Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gaselnita- nu o neglijati !

Mesajde Lucian63 » 19 Iun 2014, 20:44

Multumesc pentru raspuns! Sanatate si spor in toate!
Lucian63

Mesajde proapis13 » 25 Iun 2014, 09:39

A folosit/foloseste cineva CERTAN sau B401 impotriva gaselnitei ???.... daca DA, ma intereseaza si sursa de aprovizionare ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ted » 27 Iul 2014, 23:47

Buna seara!
In aceasta dupa-amiaza,am controlat o parte din stupi.La unul mai slab(dupa salcam ,cand tot ploua a avut si puiet varos),acum am gasit gaselnita intre leatul inferior si fundul stupului,in capatul opus urdinisului,nu pe toata lungimea leatului.Am luat toate ramele la mana,le-am curatat de panze(le-am ars in afumator),de viermii (nu stiu cum se numesc)care erau,cu unul se chinuia o albina sa-l scoata afara.Am razuit cu dalta si fundul stupului si am scos toata mizeria.Viermele pe care il scotea albina era cenusiu si mai lung.Mai erau unii mai scurti si maronii.Pe rame nu am vazut galerii sau alceva,dar se cam inserase.A fost ultimul stup verificat,maine ma duc sa ma uit mai bine.Ce mai trebuie sa fac sa le ajut? In ultima perioada de cand suntem la fl. soarelui s-a dezvoltat binisor.Cutia este de O.S.B. asa am cumparat-o acum 3 ani cu tot cu albine.
Va rog nu-mi cereti sa le mut in alta cutie!Daca imi dati si 1000 lei pe o cutie ,tot nu am.Ultimile 6 le-am cumparat acum 2 saptamani si am tranzvazat roii in ele.
Astept sfaturi!Va multumesc!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde Florin Dobre » 27 Iul 2014, 23:51

Strange cuiburile pe cate rame ocupa albina si vor putea gestiona singure problema... :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ted » 28 Iul 2014, 00:07

Florin Dobre scrie:Strange cuiburile pe cate rame ocupa albina si vor putea gestiona singure problema... :?

Multumesc de raspuns!Are 8 rame in cuib ouate cam imprastiat,sa vad maine cat pot sa-l restrang.Pot sa las dupa diafragma niste puiet capacit?
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde mircea_tm » 28 Iul 2014, 00:10

salutare.....a folosit cineva acest produs? daca DA, imi puteti spune si mie daca ii bun de ceva/ la ceva ? bine, pentru gaselnita...:D

http://www.fermaapicola.ro/cumpara/mell ... ra-7731280
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Florin Dobre » 28 Iul 2014, 00:21

Ted scrie:Are 8 rame in cuib ouate cam imprastiat,sa vad maine cat pot sa-l restrang.Pot sa las dupa diafragma niste puiet capacit?

Cu atat mai mult necesita strans. Alegi rama/ramele cu mai putin puiet...eventual la eclozionare. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ted » 28 Iul 2014, 00:27

Florin Dobre scrie:
Ted scrie:Are 8 rame in cuib ouate cam imprastiat,sa vad maine cat pot sa-l restrang.Pot sa las dupa diafragma niste puiet capacit?

Cu atat mai mult necesita strans. Alegi rama/ramele cu mai putin puiet...eventual la eclozionare. :?

Asa am sa fac,multumesc!
Ted

Mesajde proapis13 » 12 Noi 2014, 22:19

proapis13 scrie:A folosit/foloseste cineva CERTAN sau B401 impotriva gaselnitei ???.... daca DA, ma intereseaza si sursa de aprovizionare ;)

Astazi am tratat cu Certan atat ramele de cuib cat si cele de cat ; cocluziile la primavara ;)
Fişiere ataşate
2014-11-12 14.44.13 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 13 Noi 2014, 07:48

Un pret respectiv locatia de unde a fost achizitionat. Nu am gasit decat pe site-urile din exterior.
Multumesc!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 13 Noi 2014, 09:44

Sora unui prieten s-a ocupat de achizitie,15 lire flaconul de120ml trimis acasa in Londra,mai multe nu stiu...
proapis13

Mesajde vslsilviu » 21 Noi 2014, 17:28

Sper sa nu fie considerat reclama acest post, dar stiind cat de rar se gaseste acest produs si faptul ca acum este la promotie (vz. pretul de 15 lire) postez aceasta informatie. Mentionez ca este posibil sa fie in alta parte mai ieftin, firma care detine acest site are preturi piperate la alte produse.

In concluzie:

Certan B401 la adresa: http://www.covera.ro/ferma/apicultura/h ... -ml_17931/

Imagine
vslsilviu

Mesajde proapis13 » 21 Noi 2014, 17:37

Raportat la puterea de cumparare este mai ieftin in Anglia..... ;)
proapis13

Mesajde cristi felea » 07 Mai 2015, 20:56

Am format un roi într-o lada ce nu am folosit-o din primăvară si azi am găsit cativa viermi de găselniţă.ce tratament aş putea folosi?
cristi felea

Mesajde DoarEu » 07 Mai 2015, 21:14

Daca nu-s ramele afectate prea rau(gaurite pe ici pe colo) albinele fac tot,atata timp cat acopera rama bine.Eventual stropite cu putin sirop.
Daca nu le folosesti in familii/roiuri atunci afumate cu sulf si tinute undeva mai la rece(eu le tineam inainte intr-o camera cu beton turnat jos, fara geamuri.Era o racoare vara de iti venea sa stai acolo.
Sanatate
Le:Acum am vazut ce ai vrut sa spui defapt...strange tare cuibul si lasa-le sa-si faca treaba....
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde lefter » 14 Iun 2015, 17:26

victor s scrie:
gerulla77 scrie:Rog sa mi se dea si mie adresa acelei firme care livreaza acid acetic glacial cu 18 lei pt ca eu il iau mult mai scump.

Astazi am cumparat AAG,iar pretul este de 24,8 ron/litrul la o firma din Ploiesti ce comercializeaza acest produs.

va rog frumos,daca aveti careva nr. de tel. la firma care vinde acid acetic glaciar si trimite prin curier ,am si eu nevoie de el aici sau pe mp.
lefter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE