jenica67 scrie:ignatov andrei scrie:State are dreptate!
Nu se produce invertire, clar,
ceea ce susti , nu este adevarat, si nici nu sunt de acord cu tine, ma mir cum poti sustine aceasta ?ignatov andrei scrie:
iar albinele nu au nimic de la zahar, daca reusesc sa-l faca miere, asa cum stiu ele!
Terminati cu mitologia gen: se uzeaza albina, se "produce" nu stiu ce....!
Pe timp calduros, in sezon activ, nu se intampla nimic!
Cine da sirop pe timp calduras la albine ?? Poate la roi. Daca roiul este tare, nu conteaza uzura, dar cum se fac roi pe 1-2 rame, acolo este foarte importanta.ignatov andrei scrie:
Problema se pune pe timpul iernii, cand e foarte bine sa ierneze doar pe miere, chiar daca este din sirop de zahar!
Daca dai siropul de zahar tarziu, pentru completare rezerve, cum se practica la noi, invertirea de catre albine nu mai este completa si risti peste iarna sa cristalizeze in celule. Plus ca numarul de albine ce trece iarna este foarte important. Primavara, uzura conteaza foarte mult.
jenica67 scrie:State daca vrei sa te convingi, nu am nimic impotriva. Prepara corect siropul dupa reteta lui Gica, il duci la laborator si ne spui rezultatele. Eu sunt multumit de rezultatele ce le am cu siropul invertit, si nu ma intereseaza proportia exacta, a zaharului invertit. Ce ma deranjeaza este ca in Romania, oameni cu pregatire sumara si fara un studiu aprofundat, pun la indoaiala cercetarile si constatarile inaintasilor, in cazul de fata din mai multe tari, oameni cu renume incontestabil. Cu asta eu am incheiat subiectul zahar invertit si promit ca nu o sa mai scriu nici o data, despre subiectul acesta. Cine vrea poate sa il foloseasca si cine nu vrea nu este obligat.
TDI scrie:Din ce-am aprofundat eu procentajul de invertire obţinut acasă după reţete verificate e de 30-70%, comparabil cu procentajul de invertire existent în siropurile disponibile pe piaţă. Iernarea pe "miere de calitate" este de obicei mult mai recomandată pentru zonele în care primăvara nu vine în februarie şi unde nu s-a auzit vreodată de miere de ghiocei, 20 grade în decembrie şi ianuarie, unde pasta proteică administrată în ianuarie şi februarie garantează mortalităţi uriaşe, etc.
vasilefi scrie:.......intre 30 si 70% e diferenta mare... ce sa faca diferenta?
ignatov andrei scrie:Zeama de lamaie se adauga pentru a nu cristaliza grosier serbetul!
La sirop, nu se adauga nimic, doar se dizolva zaharul in apa fierbinte (se dizolva mai repede)!
State are dreptate!
Nu se produce invertire, clar, iar albinele nu au nimic de la zahar, daca reusesc sa-l faca miere, asa cum stiu ele!
Terminati cu mitologia gen: se uzeaza albina, se "produce" nu stiu ce....!
Pe timp calduros, in sezon activ, nu se intampla nimic!
Problema se pune pe timpul iernii, cand e foarte bine sa ierneze doar pe miere, chiar daca este din sirop de zahar!
mihaiGrig scrie:Buna ziua.
Deci cum sa preparam siropul de zahar 2/1 pentru completare?
Intreb aici si nu la ,, Incepatorii intreaba" ptr ca aici este topicul. Multumesc.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori