Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Primii mei pasi....

Mesajde TDI » 08 Sep 2014, 07:46

A. Secretia dulce, eliminată de afide sau a lachnide - transformata in miere de mana.
B. Incalzesti camera in care extragi si lasi ramele acolo. Esti obligat sa extragi tot, mierea e buna ca stimulare dupa iernare, la sfârșitul lui martie, jumătatea lui aprilie.
C. Este otrava pentru albine, pe timp de iarna.

Cauti rame goale si extragi TOT. Mierea care rămâne in rame o folosesti la sfarsitul lui martie la stimulari. Completezi cu miere neincalzita sau sirop de zahar, ramele goale. Iernand pe miere de mana risti sa ramai complet fără stupi sau in cel mai bun caz sa iesi cu ei foarte depopulati.
Vestea buna e ca mierea de mana are cam acelasi pret cu salcamul, 17 Ron o oferta en-gros.
Incalzeste camera in care extragi.
Reduci cuibul la numărul de rame minim, eventual daca familia are 7 rame lasi 6 rame.

Spor la treaba! Grabeste-te! Nu prea mai este mult timp si tu ai multa munca de executat. Înainte sa incepi extractia si hranirile redu urdinișurile la 1cm pe 1 cm.
TDI

Mesajde Crysty » 08 Sep 2014, 21:31

@TDI, mersi pentru informatii.

mana din caturi a fost extrasa, mai ramane sa vad ce este si in stupi.

atasez si o poza cu rama capacita de un roi buckfast

photo 1.JPG
Crysty

Mesajde nae » 09 Sep 2014, 01:13

Ultima poza are 0,0000000001 g mana .
nae

Mesajde Crysty » 09 Sep 2014, 05:35

nae scrie:Ultima poza are 0,0000000001 g mana .

roii nu au fost ma munte, au stat pe vatra
Crysty

Mesajde Crysty » 09 Sep 2014, 05:38

si putin despre blandetea lor

Crysty

Mesajde TDI » 09 Sep 2014, 07:18

nae scrie:Ultima poza are 0,0000000001 g mana .

De unde ti-ai dat seama Nae?
TDI

Mesajde Bambucha » 09 Sep 2014, 07:39

La ora asta mai toate albine sunt blande (chiar si tigrii din primavara). Poti sa scoti linistit manusile 8-)
Legat de roi i-as mai scoate o rama si i-as mai administra scurt 3-4 kg de dulce, pana extremele ajung placa.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde popageorgian » 09 Sep 2014, 09:44

Bambucha scrie:La ora asta mai toate albine sunt blande (chiar si tigrii din primavara). Poti sa scoti linistit manusile 8-)
Legat de roi i-as mai scoate o rama si i-as mai administra scurt 3-4 kg de dulce, pana extremele ajung placa.

corect!
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde nae » 09 Sep 2014, 09:48

TDI scrie:De unde ti-ai dat seama Nae?

Dupa culoare .
nae

Mesajde Crysty » 09 Sep 2014, 12:57

popageorgian scrie:
Bambucha scrie:La ora asta mai toate albine sunt blande (chiar si tigrii din primavara). Poti sa scoti linistit manusile 8-)

corect!

operatiunea aceasta este programata pentru sfarsitul luni septembrie, inceputul lunii octombrie. se anunta o toaman calda si lunga.
plus ca roii (ca si stupii de altfel) vor suporta reduceri de cuib.

in alta ordine de idei mi-a picat o matca la un stup. am gasit cateva botci. sa speram ca se salveaza. din fericire este inca multa albina. daca nu se salveaza, il voi desfiinta.

sunt in al 3 an. Ce am invatat? am invata 3 lucruri importante:
1. daca ii pun cat stupul stopeaza dezvoltarea in cuib pe orizontala (i-am pus la 7-8 rame, acolo ramane)
2. experienta la munte ?!! cu 2 taisuri. la ora asta am multa albina in stupi (comparativ cu ce am avut anul trecu in aceeasi perioada), dar si miere de mana plus acea miere cristalizata in stupi.
3. mierea de mana. Interesant
Crysty

Mesajde popageorgian » 09 Sep 2014, 15:52

familia din video este pe 6 rame , penultima rama nu are ce cauta acolo - o scoti, o racai si o dai la lins dupa diafragma (este alba)
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde Crysty » 09 Sep 2014, 21:21

popageorgian scrie:familia din video este pe 6 rame , penultima rama nu are ce cauta acolo - o scoti, o racai si o dai la lins dupa diafragma (este alba)

deocamdata pe 4 rame este puiet. il mai las asa. restrangerea si completarile incep peste 2 saptamani. Trebuie ca saptamana asta sa le dau caturile jos. Le-am lasat sa curete dupa ce am extras mana

photo-3.JPG
Crysty

Mesajde Crysty » 15 Sep 2014, 19:02

update ...

am dat caturile jos. roii de buckfast sunt de groaza in sensul ca fac un furtisag in adevaratul sens al cuvantului. Efectiv cand dadeam caturile jos intrau prin ramele de 1/1 ca sa fure. Si numai ei, nu si celelalte familii. Acum imi dau seama de ce ii lauda toata lumea ca sunt buni la cules. Ei de fapt nu culeg, fura.

In alta ordine de idei, mierea de mana este prezenta in toate ramele de 1/1 cu precadere pe ramele 1 si 2. Vedem ce solutie alegem sa minimalizam riscurile
Crysty

Mesajde TDI » 15 Sep 2014, 19:06

:? apuca-te mai repede de treaba.
TDI

Mesajde Crysty » 15 Sep 2014, 19:15

TDI scrie::? apuca-te mai repede de treaba.

si ce sa le fac ? sa dau toate ramele afara ? nu am cum
m-am gandit sa dau ramele 5, 6, 7 afara si sa fac completarile cu apinvert cat mai tarziu (pe la inceputul lunii oct) si pana atunci sa mai consume din cea de mana. partea nasoala este ca mi se opreste ponta de tot.

damn it. invatam invatam
Crysty

Mesajde TDI » 15 Sep 2014, 19:22

Am facut treaba asta la 20 de stupi zilele astea, e drept ca ramele care aveau mult puiet, multa pastura si mai putina miere nu le-am extras, dar alea au fost 1, 2. Familiile in general erau pe 6 rame.
Dupa ce am extras am dat cate 6 litri sirop 2:1 la fiecare si hranirile vor continua pana cand ramele vor fi pline.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?