spun si eu fo doua.la un moment dat ne-am laudat ca i-am terminat pe americani cu tractoarele noastre,pana cand s-a bagat de seama ca le duceau direct la topitorie pentru metal.dupa aceea au aparut tractoarele regandite cu consum mic de metal si asa au aparut tractoarele cu spite din bare patrate.a doua.de prin anii 60(tata a lucrat in industria de mobila-singura,atunci,prezenta la export).vine o comanda ferma dela austrieci cum ca le trebuie nus ce mobila.stupefactia a fost c-o vroiau ambalata intr-un anumit tip de ambalaj.tata a aflat ,in final,ca de fapt austriecii au vrut doar ambalajul de anumite dimensiuni ceruta si nu mobila,ambalajul tinzand,ca valoare,spre ZERO!
vulpea

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 15:45

Da , sunt celebre . Si uzinele 23 August livrau compresoare si grupuri electrogene ambalate in ....... dulapi de stejar trasi , finisati la "sange" .
modigliani

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 16:37

vorba cantecului ...,c-asai romanul,.... nu mai departe de acum ceva vreme in urma,cand cu privatizarea PETROM am reustit sa o dam la o firma DE 4 0RI MAI MICA decat PETROM !mai aratati-mi un exemplu de acest fel in toata lumea normala si capitalista(justificarea,idioata dupa mine,cum ca statul e cel mai prost administrator-pentru asa afirmatie ai fi facut ani grei de puscarie in Germania))
vulpea

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 16:59

dar hai sa vorbim doar de albine,ca e mult mai reconfortant cel putin.am o solicitare,cel putin disperata dinspre partea mea:cine ma poate ajuta,chiar si in privat-aviz Dragos Gavrila-cu un telefon al d.lui Florin Hanganu de la Giurgiu.stima
vulpea

Mesajde joohny » 07 Iul 2014, 17:59

vulpea scrie:vorba cantecului ...,c-asai romanul,.... nu mai departe de acum ceva vreme in urma,cand cu privatizarea PETROM am reustit sa o dam la o firma DE 4 0RI MAI MICA decat PETROM !mai aratati-mi un exemplu de acest fel in toata lumea normala si capitalista(justificarea,idioata dupa mine,cum ca statul e cel mai prost administrator-pentru asa afirmatie ai fi facut ani grei de puscarie in Germania))

Va salut.Si cum sa dam inainte ?Acest lucru a fost cam in toate domeniile.App. de cind am intrat la scoala ni se spunea ca:Romania este o tara bogata etc.,etc.in Japonia la scoala le spune:Japonia este o tara saraca,de voi o sa depinda viitorul tarii noastre.Deci.....?Modi,putem munci de 100 de ori mai multsi sa gindim de 200 de ori mai mult ca pina acum, in final: pestele mai mic INTODEAUNA va fi mincat de pestele cel ai mare.Din istorie=>pestii mari cam intodeauna au fost aceeasi.Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR