Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S-a intamplat in noaptea de 30 iulie

Mesajde Mishu05 » 01 Aug 2014, 02:48

Din ce zona esti? In momentul asta ar trebui sa te duci cu oricine e disponibil din zona ( apicultor sau nu) si sa pescuiti tot ce inseamna echipament si sa il ridicati pe deal, la adapost. Mare atentie la cutiile in care se mai afla albine ca si 2-3 rame daca recuperezi tot e ceva. Din 300 daca reusesti sa recuperezi albina si sa unifici tot mai faci ceva decat nimic. Cizme de cauciuc, manusi si da-i bice ca altfel moare toata albina si se face praf lemnul. Asta e genul de moment in care o asociatie /cunoastere a apicultorilor vecini te poate ajuta sa recuperezi din paguba. Fi tare ca ii faci la loc, nu dispera !
Mishu05

Mesajde Ioan Guist » 01 Aug 2014, 07:04

Si eu zic la fel ca Mishu
Nu astepta !! Lasa tot si recupereaza rame,lazi,miere,...tot ce poti.
Ai nevoie de multa multa forta.De tine depinde.Nu ai voie sa clachezi acum.
De vorbit , trebuie sa vorbim dupa ce ai terminat cu totul si nu in timp ce ai de lucru.

Nu stim de unde esti ca sa ...gandim un ajutor.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gica.mosu » 01 Aug 2014, 08:52

Fii tare omule :!: Am trecut in '97 prin ce treci tu ,am avut 60 stupi inundati in 2-3 ore(eram plrcat sa duc mierea acasa)apa trecea di genunchi...am recuperate pe toti =cu ff multa munca si tratamente....Daca e cazul te pot ajuta cu ceva matci...s-au cu ce se poate....Cine esti di unde,printere noi mai gasesti si oameni nu numai "japite"...fi tare =viata mergi inainte ...era ora doa noapte si nu ma lua somnul....vb sunt di prisos in asemene clipe :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde lucky5strike » 01 Aug 2014, 09:36

Sa stii ca mie locatia mi-ar fi dat de gandit... mai ales salciile alea...

Salveaza urgent ce se mai poate si la Dadant da cat mai repede magaziile jos de pe ei. Refa cuibul, iar ramele cu multe larve si oua le inlaturi.

Nedreapta mai e viata, azi, mai lovit e ala care munceste... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jenica67 » 01 Aug 2014, 11:28

Eu ramele cu larve si oua, le-asi spala sub jet de apa, scuturate si le-asi da la ouat din nou.
jenica67

Mesajde irina » 01 Aug 2014, 13:04

Eu n-am reusit sa vizualizez pozele.Nici nu mai incerc.Mi-ar fi greu sa privesc un asemenea dezastru.Va doresc sa reusiti sa gasiti taria necesara pentru a putea merge mai departe.
irina

Mesajde delorin I » 01 Aug 2014, 14:01

Am deschis acest topic crezand ca marchezi un eveniment istoric - o noapte a cutitelor lungi ceva...chiar ma gadeam ce s-o fi intamplat si iar nu stiu data! Sincer m-ai lasat fara cuvinte! Si eu cred ca macar aici intre noi o mana de cunoscuti- cei care ne am invrednicit sa ne facem cunoscuti, ar trebui sa ajutam in astfel de cazuri! Iti doresc taira de a te aduna ...restul vor veni de la sine...sper ca la final vei avea macar 10 cutii cu albina ramasa!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Closcutz » 01 Aug 2014, 14:33

Am ramas mut. Am fost plecat 2 zile de la stupi (l-am lasat pe taica-meu acolo). M-am intors seara dupa un drum de aproape 300 de km. A fost furtuna foarte mare si a luat capacele, podisoarele si izolatia la aproape toti. Taica-meu a crezut ca vine potopul, albina era puhoi in aer. Am ajuns la ora 23 si pina la 0:30 am aranjat la loc tot ce -am strans de pe camp. La mine paguba a fost nimic (cateva capace cu tabla sfasiata si ceva podisoare) fata de ce-am vazut in imagini. Nu cred ca esti pe aproape, c-as fi intrat in mal sa-ti fiu alaturi. Fii tare si nu pierde vremea!
Closcutz

Mesajde Ted » 01 Aug 2014, 14:53

Imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat.Sper din tot sufletul sa-ti revii si sa nu mai treaca nimeni,nici albina,nici apicultor,prin asa ceva!
Ganditi-va va rog cum putem ajuta in astfel de situatii!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde ignatov andrei » 01 Aug 2014, 15:31

Faptul ca nu spune unde este locatia, ca sa-l putem ajuta - fara suparare - eu cred ca avea nevoie ca acest fapt sa fie cunoscut de mai multi... :?
ignatov andrei

Mesajde ghimby » 01 Aug 2014, 15:37

Zona de pastoral a fost Maureni intre judetul timis si Caras-Severin. Pana nu se retrag apele nu se poate face mare lucru...Apa este pana la piept.
ghimby

Mesajde ignatov andrei » 01 Aug 2014, 15:43

ghimby scrie:Zona de pastoral a fost Maureni intre judetul timis si Caras-Severin. Pana nu se retrag apele nu se poate face mare lucru...Apa este pana la piept.

Asa se schimba povestea!
Pune "la vedere" nr. de telefon si "sa-mi spui mie cutu" daca nu-ti sar colegii in ajutor!
De la inceput trebuia sa procedezi astfel!

Fruntea sus, asta e!
ignatov andrei

Mesajde nae » 01 Aug 2014, 15:48

E groaznic .
nae

Mesajde delorin I » 01 Aug 2014, 15:52

Cu o barca pneumatica macar nu se pot aduna din cutii? Sa le duci pe un mal macar...Sau sa gasesti pe inca cineva cu un tractor sa mergeti in paralel pe ambele maluri? Daca mai ploua? NU le lasa acolo...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Dragos2006 » 01 Aug 2014, 16:42

Asemenea cazuri au fost frecvente anul acesta , doua au fost cauzele :
1) conditii meteo exceptionale.
2) pozitionarea stupilor in pastoral fara a studia topografia zonei.

Chiar in cazul de fata se vede ca stupina a fost pusa exact in zona de scurgere a apei de pe versantul respectiv. Dar omul din greseli invata iar o astfel de experienta face mai mult decat o tona de teorie. Culmea e ca au fost cazuri cand in asemenea cazuri a doua zi dupa producerea evenimentului au mai fost gasite in viata 10 colonii din 90..

PS. Acum intelegem acea vorba populara care spune ” sa nu tii toate ouale in acelasi cos ”.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Augustin78 » 01 Aug 2014, 22:41

Salut.
Vorbele sunt de prisos....oricum sa-ti dea Dzeu putere sa treci si sa refaci totul.
Sanatate si vorba colegilor..salveaza acum ce mai poti si sa ai putere sa mergi mai departe.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE