Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014

Mesajde delorin I » 06 Iul 2014, 22:18

In jur de 18.30 cantaru a aratat astazi 1, 5...fata de cele 4 kg la floare ale unora coborati in sud...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde amina » 06 Iul 2014, 22:26

azi de la ora 9 pana la 19 seara am pus si eu cantar la un stup mediu 4,800kg ,ce sa mai spun sunt foarte bucuroasa ,pacat ca pana miercuri nu ma pot duce sa vad ce urmeaza , orice ar fi pana acum macar e bine
amina

Mesajde geangu » 06 Iul 2014, 23:05

delorin I scrie:Stiti ce e trist...ma uit la cate vizualizari se fac- topicul asta este extrem de urmarit, si cat de putini totusi posteaza! E trist ca nu vreti sa fim colegi si sa avem transparenta!

Pastoralul inseamna multe nopti nedormite, multa munca si lipsa de internet. Sincer, de multe ori chiar uit ca mai exista internet.
geangu

Mesajde delorin I » 06 Iul 2014, 23:19

Stiu ! Si mie mi se intampla cand sunt acasa la ai mei si la albine...nu mai am energia sau cheful de a deschide netul...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mihai_pmp » 06 Iul 2014, 23:52

AZI A BAGAT 2 KG,SPER SA MAI TINA ASA CATEVA ZILE,CA AM CREZUT CA PLEC FARA NIMIC.PE LA ORA 23 A DAT O PLOITA SLABA
mihai_pmp

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 11:19

Bambucha scrie:Sa mai vedem vreun plaies moldovean plangandu-se de iarna grea, :twisted: :shock: anul asta se pare ca Moldova a tras in sus media tarii.

In conditiile in care nu avem botci- asa cum au fst in sud gramezi de roiuri, daca nu ne apucam de transvazat- suntem mancati! Noi plaiesii Moldovei! Nu stiu daca am avut botci in 10% din cutii si acelea fara reusita la imperechere...in mare parte!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde TDI » 07 Iul 2014, 12:21

In 3 zile ➕4 kg. Pana încep sa urce in cat mai durează - daca nu se termina teiul pana atunci, FS este foarte putina fiind înlocuită in mare parte cu răpită, după salcâm nu a fost decât o săptămână cules de intretinere. Butoaie pline!
TDI

Mesajde joohny » 07 Iul 2014, 12:59

TDI scrie:... Butoaie pline!

Va salut.Eu astept toamna,o sa pun in butoaie vin nu miere :D .Sanatate.
joohny

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 18:42

Varfuri de cules pe zona Adjud vest...asa ca de final cand o ultima serie dintre noi parasesc zona! 3,5 kg inainte de ora 18...Intr-un loc un plus de 8 kg in 2 zile pe cantar electronic!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ovidiu_p » 07 Iul 2014, 22:40

Ieri 5,5kg...azi 4,7kg la tei..(a venit o ploaie pe la ora 18 )....Madarjac...
ovidiu_p

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:12

Si la noi a venit ploaia pe seara in timpul extractiei(colegilor)...Spor va doresc! In principiu este ultima mea postare de la tei...plec maine sa-mi fac extratia si sa ma mut! Tei 2014...te salut!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde amina » 08 Iul 2014, 22:14

s-a terminat si la mine cu teiul dupa ploaia de aseara azi nu a mai ramas aproape nimic ,ma pregatesc de extras si fuguta la floarea soarelui,cu regine nefecundate ne-am confruntat si noi azi i-am scuturat
amina

Mesajde Stefan74 » 09 Iul 2014, 14:37

amina scrie:s-a terminat si la mine cu teiul dupa ploaia de aseara azi nu a mai ramas aproape nimic ,ma pregatesc de extras si fuguta la floarea soarelui,cu regine nefecundate ne-am confruntat si noi azi i-am scuturat

In ce zona a Iasului sunteti? La mine mai merge, baga in al doilea cat.
Stefan74

Mesajde Adrian Galofteanu » 09 Iul 2014, 16:47

Stefan74 scrie:
amina scrie:s-a terminat si la mine cu teiul dupa ploaia de aseara azi nu a mai ramas aproape nimic ,ma pregatesc de extras si fuguta la floarea soarelui,cu regine nefecundate ne-am confruntat si noi azi i-am scuturat

In ce zona a Iasului sunteti? La mine mai merge, baga in al doilea cat.

La noi nu a plouat dar caldura si vantul nu fac casa buna cu teiul. Pentru camp ar trebui caldura mai mare si eventual o ploita. Cantarul spune +4 de cand a inceput culesul(vreo 6 zile deja).

Unele familii erau asa de goale dupa pauza dintre culesuri ca deabia isi refac cuiburile. Unele in virtutea inertiei uita sa mai duca mierea sus si blocheaza tot cuibul.

Haos in familii dar accuweather zice ca vremea va mai tine cu noi.

Doamne ajuta!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde alt stupar » 09 Iul 2014, 22:10

gica.mosu scrie:Primavera....Ta't banatu-i fruncea( lazi plinee-cu puiet si albini) ;) ...Amu tot moldoveanu-i cu castigul=ca la salcam
ehei... las` ca nu mor caii cand vor cainii :D
Cat despre voi, ma bucur sa aud ca nah, vine si oaresce castig. Acuma ce sa zic, bine-ar fi ca macar pe intreg anul sa faceti media pe stup pe care p-aici am luat-o noi inca de la rapitza :D
Cat despre tei... poate la anul, da` nu-i bai, macar am aflat ce poate prima Floare, polenizata din prima zi de inflorire :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Adrian Galofteanu » 10 Iul 2014, 23:02

Noaptea trecuta a tras o ploaie buna, calda si curata. Azi am avut +2 la cantar. Dimineata si seara da teiul, la amiaza, campul. Daca mai tine vremea cu noi(accuweather zice ca nu!) pe la vreo marti, miercuri o punem de-un extras.

3 kile la rapita :( , 15 kile la salcam, vreo 10-12 la tei+camp tot este ceva. Nu suntem la nivelul VEST-ului dar ne descurcam si noi :) !
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI