Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde BUNKA » 08 Iul 2014, 09:47

Nu am nimic impotriva celor care produc lazi, care muncesc... TOATA STIMA MEA, dar va rog sa respectati pe cei de pe forum si forumul in mod special.

La mine lemnul se transforma ca prin minune direct in lazi pe care eu le vand, nu munceste nimeni pt ele deci nu merit stima dvs, nici nu stiti cat tanjesc dupa niste stima...aaa, si asta cu respectul mi-a placut...adevarul e ca in ultimii 10 ani de cand tot incurc lumea pe aici am dat dovada numai de lipsa de respet. :lol:

Deci a se retine...eu nu muncesc...eu vand iluzii si lazi care se fac singure in hala mea bantuita de sfere punctiforme fara viatza :lol:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Iul 2014, 09:55

vslsilviu scrie:Stiu sa imi cer scuze atunci cand este cazul si daca interventia mea a fost tratata ca o jignire... "IMI CER SCUZE!"

Am fost obisnuit cu postarile de la tine aproape zilnic, cu multe reusite, dar si cu multe semne de intrebare... am apreciat si am citit fiecare rand scris, subiectul este interesant si am apreciat curajul de a merge pe acest drum "vreau sa vad ce o sa fie!"

M-am intrebat de ce nu mai posteaza Bunka? Postarea mea a fost ca o tragere de maneca "ne-ai promis ca ne tii la curent si ar trebui sa stii ca asteptam asta, te vrem sa fii om de cuvant".

Daca pentru intentia mea urmeaza acum sa imi primesc si eu, primesc cu placere, atata timp cat ne mai povestesti de albine, deloni, rezultate, intrebari...

Nu am niciun interes/dorinta sa jignesc pe cineva. Sunt un om de cuvant si cer acelasi lucru de la cei care sustin un astfel de comportament.

Bine ai revenit!

Bine frate, am inteles...ai vrut sa ma faci sa scriu...si mi-am promis ca nu mai scriu tone...vad ca tii cu tot dinadinsul sa reapar pe forum cu "ineptiile"mele...
Scuzele se accepta si raman la ideea ca o sa postez mai rar si la obiect sa nu cad in derizoriu, nu am pus inca filme pt ca nu am facut din lipsa de timp, asta nu inseamna ca nu am Deloni populati in batatura...am, si inca ce minunati sunt !! O sa -i vedeti si voi cand o canta cucu`cum zicea bunicul meu...adica atunci cand o sa imi fac vreme de niste poze, filme...nu dispar eu asa de tot.
Daca nu intru pe forum mai mult de un an sa stiti ca am murit :lol: asta asa sa se stie :lol:
BUNKA

Mesajde vslsilviu » 08 Iul 2014, 10:09

BUNKA scrie: Bine frate, am inteles...ai vrut sa ma faci sa scriu...si mi-am promis ca nu mai scriu tone...vad ca tii cu tot dinadinsul sa reapar pe forum cu "ineptiile"mele...
Scuzele se accepta si raman la ideea ca o sa postez mai rar ...

Acum vreo 4 ani erau la moda niste filmulete cu "robotzi" pe net; in fiecare vineri se posta un episod nou. In pauzele de laborator, studentii intrau pe net si eu ii intrebam ce tot cautati cu atata indarjire si ei plini de satisfactie: "sa vedem daca a aparut episodul cu robotzi; domn' profesor dumneavoastra va uitati?"

Ei cam asa suntem o parte din noi: asteptam vesti de la Bunka!

Chiar ma pregateam sa ii zic ceva si lui "Pustu", a intarziat o luna, ma gandeam ca poate a patit ceva, dar a revenit in forta astazi.
Poate ca exagerez, dar sunt la vreo 80km de albine si cateodata vreau sa mai trag un ochi intr-un cuib de albine, sa vad diferite situatii, fie chiar si prin intermediul calculatorului.

O zi cu plus la cantar va doresc!
vslsilviu

Mesajde catalin.profiri » 19 Iul 2014, 06:03

Pe 17 am populat si eu 4 deloni (dimensiuni corp: 330x330 interior, h=215). Ramele au fost cumparate de 1.5 ani dar abia acum am reusit sa fac popularea. Pe 18 am vazut ca deja incepusera sa construiasca FA si le-am pus in cap 2 pungi de cate 300 gr de sirop. Planul e ca inca 1 luna de acum incolo sa ii tin pe perfuzii.
Va tin la curent cu evolutia.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde fulgerul » 19 Iul 2014, 20:02

catalin.profiri scrie:Pe 17 am populat si eu 4 deloni (dimensiuni corp: 330x330 interior, h=215). Ramele au fost cumparate de 1.5 ani dar abia acum am reusit sa fac popularea. Pe 18 am vazut ca deja incepusera sa construiasca FA si le-am pus in cap 2 pungi de cate 300 gr de sirop. Planul e ca inca 1 luna de acum incolo sa ii tin pe perfuzii.
Va tin la curent cu evolutia.

Te rog sa ne spui pe cate rame sunt Delonii tai si care sunt dimensiunile interiore/exterioare ale ramelor.
fulgerul

Mesajde catalin.profiri » 21 Iul 2014, 01:47

Sunt pe 10 rame, rama are grosimea de 32. Alte dimensiuni maine dimineata ca acum sunt la munca:)
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde fulgerul » 24 Iul 2014, 16:39

catalin.profiri scrie:Sunt pe 10 rame, rama are grosimea de 32. Alte dimensiuni maine dimineata ca acum sunt la munca:)

Daca este vb. de Delon, inseamna ca ai cadrul ramei din inox, asteptam dimensiunile.
fulgerul

Mesajde catalin.profiri » 24 Iul 2014, 23:30

Nu, nu am cadrul sarmei de inox. Toata rama este din lemn.
Am sa le spun stupi Livas, daca nu va place delon:), ca de la el am luat modelul:).
Catalin.
catalin.profiri

Mesajde fulgerul » 24 Iul 2014, 23:44

catalin.profiri scrie:Nu, nu am cadrul sarmei de inox. Toata rama este din lemn.
Am sa le spun stupi Livas, daca nu va place delon:), ca de la el am luat modelul:).
Catalin.

Poti sa le spui cum vrei, probabil ar merge un LDC, cum ramane cu dimensiunile? :)
fulgerul

Mesajde fulgerul » 25 Iul 2014, 00:09

fulgerul scrie:
catalin.profiri scrie:Nu, nu am cadrul sarmei de inox. Toata rama este din lemn.
Catalin.

Poti sa le spui cum vrei, probabil ar merge un LCD, dar cum ramane cu dimensiunile? :)
fulgerul

Mesajde catalin.profiri » 27 Iul 2014, 17:09

Iertaree. Am lucrat mult in ultima vreme si abia am avut timp sa dorm.
Masor diseara interiorul unei rame si raportez.
Catalin

PS:Promit.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 28 Iul 2014, 06:00

Interior rama: 294x177
catalin.profiri

Mesajde fulgerul » 31 Iul 2014, 23:18

catalin.profiri scrie:Interior rama: 294x177

Inseamna ca pe doua corpuri vei avea 83.260 de celule si o capacitate de 33.304 L. iar greutatea unui cat plin cu miere, aprox. 18 Kg, suna bine :)
Sa ne spui cum se dezvolta pe acest model LCD.
fulgerul

Mesajde activ » 13 Oct 2014, 23:25

În vară, ... în lipsă de funduri şi caturi de MEA, am înmulțit MEA-urile în caturi de Layens (12 rame MEA) şi "podişoare" cu gaură ( urdiniş) în loc de funduri.
Fişiere ataşate
14132301798730.jpg
Stânga - LAYENS ... dreapta - MEA (în cat de Layens, pat cald).
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 13 Oct 2014, 23:44

Activ ... în lipsă de cutii.

PS. Pe semne că după ce făcură miere multă, nu roieşte, ... băăă, ... ăştia acuma se şi înmulțesc vericule, ... şi culmea, ... nu numa la mine. :)
Fişiere ataşate
14132301257000.jpg
MEA-uri in cat de Layens ... 12 rame MEA în pat cald.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 15 Oct 2014, 20:47

Puişorii de MEA, ca toți ceilalți, stau şi ei la rând pentru pregătirile de iernat.
Fişiere ataşate
14133941680510.jpg
MEA-uri din 2014
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR