Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde sovian » 31 Aug 2014, 11:35

Cum pun video?
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde Augustin78 » 31 Aug 2014, 11:36

Salut Pustu
Asteptam demult aceste filmari,arata foarte bine.
De comentat(criticat) nu ma bag pentru ca nu sunt in masura.(si eu stau destul de rau la capitolul asta..mancarea)Am vazut ca ai de extras ceva miere :D ....in rest ce sa zic...sa ai SUCCES in tot ce-ti propui.
Numai bine. 8-)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 12:07

mausica scrie:Am inteles dar si atunci parerea mea e ca puteai sa le tii pe stupi DAR sa acoperi cuibul cu folie sa nu mai aiba acces sus in magazie(mai ales ca folosesti mag mare),asa se mentinea caldura mai bine jos. Si eu tin momentan magaziile pe stupi insa am acoperit cuibul cu folie si nu au acces sus,doar la galetuta de smantana cu care fac hranirea stimulativa

Mentionez ca nu am mai fost la stupi din 2 august . Si atunci i-mi bateam capul cum sa scap de barbi . Se si vede la un stup ca are folie intre catul gol cu foite de plastic si cuib . La care mi s-a parut ca e mai slab , cu populatie mai putina , am intercalat un celofan , cu 5 - 10 cm spatiu de acces . Sa stiti ca fac parte din clubul celor care iubesc folia peste rame . Ca nu prea stiu s-o folosesc este alta poveste .
Dovada ca am intercalat folie :http://youtu.be/VLV6uSaFZyE?t=3m28s
Multa sanatate si numai bine .
Sa traiesti nea Mausica
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 12:12

sovian scrie:Cum pun video?

E un buton cu Youtube pe el aici sus unde scrii . Si nu adaugi decat adresa . Numai ca trebuie pus pe youtube prima data .Mai arunca un ochi si aici : viewtopic.php?f=35&t=14
pustu

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 12:14

Augustin78 scrie:....
De comentat(criticat) nu ma bag pentru ca
....

Da acolo un sfat mic a-ti putea .
Multa sanatate si numai bine .
Sa traiesti nea Augustin
pustu

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 12:27

Nea Paule , nea Paule ....
paul scrie:Dane ... te salut !
........
LE ... daca-mi raspunzi, sa nu te "aud"cu nea paul, ca te iau de urechi ! Poti s-o faci adresandu-te cu ... paul ( cu p mic)! :oops:

Cu toate ca dumneavoastra poate i-mi permiteti , nu-mi permit eu si nici nu cred ca as putea. Si sa nu credeti ca atunci cand scriu ''nea'' vreau sa zic '' bai mosule '' . Departe de mine gandul asta .
VA MULTUMESC pentru sfaturi . Mierea din ramele cu ceara e deja la borcan . Nu mai am decat ramele de plastic cu miere . Dupa ce scap de ' datorii ' [mama , soacramea , etc ] , opresc o rama pentru un prieten si restul or sa mearga la roii cei mai oropsiti . Dar asta mai la toamna ,incolo. Momentan ne ocupam de celelalte sfaturi .
Multa sanatate si numai bine.
Sa traiesti nea Paul .
pustu

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 12:36

cornelioandanciu scrie:Pustule, s-ar putea ca nici eu sa nu stau prea bine, o sa vad cand ma intorc in tara.Daca voi gasi familii slabe fara rezerva , le voi unifica si le voin da hraniri de completare.Bineinteles le mai fac un tratament cu varachet, asa cum trebuie.Le-am mai facut si in august unul,apoi in octombrie iar le voi mai face.Anul asta voi ierna albinele la munte, sper ca la anul sa nu raman doar spectator in forumul asta! :D Nu stiu cum ai capacele la stupi, ti-am mai zis, trebuie sa acopere marginea lazii, este mai bine asa,mult succes iti doresc!

Tratamentele se fac cate 3 la 7 zile parca stiam eu . Mai bine luati ceva benzi sau plastice impregnate care dureaza ceva mai mult sa prinda si varoua care e in celulele capacite . Parerea mea .
Capacele sunt niste panarame . In afara de faptul ca au 5 cm de polistiren nu ma ajuta la nimic . Ma gandeam sa le mai imbrac odata in tabla si de data asta sa cobor peste corp cu ea . Asta daca nu le arunc inainte . Stau prost cu timpul .
Cat despre iernatul la munte nu ma pricep deloc . Cred ca conteaza si albina sa fie adaptata conditiilor .
Oricum trebuie mancare la greu . De cat mai buna calitate .
Toate cele bune si multa sanatate .
Sa traiesti nea Cornele
pustu

Mesajde Florin Dobre » 31 Aug 2014, 13:05

Apreciez ca filmezi...arati si bune dar mai ales rele. Mai sunt stupari care filmeaza in stupina dar arata doar ce e frumos. :D
Si eu mai am inca gioarle pe care le voi rezolva cumva. Ori ii ajut(tardiv), ori ii unific. Ori ii strang si ii consider nuclei(doar matci de rezerva). Nu exista stupina fara codasi.
Important e sa fii constient de starea stupilor. Sa nu ai asteptari nejustificate si sa nu fii surprins de problemele care vor fi pana la primavara si dupa...

Ramele alea cu miere te-ar fi scutit de multe probleme daca le distribuiai unde era nevoie. Le-ai bagat la borcan...vei regreta. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde sovian » 31 Aug 2014, 19:39

[youtube]http://youtu.be/vofS2ooUtoE[/youtube] NU STIU DACA SE VEDE BN. ESTE POSIB SA FIE FURTISAG ?
sovian

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 22:29

sovian scrie:NU STIU DACA SE VEDE BN. ESTE POSIB SA FIE FURTISAG ?

Parerea mea de incepator : nu este furtisag . Mai asteapta cateva pareri totusi .
pustu

Mesajde Florin Dobre » 31 Aug 2014, 22:31

sovian scrie: ESTE POSIB SA FIE FURTISAG ?

Le-ai dat sirop inainte? Par a cauta sursa. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 31 Aug 2014, 22:38

Salut.
Cred ca-ti lauda siropul.. :lol:
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 31 Aug 2014, 22:53

Florin Dobre scrie:Apreciez ca filmezi...arati si bune dar mai ales rele. Mai sunt stupari care filmeaza in stupina dar arata doar ce e frumos. :D
Si eu mai am inca gioarle pe care le voi rezolva cumva. Ori ii ajut(tardiv), ori ii unific. Ori ii strang si ii consider nuclei(doar matci de rezerva). Nu exista stupina fara codasi.

Daca ma luam dupa nea Marian si in loc sa filmez ma apucam sa fac sirop mai aflam eu , de la dumnealui bineinteles , ca organizez cuibul pentru iernat pe partea gresita ? Daca il filmam doar pe cel cu 7 rame full cu miere si spuneam '' asa sunt toti , chiar am 3 mai buni si asa o sa-i las la iernat'' , cu ce ma alegeam ? Nu vreau decat sa-mi formez o baza solida pentru ca am de gand sa traiesc din albinarit in viitorul apropiat .
Florin Dobre scrie:Important e sa fii constient de starea stupilor. Sa nu ai asteptari nejustificate si sa nu fii surprins de problemele care vor fi pana la primavara si dupa...

Aici recunosc meritul videoclipurilor mele : dupa fiecare filmare sunt readus rapid cu picioarele pe pamant de colegii apicultori .
Florin Dobre scrie:Ramele alea cu miere te-ar fi scutit de multe probleme daca le distribuiai unde era nevoie. Le-ai bagat la borcan...vei regreta. ;)

Le-am oprit pe cele cu fagure de plastic . Oricum daca am ocazia le valorific si pe astea , pentru ca stau cam prost cu lichiditatile . Si din cate am vazut i-mi mai trebuie cam 100 kg de sirop , asta asa in mare . Daca nu mai culeg nimic poate sa trebuiasca mai mult . Via din sat e cam manata si cred ca mai sunt struguri cam 10% . Sper sa nu regret si sa ma ajute mai mult faptul ca le-am stors .
Sanatate si numai bine .
Sa traiesti nea Florine
pustu

Mesajde Florin Dobre » 31 Aug 2014, 23:32

pustu scrie:Oricum daca am ocazia le valorific si pe astea , pentru ca stau cam prost cu lichiditatile . Si din cate am vazut i-mi mai trebuie cam 100 kg de sirop , asta asa in mare . Sper sa nu regret si sa ma ajute mai mult faptul ca le-am stors .

Problema este ca siropul era bine de dat in august. In septembrie doar centralizezi mierea pe ramele din cuib(ramele pe care vor ierna).
Nu le dai sirop in septembrie-octombrie si iti zapacesti albina care va ierna.
Eu asa am bagat la cap treaba asta si pana acum e de bine.
Inteleg ca nu ai lichiditati. Crezi ca eu mai am? Primul lucru cand am luat banii pe miere...zahar si tratamente.

Fara tratative cu sotia pe tema cheltuielilor pentru albine...nu discut. 8-) Sper sa nu vada ce-am scris...:lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde sovian » 01 Sep 2014, 06:47

Tocmai ce am pus sirop. Nu stiu cum sa- l dau la punga. Ar fii o problema daca as mai da 3 kg sirop pana in iarna ca nu au mâncare.? B am tras miere ca anul acesta nu a fost decat la răpită.
sovian

Mesajde sovian » 01 Sep 2014, 12:14

"Pustiu..."de unde ai luat cutiile de stup? Ce pret?
sovian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?