Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde smady » 09 Noi 2011, 00:10

Bna seara

Pentru cei ce nu cred ca din munca cinstita se poate trai f f f f bine , as vrea sa stiu daca ar dori sa munceasca de la 5/5-30 la 21 , macar cateva luni (1 sezon ) .
smady

Mesajde jimm » 09 Noi 2011, 00:22

Eu unu n-am un model, un exemplu din care sa trag concluzia ca din munca cinstita se poate traii fffff bine si nici copii mei n'au. :geek:
Acum si bunastarea asta e relativa ca si frumusetea.. adica este in ochii celui ce priveste!
jimm

Mesajde mibu » 09 Noi 2011, 00:35

Poate ca ai dreptate ! Dar sa traiesti numai tu si ai tai din munca ta se poate ?
Daca da atunci e primul pas !
Sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde bogdannn » 09 Noi 2011, 11:07

imi dau si eu cu parerea ca azi am mai mult timp liber :D

Se poate traii decent exclusiv din apicultura, bunicul meu a facut-o si nu a avut niciodata mai mult de 60 de familii, stupii-cutiile ii facea singur, pastoral nu pleca mai departe de 20 km de vatra, prindea pomii fructiferi, un cules la rapita, 2 la salcam(aveam in zona 2 specii diferite care infloreau la interval de 5-8 zile), 1 la tei si cam 1 luna floarea soarelui nemodificata genetic, cu banii de pe miere in 30 de ani a crescut 2 copii si a ridicat doua case.

In conditiile actuale si la preturile actuale(scandura, motorina, centrifuga si mai ales pretul mic de achizitie al mierii) ca sa se descurce onorabil cred ca o familie are nevoie de mai multi stupi, cel putin 150 familii si foarte important diversificarea productiei

Se poate discuta la nesfarsit pe tema asta, conditiile variaza de la zona la zona, de la pregatirea si experienta profesionala a fiecaruia, ce intelege fiecare prin trai decent, de ce fonduri dispune viitorul apicultor profesionist, etc
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde valter » 09 Noi 2011, 20:40

smady scrie:Bna seara

Pentru cei ce nu cred ca din munca cinstita se poate trai f f f f bine , as vrea sa stiu daca ar dori sa munceasca de la 5/5-30 la 21 , macar cateva luni (1 sezon ) .

Si tu crezi ca sunt putini care o fac?
Daca ieri eram sarac ca militar(ofiter de cariera scurta) astazi ma simt bine(prosper) ca apicultor cu ''un sezon'' de 13 ore de munca.
valter

Mesajde ciptheman » 09 Noi 2011, 22:27

cred ca se poate trai din apicultura dar trebuie sa te implici total sa tragi iarna in atelier iar vara in pastoral care nu i deloc usor si uneori cred ca iti cam pui mainile in cap dar sunt si momente frumoase pe care le savurezi din plin, cine vrea sa implice sa o faca si vede el cum se traieste din apicultura.
ciptheman

Mesajde florind » 10 Noi 2011, 17:21

Se poate trai din apicultura , dar trebuie sa ai minim 150 familii , pastoral neaparat, apicultor bun respectiv manager bun
florind

Mesajde yrynel_clau » 10 Noi 2011, 20:46

In conditiile actuale si la preturile actuale(scandura, motorina, centrifuga si mai ales pretul mic de achizitie al mierii) ca sa se descurce onorabil cred ca o familie are nevoie de mai multi stupi, cel putin 150 familii si foarte important diversificarea productiei

Se poate discuta la nesfarsit pe tema asta, conditiile variaza de la zona la zona, de la pregatirea si experienta profesionala a fiecaruia, ce intelege fiecare prin trai decent, de ce fonduri dispune viitorul apicultor profesionist, etc

De aceeasi parere sunt si io.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde reformistul » 11 Noi 2011, 23:51

Se poate trai decent din munca cinstita atat timp cat munca e platita corespunzator. Si ca sa fiu cat se poate de scurt apicultorul ofera o unitate familiei de albine, iar familia de albine ofera apicultorului (tot prin munca, cinstita - sic!) trei unitati. Diferenta e traiul decent. Sanatate tuturor! ;)
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 12 Noi 2011, 00:33

A trai din apicultura azi cand mierea la achizitie este 8 lei se poate reusi doar daca tu produci mierea la max. 4 lei ! daca pretul de productie depaseste 4 lei esti in faliment curat si mai bine te apuci de altceva decat stuparie !
Am un mesaj pentru toti gargaragii care dau vina pe pretul mic la miere ( cica oferit de procesatori) doar pt a-si masca propria incompetenta in domeniul stupariei : AZI DACA NU PRODUCI IEFTIN , MULT SI IN STANDARD ESTI SCOS DE PE PIATZA AUTOMAT , cu alte cuvinte esti un ... ratat !
Cuvinte dure dar acesta este crudul adevar !!!! NU TE ADAPTEZI LA PIATA ESTI MORT !!!
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mibu » 12 Noi 2011, 00:46

Daca si doar daca : jumatate din cei care vor sa se apuce acum de apicultura precum si cei care sunt incepatori ar renunta la aceasta indeletnicire cum ar evolua pretul mierii???
Si implicit, cei ramasi, in bransa cum ar trai mai rau sau mai bine ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gica » 12 Noi 2011, 02:06

mibu,lasa gargara.Vezi ce scrie mai sus.Omul are dreptata.
gica

Mesajde mibu » 12 Noi 2011, 02:09

da ce e greu de dat un raspuns ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gica » 12 Noi 2011, 02:16

Da-l odata.Acum stiu cand scrii de la o scoala si cand de acasa.
gica

Mesajde mibu » 12 Noi 2011, 02:20

oltene eu stiu raspunsul dar il vreau de la voi astia de contra!
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 12 Noi 2011, 12:15

Dragos2006 scrie:A trai din apicultura azi cand mierea la achizitie este 8 lei se poate reusi doar daca tu produci mierea la max. 4 lei ! daca pretul de productie depaseste 4 lei esti in faliment curat si mai bine te apuci de altceva decat stuparie !
Am un mesaj pentru toti gargaragii care dau vina pe pretul mic la miere ( cica oferit de procesatori) doar pt a-si masca propria incompetenta in domeniul stupariei : AZI DACA NU PRODUCI IEFTIN , MULT SI IN STANDARD ESTI SCOS DE PE PIATZA AUTOMAT , cu alte cuvinte esti un ... ratat !
Cuvinte dure dar acesta este crudul adevar !!!! NU TE ADAPTEZI LA PIATA ESTI MORT !!!

domnule dragos , aveti dreptate in ceea ce spuneti insa aceasta se potriveste mai bine apiculturii industriale si in general productiei industriale , indiferent de ramura . aici se vorbeste despre posibilitatea de a trai , oarecum decent , din apicultura si nu de a face avere , ca din apicultura industriala . cine produce ieftin , mult si in standard deja se incadreaza la alta categorie , si acest tip de productie MULT , IEFTIN SI IN STANDARD mie imi suna cumva a supermarket si deja calitatea lasa de dorit . aseara am gasit in cutia postala o revista de promovare de la un supermarket renumit si am cautat sa gasesc, in toata paleta lor de oferte, cateva produse naturale , dar naturale fara alte substante dubioase prezente in ele si nu am gasit absolut NIMIC NATURAL . deci unde ajungem cu productia industriala multa , ieftina si in standard ? de ce sa ne batem capul sa ne imbogatim , in loc sa castigam mai putin si sa ne bucuram mai mult de o viata mai linistita ! oricum , tendinta este ca ceea ce produci sa vinzi tu la un pret corect , oferind o marfa naturala, si nu sa vinzi procesatorilor la un pret mic. bineanteles ca cine produce mult trebuie sa vanda la angro cu un pret mai mic dar si cine produce mai putin si vinde en-detail castiga destul de bine . eu zic ca e loc pt toata lumea , si nu trebuie sa indeplinesti decat o singura conditie : sa ai ce vine si sa fie de calitate ! sigur nu ramai cu marfa ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE