Deci daca nu vezi lucrurile astea inainte sa vezi afacererea, atunci mai bine nu le chinui ... si nu te chinui nici tu!
gica.mosu scrie:Lucian 63,frumos MS, f adevarat...."poietic ultima parte"....Cu ceva ani in urma aveai ceva stupi in gradina,aveai si cva cules,mai mergea sa castigi din apicultura Amu cand stupii din sat sunt in nr mai mare decat locuitorii,tb sa fugi=pastoral...Si calci 1000km in 3zile=dormi10-12ore...cind vii cu alt transport=pe cei dusi primii...pa(furati) ....pe drum,o pana=nu se desfac toate piulitele....o fuzeta rupta=stupii rasturnati.....Extragi ceva daca ai bafta,duci miera acasa si cand vii sa iei si stupii ii gasesti in apa ....Te duci la pomul laudat-FS=nica-nica(lan cu autopolenizari)....ba mai vini unu si-ti baga stupi'n fata si ramai fara albina culegatoreee OOOOF,si cati si mai cate.........AAAA,pt cei cari doriti dor afacere din stupi,va rog sa cititi ms lui"7Rame"de la cules FS-2014....ff trist dar si ff adevarat au patit-o multi=si eu...Mosu bengosuu !!!!!
asdf scrie:Fa ce te indeamna inima. Nu te lua dupa nimeni. Este o alegere subiectiva care te priveste. Cu cat stai sa dubitezi mai mult asupra unui lucru cu atat mai mult nu il vei mai face.
mosmartin scrie:Servus tuturor. Si eu sunt nou pe forum si asta din incapatanarea de a invata , ca apoi sa-mi fac un stup , poate doi si totul pentru o miere adevarata , un polen , un propolis ....nu sa ma pricopsesc . ..Anul acesta nu , caci mai am cateva obligatii stringente la serviciu , dar de la primavara ...
maxmedia scrie:Buna ziua! urmaresc de ceva vreme forumul asta si ma bate gandul sa ma apuc de apicultura,n-am avut albine niciodata dar am rabdare si sunt dornic sa invat.Am inteles din ce am citit pe aici ca intretinerea unui stup costa 200 de lei anual,acum va intreb pentru ce se cheltuiesc acei bani,zahar medicamente?? e o suma care musai trebuie sa o investesti,ce factori influenteaza cheltuiala asta??.
Productia de miere pe an am vazut ca se situeaza la 40 kg de miere in anii mai buni,ori sa zicem 10 lei kg vin 400 din astia daca scazi intretinerea si costul pastoralului mai ramai cu foarte putin.
Eu nu vreau nici sa ajung miliardar dar nici sa ies pe minus stiti cum e vorba aia "nici munca fara paine nici paine fara munca"
Si mai am o intrebare daca imprejumuiesc o suprafata de 2000 mp cu gard de plasa deasa de 2 m inaltime scap de problemele cu vecinii in caz ca albinele sunt agresive,ca nu vreau sa am pe constiinta pe nimeni
Ovidiu123 scrie:NU pare prea incurajator raspunsul dumneavoastra,domn `Bebe!
Si eu am inceput de la 0 cunostinte teoretice cat si practice,dar pana in iarna anul respectiv cand venea vremea "morcovelului" am acumulat cat am putut de mult si cu cati am intrat cu atat am iesit.
Cunosc foarte multi "apicultori" care au investit enorm in albine si dupa un an ...(pacat de albine)
A cui e vina ? ..
Stima!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 60 vizitatori