Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde PAGANEL » 16 Sep 2014, 12:17

patrascu scrie:
Nu cunosc nici omul nici reginele nici nimic. Dar...... in Romania asta s-a implementat o mentalitate lipsita de agresivitate de zvac. Daca fac un lucru si sunt constient (EU) ca il fac bine DA imi fac si reclama agresiva si sunt si AROGANT.

Mare pacat ca nu exista buton de like. Subscriu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Florin Dobre » 16 Sep 2014, 13:38

Vorbim de reclama...Sunt suficiente exemple pe forum de reclama evidenta sau...nuantata.
Sunt crescatori de matci care au scris mult pe acest forum, au fost activi...nu mai scriu.
Sa fim fair. Forumul este si un mijloc de a te face cunoscut in bransa.
Este evident(pentru mine) ca apicultorii mari au orgolii pe masura si este ceva normal. Dar asta e bine...stimuleaza competitivitatea si seriozitatea. Grav este cand aleg sa taca.

Este imbucurator ca apar si alti crescatori de matci. Se diversifica oferta si asta zic eu ca-i bine. Andrei Ignatov e unul dintre cei noi pe forum. Tinand cont ca abia ce a reluat aceasta activitate, e normal sa avem rabdare.
Deranjeaza acum lipsa confirmarii de catre beneficiari a rezultatelor matcilor produse de dansul...fiindca sunt suficiente exemple de povesti fara finalitate ori fara rezultatul promis. Vom avea si aceste confirmari...pozitive ori negative.

Fiecare e liber sa incerce blonde, brune, africane ori polare...oferta e bogata. Pana la urma fiecare decide ce face cu banutul sau. Rezultatele obtinute sunt finalitatea si dau nota.
Mai e o problema...poa' sa fie supermatca produsa de un supercrescator. Daca eu nu ma ridic la nevoile ei...dejaba. Pentru mine va fi o matca proasta...doar n-oi da vina pe mine. :D

...o parere :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 16 Sep 2014, 14:09

Cand vine vorba de ce marfa am si ce cer in schimb, avem alt forum - http://stuparitul-anunturi.com/index.ph ... 85833d1d4d

Ce nu e corect e sa personalizam un topic, prin ceea ce scriem.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 16 Sep 2014, 14:43

lucky5strike scrie:Ce nu e corect e sa personalizam un topic, prin ceea ce scriem.

Adica? Nu sunt sigur ca inteleg ce vreti sa spuneti si probabil or mai fi si altii care nu inteleg. Vreti sa dezvoltati putin?
Va rog. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 16 Sep 2014, 15:09

Cam asta face de doua pagini colegul Ignatov, cu inflacararea lui...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 16:09

lucky5strike scrie:Cam asta face de doua pagini colegul Ignatov, cu inflacararea lui...

Cand ...DIN PRIMA, nu-ti este respectata opinia "LA MODUL GENERAL" si se vine cu argumente la obiect si la persoana, se cheama ca, EU ;), personalizez ceva ???
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 16:15

"Treceti batalioane romane Carpatii..." !!!

E clar ca... NU se mai poate !

"Andrei... marfa mai proasta ca a ta... n-am vazut... si-mi pare rau" !!! :?

N-o sa intelegeti niciodata ca... eu stiam de la inceput... "ca am marfa proasta", dar am incercat si eu... "balta... cu degetul" !!! ;)
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 16 Sep 2014, 16:24

Sa nu sari in sus: tu personalizezi foarte des. Asta ti-e stilul, asa ai intrat in comunitate, batandu-te cu pumnu-n piept. Nu e neaparat ceva rau!

Dar uneori mai faci abuz de temperament, punctuatie si scris rosu. Si asta, eu unul interpretez ca ton imperativ, arogant, orgolios.

Daca interpretez astea gresit, daca nu e cazul, m-as bucura.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 16 Sep 2014, 16:27

ignatov andrei scrie:"Treceti batalioane romane Carpatii..." !!!
;)

Nea' Andrei puneti si sursa de unde ati citat mai sus. ;) Si mie imi place mult forumul vechi!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tiih » 16 Sep 2014, 19:32

Dragos2006 scrie:
alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:
Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ??? :?

Ce fac ? Dau clasa vestului ???
:lol: :lol:
Bun, o zi inceputa cu o gluma buna este o zi senina, chiar daca afara ploua, precum astazi. :lol:

In alta ordine de idei, daca e dupa tine "crescatorii adevarati, care dau clasa vestului" prin Romania cica ar fi doar doi... tu si cu tine ;)

Cunosc multi apicultori de calibru cu productii impresionante de miere an de an . Doar doi folosesc BK , dar si acestia fură startul primavara . cei pe carpatina nu investesc nici un ban in regine iar la final de an productiile sunt apropiate.

Tot urmaresc topicul ,,Concluzii ale anul apicol 2013...2014,, si nu vad nici o referire la recordurile obtinute de BK in acest an.Mai ales la culesul de salcam,tei...lipsa roirilor!!!!
Cea mai mare productie de miere s/a facut anul acesta in Moldova,cea mai mica ,,impurificare,, a rasei Carpatine este tot in Moldova..!!!!

PS1.pana nu se organizeaza un concurs pe o perioda de cel putin 1 an sa testam pe viu capacitatea de productie a diferitelor rase si diversele tehnologii folosite in crestera albinelor,la o adica toti santem indreptatiti sa afirmam ca avem dreptate!!!!
Intr/o zona in care zborul de curatenie vine de regula dupa 80..90 zile,in care Crivatul isi face simtita prezenta si sunt temperaturi cu mult sub zero grade saptamani la rand,intr/o zona in care sunt culesuri de intensitate mare si devreme,gen rapita,salcam...urmate de perioade secetoase si lipsa completa a nectarului.cum se intampla in iulie,august...BK nu are nici o sansa!!

PS2.Am testat acum citiva ani niste matci ligustica si m/au dezamagit...petice de puiet la sfarsit de octombrie,inceput de noiembrie,in timp ce carpatina nu mai avea nici o celule de puiet capacit pe 15 octombrie,mortalitate dubla ca nr de albine iarna,intensitate redusa in depunerea puietului la inceput de aprilie,de parca ar fi astepat sa vina caldurile de la... Roma,cam 60 ..70 la suta din suprafata de puiet a familiilor de albine autohtone carpatine ecotipul Podisul Moldovei selectionate nu >atent> ci ,,indelung,, de mine,parintii,bunicii si unghii mei care au fost STUPARI PROFESIONISTI....
tiih

Mesajde lucky5strike » 16 Sep 2014, 20:08

Stiati ca Buckfast e in primul rand, brand de vin? Si nu din miere. :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde joohny » 16 Sep 2014, 21:08

Va salut.Eu nu stiu exact ce rasa de matci am deoarece pe mine ma intereseaza cita miere scot/stup.Este posibil sa am si F nu stiu cit de BK tot cantitatea de miere recoltata/stup ma intereseaza.Ce pot sa va spun este ca la FS am avut si 4 caturi pe stup(3 am recoltat eu si unul pt. ele),e drept ca nu la toate.Parerea mea ca incepator este ca poti sa ai matcile lui mos peste daca nu ai cules ,daca temp.este nefavorabila poate si altele atunci nu poti sa-ti dai seama de adevarata calitate a matcii indiferent ce neam poarta ea.In judet la mine sint 4 frati care detin cam 4000 de familii.Am inteles ca ei cumpara F.zero BK din vest dupa care la F2 se opreste iar in caz ca ii mai ramin dupa ce le schimba ce e de schimbat la el restul le vinde la pretul de 50 lei.Inca nu am avut curajul sa-mi cumpar si eu deoarece am considerat ca nu am o baza melifera imbelsugata pe de-o parte iar pe de alta parte eu daca e sa cumpar o sa fie numai autohtone deoarece trebuie sa traiasca si cei de la noi nu numa cei din vest.Totusi probabil daca o sa ajung sa detin >100 stupi atunci poate o sa incerc si eu cu vreo citeva.Ce pot sa va mai spun este ca persoanele respective sint foarte multumite de ele si inca ceva nu stiu pretul lor de cumparare din vest.Sanatate.
joohny

Mesajde Dragos2006 » 16 Sep 2014, 21:13

Respectivii sunt si acum in pastoral , asta spune multe.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde alt stupar » 16 Sep 2014, 21:49

PAGANEL scrie: Deci, nu cred ca este singurul crescator de matci bune, dar este probabil cel mai bun. Si acum injurati-ma cat vreti :lol:

Nu te injuram fratioare !
Doar te compatimim...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 22:14

lucky5strike scrie:Sa nu sari in sus: tu personalizezi foarte des. Asta ti-e stilul, asa ai intrat in comunitate, batandu-te cu pumnu-n piept. Nu e neaparat ceva rau!

Dar uneori mai faci abuz de temperament, punctuatie si scris rosu. Si asta, eu unul interpretez ca ton imperativ, arogant, orgolios.

Daca interpretez astea gresit, daca nu e cazul, m-as bucura.

Te respect si...atat !!!
Ne vom vedea... sigur sanatosi !!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 22:16

Bambucha scrie:
ignatov andrei scrie:"Treceti batalioane romane Carpatii..." !!!
;)

Nea' Andrei puneti si sursa de unde ati citat mai sus. ;) Si mie imi place mult forumul vechi!

Multi au uitat ca... "acolo" si-au facut ucenicia... !!!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE