Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde cantemir » 03 Sep 2014, 21:41

Donbazil scrie:Sal'tare!

Aveti grija ca apicultura poate fi si periculoasa....Eu am avut doi musafiri, da' nu m-am purtat frumos cu ei....

Felicitări!
Ai reusit să omori doi pui de şarpe de alun ( Coronella Austriaca)! Absolut inofensivi.

Tâlcul unde e?
cantemir

Mesajde lucky5strike » 03 Sep 2014, 21:44

Papa soareci?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 03 Sep 2014, 21:53

Nu când sunt asa de mici! În general insecte, pui de serpi, şopărle... dar sunt constrictori, nu veninosi! Pot ajunge chiar la 1m lungime, dar nu-s periculosi decât pentru gângănii.
cantemir

Mesajde Donbazil » 03 Sep 2014, 22:17

Sal'tare!

Nustiu altii cum sunt, da' io cand vad un sarpe , mai ales daca are pe cap desenul in forma de "V" , nu alerg la dictionarul de zoologie..... :lol:
Sal'tare!
Donbazil

Mesajde cantemir » 03 Sep 2014, 22:35

Nu contează!
La noi, sunt periculoase pentru om doar cele trei viperide: vipera comuna (Vipera berus), vipera cu corn (Vipera ammodytes) şi, mai rar vipera de stepă (Vipera ...habarnamcum).
cantemir

Mesajde cristian bh » 03 Sep 2014, 22:38

Nustiu altii cum sunt, da' io cand vad un sarpe , mai ales daca are pe cap desenul in forma de "V" , nu alerg la dictionarul de zoologie..... :lol:
Sal'tare!

Rau destul,
acuma nici io nu stucum o fi toti aia de tin o pusca pe la capatai,de tot ce misca tre sa fie omorat,da alea la care faci matale trimitere ,creca is tare departe de pe unde te afli dumitale,
Si alea numai in cazuri extreme,,,,,,,,provocata, nelasata in pace,,,,mai intai suiera si apoi ......... :oops:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde modigliani » 03 Sep 2014, 22:59

Donbazil scrie:....Eu am avut doi musafiri, da' nu m-am purtat frumos cu ei....

Sa-ti fie rusineeeeeeeee !!!!!
modigliani

Mesajde mirel » 03 Sep 2014, 23:21

Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde cantemir » 04 Sep 2014, 09:10

modigliani scrie:Sa-ti fie rusineeeeeeeee !!!!!

Da' de ce? Las' sa fie mandru!
Ca abia acu m-am prins si eu unde-i talcul:

Cei doi de pe capacul stupului, sigur sunt stra-stra-stra nepotii aluia cu marul! Fi-ti-ar coasta, Adame si sarpele si marul...! :D
cantemir

Mesajde Cristian IONITA » 04 Sep 2014, 10:24

Aveti grija ca apicultura poate fi si periculoasa....Eu am avut doi musafiri, da' nu m-am purtat frumos cu ei....

mda ... singurul pericol la asa ceva este doar sa te scapi pe tine .... dar asta mai degraba dovada de lasitate si mai ales de ignoranta
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cantemir » 04 Sep 2014, 11:58

Sa nu fim rai, totusi!
Pentru oricare dintre noi, indiferent cat de iubitori de natura suntem, nu-i nici o fericire sa ne colcaie asa ceva pe la picioare.
Simpla vedere a unui sarpe declansaza in oricine un reflex ancestral: teama, frica, panica! Ce urmeaza e dictat de instinctul de supravietuire: fug sau atac!
Asa ca, eu nu-l condamn in niciun fel.
Are dreptate: puteau fi vipere... si cu astea nu se glumeste ( chiar daca veninul lor nu-i neaparat letal pentru om).

Nevasta-mea, de exemplu, paraseste instant camera doar daca vede asa ceva la tv.
cantemir

Mesajde Florin Dobre » 04 Sep 2014, 12:01

cantemir scrie:Simpla vedere a unui sarpe declansaza in oricine un reflex ancestral: teama, frica, panica!

Sau curiozitatea. Mie imi plac. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Re: Povesti !cu talc si farmec ........

Mesajde prisecarul » 04 Sep 2014, 12:15

cantemir scrie:Sa nu fim rai, totusi!
Pentru oricare dintre noi, indiferent cat de iubitori de natura suntem, nu-i nici o fericire sa ne colcaie asa ceva pe la picioare.
Simpla vedere a unui sarpe declansaza in oricine un reflex ancestral: teama, frica, panica! Ce urmeaza e dictat de instinctul de supravietuire: fug sau atac!
Asa ca, eu nu-l condamn in niciun fel.
Are dreptate: puteau fi vipere... si cu astea nu se glumeste ( chiar daca veninul lor nu-i neaparat letal pentru om).

Nevasta-mea, de exemplu, paraseste instant camera doar daca vede asa ceva la tv.

nu este de gluma! si eu aveam aceasta teama inca din copilarie, cand, un vecin mai mare, a aruncat un sarpe viu dupa gatul meu. si acum, dupa 50 de ani, simt acea senzatie. multi ani nu puteam sa privesc la tv, iar pe garla, la pescuit, daca deschidea cineva vorba despre serpi, eram planton schimbul 1, 2 si 3. in ultimii ani, cu ajutorul unui prieten pescar, am inceput sa ma obisnuiesc si chiar daca ii vad, ii ignor!
prisecarul

Mesajde lucky5strike » 04 Sep 2014, 12:33

Eu-s familiar cu gusteri pe vetrele mele, ma inteleg chiar bine cu ei. Dar serpi mai putin, asa ca il inteleg cumva pe Donbazil ca nu vrea sa vada lighioanele cu pricina pe acolo...

Daca arata o curea, spunand ca e din "sarpe de alun", cred ca suna mai bine... asa, lighioanele respective lungite pe capac nu redau un mesaj prea vesel.

Avem vanatori, avem si vanatori de vanatori... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 04 Sep 2014, 12:36

Cristian IONITA scrie:

mda ... singurul pericol la asa ceva este doar sa te scapi pe tine .... dar asta mai degraba dovada de lasitate si mai ales de ignoranta

Dupa savarsirea pacatului adamic ( eu zic ca mai degraba a fost pacatul Evei) si dupa izgonirea din Rai, Dumnezeu a dat pedepse:
_Adam ... "cu sudoarea fruntii sa-ti castigi painea"
_ Eva ... " in dureri sa nasti copii si barbatul tau sa te stapaneasca" ( asta-i retrograda ;) ;) ;) )
_ Sarpe ... "sa te tarasti pe pamant si cand te vei intalni cu omul, acesta sa-ti farame capul !
In concluzie, Donul n-a facut nimic altceva decat ... a respectat porunca dumnezeiasca !!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cantemir » 04 Sep 2014, 12:43

lucky5strike scrie:...Daca arata o curea, spunand ca e din sarpe de alun...

Sincer, sunt mai curios daca aveau ceva albine-n burta?
Astia fiind preponderent insectivori, e posibil sa fi fost atrasi acolo de perspectiva unei mese gustoase, satioase si gratis: albinele moarte din jurul stupilor.
Plus ca vine hibernarea si un sarpe gras e un sarpe fericit!
Oare?
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE