Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: katilinus - Catalin Profiri

Mesajde Bambucha » 07 Aug 2014, 20:14

Pe langa transportul rapid mai trebuie avut ceva in vedere pe termen lung: o hala "expandabila" care pentru inceput poate fi mai mica, si desigur terenul aferent cu utilitatile de rigoare (acces, curent, apa) :lol: "e grele"
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde catalin.profiri » 16 Aug 2014, 21:08

Multumesc pentru sfaturi. Inca am ramas in zona de calcule.

Pana una alta, am postat si pe topicul cu Deloni cateva filmulete, ca sa nu credeti ca stau degeaba.
http://youtu.be/Yo46wlwRN14
http://youtu.be/rcGKFoKBrOA
http://youtu.be/sjj0H7tVT_c
http://youtu.be/5PERcIJtvRY
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 24 Ian 2015, 08:04

Trebuie sa fac o marturisire: o iau razna. Foarte serios vb. :roll:
M-am culcat la ora 1 citind pagina lui Mircea_63 si Florin Dobre. La 5 jumatate ma trezesc: sa fac cuiburile pe 12 rame? sau pe 14 ca sa am loc in caz de ...? Dar ce ma fac daca peste 3-5 ani trec de la pavilion la varsat cu macara ?Sa fac un singur cat de 1/2R pentru inceput sau sau iau 2? imbinarea intre corpuri sa o fac cu cep de lemn sau coltare metalice? Merita sa investesc in foite de plastic sau mai bine cu diferenta de bani sa mai cumpar niste ceara si sa fac mai multe rame ? Oare imi ajung 2-3 saptamani de rapita ca sa prind salcamul in plin? Si daca pierd salcamul 1, am destula putere ca sa rezist pana la 2? sau in caz de an rau pana la FS ? Oare ce camioane au mai aparut in ultimile 6-8 ore pe olx si tocmai? sa iau o IFA si sa imi ridic parintii in cap sau sa iau un camion de 11-14 tone dintr-o marca mai consacrata? Ce fac daca raman impotmolit? De cine sa ma lipesc pentru pastoral? Am 2 variante de rapita in Braila si un salcam 2 acasa, dar unde ma duc la salcam 1? Oare ma descurc si cu servici si cu pastoral? Pot sa imi iau concediu o luna intreaga si am convenit cu sotia sa il petrec cu albinele. Apoi o saptamana sunt la servici, una o am libera. Oare imi ajunge? Cand e luna in care e musai sa fiu zi de zi langa ele?
Nu mai pot. Pe bune. Acasa, exceptand timpul in care ma joc cu copiii, ma gandesc la albine. Ba chiar si atunci cand ma joc ma intreb uneori cum ar rezista ei o luna la rulota la FS, sau cat de mofturosi ar fi daca cu o noapte inainte i-as fi luat la schimbarea locatiei. La biserica, cu greu ma stapanesc sa nu o iau pe aratura din nou, dar o mai patesc si acolo. La servici, cand nu e de lucru, frunzaresc forumul; deja unii colegi ma intreaba daca sunt moderator ca prea mult stau pe stuparitul.
Astea sunt doar o parte din intrebarile care imi trec prin cap. Voi cum va vindecati? Eu deja o intreb pe nevasta-mea cat si daca mai rezista cu mine asa. :|
La toate astea se adauga morcovul cu iernarea. Pana acum suntem in parametri. Dar am senzatia ca greul de acum vine.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde cristi_vidican » 24 Ian 2015, 09:21

Apicultura asta e drog curat. Forum, e pui de-al ei, dar la fel de drog.
Te vei mai liniști după ce te ... așezi.
Când eram la început, iarna îmi venea să deschid stupii săptămânal ca să văd dacă mai au mâncare.
Acum, rezist să-i deschid. Dar, trebuie să recunosc, i-am dus mai departe de mine, ca să fie scump să ajung la ei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 24 Ian 2015, 09:46

Scrii pe biletzele toate intrebarile care te framanta, te legi la ochi, aduni biletzelele in palme, te gandesti la care biletzele te vei opri ("cele trei din stanga mea", sau... " cele patru mai apropiate de mine" etc.) si arunci biletzelele peste cap. :lol:
Bafta !!!
ignatov andrei

Mesajde livas » 24 Ian 2015, 10:00

Ascultal pe nentu Andrei ( sa traiesti nene Andrei) ca zice bine !!!!!!
Vrei sa -ti traduc eu ce a zis nentu Andrei , suna-ma .....sunt fierbinte :lol: :lol: !!!!!!!!!
livas

Mesajde Bambucha » 24 Ian 2015, 10:06

catalin.profiri scrie:o iau razna. Foarte serios vb.
Dar ce ma fac daca peste 3-5 ani trec de la pavilion la varsat cu macara ?Sa fac un singur cat de 1/2R pentru inceput sau sau iau 2? imbinarea intre corpuri sa o fac cu cep de lemn sau coltare metalice? Merita sa investesc in foite de plastic sau mai bine cu diferenta de bani sa mai cumpar niste ceara si sa fac mai multe rame ?
Nu mai pot. Pe bune. Acasa, exceptand timpul in care ma joc cu copiii, ma gandesc la albine.
Voi cum va vindecati? Eu deja o intreb pe nevasta-mea cat si daca mai rezista cu mine asa. :|

Se numeste apicultura pe paine! :mrgreen: Inca mai adorm cu mobile.de la tastatura, si asta de vreo 4 ani incoace... :lol: (am ajuns subiect de mistouri ca visez camioane, stivuitoare, scule care sa-mi permita flexibilitate mai mare).
varianta a
varianta b
planul c
planul d
etc..
Ca sfat in cazul lazii! Indiferent ce alegi, sa fie unica in stupina, la fel si rama un singur tip de rama. Rama sa mearga si la roinita/nucleu. Astfel va fi usoara tranzitia daca te razgandesti pe parcurs sa treci de la pavilion la paletizare. Foita de plastic as introduce-o in cazul in care doresc sa raman pe numar fix de stupi.
Hai ca acusica vine primavara si treci toate intrebarile in planul 2 ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde catalin.profiri » 24 Ian 2015, 10:26

Ca sa inteleaga corect colegii raspunsul lui Livas: de cateva zile incerc sa dau de el si stiu ca atunci cand nu raspunde, inseamna ca e din cauza serviciului. Sambata si duminica nu raspunde la tel deci degeaba incerc. Dimineata ii dau mesaj: vezi ca m-am spovedit pe forum, daca la tel nu raspunzi, macar acolo da un semn de viata.
Dupa raspunsul lui ... hot, il sun. Evident ca iar nu raspunde. se tine de shotii omul...
catalin.profiri

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2015, 12:50

Cataline, exista un concept numit "inghite broasca". :D Stabilesti problemele, o alegi pe cea mai grea, de care iti e cel mai urat si te apuci de ea. Odata rezolvata, restul vor parea marunte.
Invers, incepand cu cele mai marunte sau mai usoare, iti va sta pe inima "broasca", adica problema aia de care iti e cel mai groaza.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 24 Ian 2015, 12:54

Mircea_63 scrie:Cataline, exista un concept numit "inghite broasca". :D Stabilesti problemele, o alegi pe cea mai grea, de care iti e cel mai urat si te apuci de ea. Odata rezolvata, restul vor parea marunte.
Invers, incepand cu cele mai marunte sau mai usoare, iti va sta pe inima "broasca", adica problema aia de care iti e cel mai groaza.

În psihologie ne învață exact invers. Să începi cu cele mărunte, pt că pe acelea le poți rezolva mai ușor. Și prinzi curaj.
Dacă dai din prima de greu, s-ar putea să te rupă, și-apoi nu mai faci nimic
Ca să nu falimentăm, cred că fiecare trebuie să știe cât poate și atât să facă.
cunosc oameni care, pt că au țintit mai mult decât erau în stare, au falimentat. Ei care puteau facem multe.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 24 Ian 2015, 13:05

Cataline, multi ne punem intrebarile tale.

Din orice confruntare poti iesi bine, daca stii cum.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde catalin.profiri » 09 Mar 2015, 14:04

Rezultatul framantarilor:
Luat imprumut 4000E, cumparat 27 lazi sh, 30Kg ceara, ceva maruntisuri, siiii:
Opel Campo, 4x4, motor 2500cmc, autoutilitara, tractabil 1450kg.
3000E
Pasul urmator, remorca.
17829045_1_1000x700_opel-isuzu-campo-4-4-deva.jpg

17829045_2_1000x700_opel-isuzu-campo-4-4-fotografii.jpg
Ultima oară modificat de catalin.profiri pe 09 Mar 2015, 14:17, modificat 1 dată în total.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 09 Mar 2015, 14:06

17829045_5_1000x700_opel-isuzu-campo-4-4-hunedoara.jpg

17829045_4_1000x700_opel-isuzu-campo-4-4-auto-moto-si-ambarcatiuni.jpg
catalin.profiri

Mesajde TmZ » 09 Mar 2015, 15:40

sa il stapanesti fara problem mii de km,la fel tot stau si eu pe OLX si urmaresc Mitsubishi L200,in toamna cred ca ma incumet si eu :D
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Mesajde lucky5strike » 09 Mar 2015, 23:46

catalin.profiri scrie:tractabil 1450kg...

Mira-m-as, sa nu poata sa agate 2 to. ?? :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 10 Mar 2015, 00:02

catalin.profiri scrie:Rezultatul framantarilor:
Luat imprumut 4000E, cumparat 27 lazi sh, 30Kg ceara, ceva maruntisuri, siiii:
Opel Campo, 4x4, motor 2500cmc, autoutilitara, tractabil 1450kg.
3000E
Pasul urmator, remorca.
17829045_1_1000x700_opel-isuzu-campo-4-4-deva.jpg

Felicitari pentru achizitii! Pare strasnica ,,roscovana"!
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?