Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Buckfast Denmark

Mesajde comi » 16 Iul 2014, 15:44

Astazi un reportaj foarte interesant ,,De ce dispar albinele,,de Marta Spivak la Buckfast Denmark pe Facebook
Accesati Facebook cautati Buckfast Denmark si treceti- l in lista
Au niste articole foarte bune
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Re: Buckfast Denmark

Mesajde italianu » 08 Sep 2014, 20:03

eu am luat o matca imperecheata pe insula ,in concluzie: ficele ei sint de toata ...caca. le fac publicitate si pe aici ,dar ,sa fi fost doar a mea asa ? nu stiu dar un lucru e sigur carnica nu dezamageste. Acum daca o vreti,o vreti pe pielea voastra,io m-am intarcat :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde mihai33 » 08 Sep 2014, 20:18

italianule..am cumparat si eu buckfast dk...dar fiicele sunt super....mi sa cerut cateva fiice de cum am adus regina in stupina,...sincer fiicele imi par mai frumoase decat mama :lol: ...acum sa le vedem la anul.
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde italianu » 08 Sep 2014, 21:06

Si eu am zis asa ca sint frumoase, ,dar sa dai 130 de € si sa nu culegi salcimul,ca nu cresc indeajuns,iti c-am lasa un gust amar !
Eu sper ca o sa fie mai buna decît a mea. Concluziile le-am tras in urma observarii a peste 200 de F1pe care le-am facut,in stupina mea si a prietenului meu.
italianu

Mesajde TDI » 08 Sep 2014, 21:45

italianu scrie:Si eu am zis asa ca sint frumoase, ,dar sa dai 130 de € si sa nu culegi salcimul,ca nu cresc indeajuns,iti c-am lasa un gust amar !
Eu sper ca o sa fie mai buna decît a mea. Concluziile le-am tras in urma observarii a peste 200 de F1pe care le-am facut,in stupina mea si a prietenului meu.

!
Poate sa fie miss Matca, fără productie...
Prefer sa fie cele mai urate matci, fără picioruse sau aripi, dar daca au productii e ok!
Multumesc italianule!
TDI

Mesajde Bambucha » 08 Sep 2014, 21:51

italianu scrie: Concluziile le-am tras in urma observarii a peste 200 de F1pe care le-am facut,in stupina mea si a prietenului meu.

Banuiesc ca amaratul ala de 75 % a fost lasat in voia sortii :?:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ovidiu_78 » 08 Sep 2014, 23:07

italianu scrie:...,dar sa dai 130 de € si sa nu culegi salcimul,ca nu cresc indeajuns,iti c-am lasa un gust amar ..
.

Eu stiam ca sunt 4-500€ bucata alea din insula....din dk
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde italianu » 08 Sep 2014, 23:25

ovidiu_78 scrie:
italianu scrie:...,dar sa dai 130 de € si sa nu culegi salcimul,ca nu cresc indeajuns,iti c-am lasa un gust amar ..
.

Sint si din acelea,dar in cazul meu am ,,pierdut" 130.
italianu

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2014, 23:37

ovidiu_78 scrie:
.

Cele de pe insulă sunt 125 euro. Din acestea sunt selectate și testate și apare matca de 425 euro. Teoretic, din aceasta din urmă ar trebui să se știe exact ce va ieși.
Un crescător care se respectă are la vânzare astfel de mătci de prasilă, a căror descendente sunt predictibile.

Dar, mai intervine aici și priceperea celui care crește. Și vremea și alte variabile. Poți avea mama mătcilor dacă nu te pricepi. Și nu e lucru ușor să scoți mătci de calitate. Și multe. Și dintr-un hibrid.

Plus că se mai știe și e recunoscut faptul că BK suferă la uniformitate.
Plus că apar tot mai multe voci care spun că dl Keld are o imagine bună, dar produsele sub imagine.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 08 Sep 2014, 23:53

"Plus că apar tot mai multe voci care spun că dl Keld are o imagine bună, dar produsele sub imagine."

Ce ne mai place sa ne jucam cu cuvintele. Sa facem noi romanii mai bune ca el si sa vedem dupa aceea.
Sunt curios la conditiile de secretie de anul asta care a fost diferenta dintr-o fiica de 300 Euro si o matca transvazata dintr-una de top dintr-o stupina autohtona.
andrei_calinescu

Mesajde balasbebe » 09 Sep 2014, 06:44

Wagner este unul din crescatorii de matci Buckfast. Am avut o discutie cu el privind obtinerea de regine fice din BF. Am inteles ca nu se pot face matci de calitate. Din hibrid nu poti sa mai tragi nimica.

Anul acesta am incercat sa trec cu o stupina pe matci carnica,cumparand doar botci, dar cu trantori din stupina mea. Trantorii sunt din tot felul de matci, adica ceva corcituri.
Se pare ca va trebui sa umblam pe la selectie daca mai vrem sa avem si ceva productie de miere sau polen.
balasbebe

Mesajde jonny_it » 09 Sep 2014, 11:34

italianu scrie:Si eu am zis asa ca sint frumoase, ,dar sa dai 130 de € si sa nu culegi salcimul,ca nu cresc indeajuns,iti c-am lasa un gust amar !

Nu cresc suficient? Uite cum arata corpul 2 in aprilie la o familie cu matca BK. Roi ...

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Sep 2014, 11:39

balasbebe scrie:Wagner este unul din crescatorii de matci Buckfast. Am avut o discutie cu el privind obtinerea de regine fice din BF. Am inteles ca nu se pot face matci de calitate. Din hibrid nu poti sa mai tragi nimica.

Anul acesta am incercat sa trec cu o stupina pe matci carnica,cumparand doar botci, dar cu trantori din stupina mea. Trantorii sunt din tot felul de matci, adica ceva corcituri.
Se pare ca va trebui sa umblam pe la selectie daca mai vrem sa avem si ceva productie de miere sau polen.

BK-ul se tot formeaza de cateva zeci de ani, aproape 100 mai exact.
Daca va documentati mai atent o sa aflati ca pentru a obtine matci buckfast aveti nevoie de o matca buckfast si trantori buckfast, nu este o incrucisare intre o rasa anume si alta rasa, incrucisarile alea s-au facut acum multi ani.

Cu observatia ca unii incruciseaza buckfast cu alte rase/hibrizi pentru a obtine hibrizi(doar pentru productie) specializati pentru un anumit cules. De exemplu in Germania nemtii incrucizeaza buckfast cu caucaziata pentru a obtine familii de albine specializate pentru polenizarea lucernei si a trifoiului. Din astfel de hibrizi doar crescatorii si institutele de crestere cresc uneori matci pentru ca rezultatul nu este intotdeauna cel mai bun.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Sep 2014, 11:49

andrei_calinescu scrie:"Plus că apar tot mai multe voci care spun că dl Keld are o imagine bună, dar produsele sub imagine."

Ce ne mai place sa ne jucam cu cuvintele. Sa facem noi romanii mai bune ca el si sa vedem dupa aceea.
Sunt curios la conditiile de secretie de anul asta care a fost diferenta dintr-o fiica de 300 Euro si o matca transvazata dintr-una de top dintr-o stupina autohtona.

Singura problema la dl Keld este timpul, adica foarte greu dai de el, dar cand faci o comanda ajunge la timp si totul este ok.

Care a fost diferenta? Acum avem aprox 200 de familii, din care aprox un sfert sunt cu matci BK + cateva cu matci BK dar corcite intentionat cu albine autohtone(zic eu de buna calitate, adica nu prea aveam probleme cu roitul si productia era pe masura). Carpatinele noastre le-am tinut cu greu in frau intre salcam si tei, adica am distrus botci, am omorat matci si pus altele tinere in loc, rame la crescut, chiar m-am ocupat si s-a vazut pana la urma ca nu am stat prin copaci.

La culesurile slabe/de intretinere intre BK si carpatina nu este nici o diferenta, ba chiar as putea spune ca albinele carpatine produc putin mai mult(asta daca nu roiesc intre timp.. :lol: ). La un cules mediu/bun se vede diferenta, in special pentru ca BK-ul iese mai repede la cules si pentru ca mentine populatii mai mari de albina.
BK-ul cred ca este la ora actuala albina perfecta pentru rapita si salcam, la tei ne descurcam cu orice ..

Carnica si carpatina la rapita se dezvolta si aduce ceva in pus, BK-ul este deja dezvoltat si produce, acolo este diferenta. Problema este ca este scump si daca nu ai o zona unde sa il imperechezi controlat trebuie sa cumperi, intr-un an normal merita sa investesti, in altul prost nu merita, acolo este problema.
"Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri" .. asta este cea mai mare problema la BK :lol:

Pana la urma fiecare foloseste ce vrea, nu avem acelasi tip de cules, zona, etc .. deci ne adaptam la ce avem.
jonny_it

Mesajde italianu » 09 Sep 2014, 17:42

jonni&co, eu am spus ca sint dezamagit de buckfastul meu.
De ce credeti ca am comandat o matca in Dk si una in D, daca nu credeam ca sint mai bune. Din pacate aceea din D nu a ma apucat primavara,as fii vrut s-ovad la lucru.
Baieti, la mine chestia cu struguri acrii nu tine,m-as bucura sa va fii trecut prin mîini atittea rame cite mi-au trecut mie(asta nu o spun ca sa ma laud,e un fapt),si daca spun ca ma dezamagit e asa. Diferenta intre carnica si buck se vede in mierea marfa,la sfirsit.

P.s. Probabil nu sint un apicultor asa de bun,vorba lu` Modi ,aiaie!
italianu

Mesajde italianu » 09 Sep 2014, 20:18

Bambucha scrie:
italianu scrie: Concluziile le-am tras in urma observarii a peste 200 de F1pe care le-am facut,in stupina mea si a prietenului meu.

Banuiesc ca amaratul ala de 75 % a fost lasat in voia sortii :?:

Ce vrei sa spui cu 75%?
italianu

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE