Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Lisa apicola cu scripete

Mesajde andrei_calinescu » 10 Noi 2011, 19:49

Va salut.
Am vazut la un moment dat pe un site sloven cred, un model de lisa cu un scripete manual.
O lisa normala dar in plus o furca care culisa stupul fiind actionata de o manivela.
De fapt echivalentul unui Apilift , dar manual.
Apiliftul l-am vazut prezentat la Ickowicz, nu mi se pare fiabil, bormasinele acelea n-au viata lunga, bateriile au o autonomie redusa, uneori coardele care actioneaza furca se incurca(ca guta de pescuit pe tamburul unei mulinete).
Idealul e ceva manual , iar furca actionata cu un fir otelit.
Utilizeaza cineva asa ceva , sau aveti idee unde se poate gasi?
andrei_calinescu

Re: Lisa apicola cu scripete

Mesajde jonny_it » 10 Noi 2011, 20:22

andrei_calinescu scrie:Va salut.
Am vazut la un moment dat pe un site sloven cred, un model de lisa cu un scripete manual.
O lisa normala dar in plus o furca care culisa stupul fiind actionata de o manivela.
De fapt echivalentul unui Apilift , dar manual.
Apiliftul l-am vazut prezentat la Ickowicz, nu mi se pare fiabil, bormasinele acelea n-au viata lunga, bateriile au o autonomie redusa, uneori coardele care actioneaza furca se incurca(ca guta de pescuit pe tamburul unei mulinete).
Idealul e ceva manual , iar furca actionata cu un fir otelit.
Utilizeaza cineva asa ceva , sau aveti idee unde se poate gasi?

Exista un topic pe forum unde s-a discutam muuuult si despre asa ceva, folositi functia de cautare. ;)
jonny_it

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE