Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Sulful si/sau Varachetul Forte !!!

Mesajde alexclau » 17 Aug 2011, 23:35

Acum ca se apropie toamna se pun ramele la pastrat. Le tratam cu sulf sau ...
Intreb si eu ,pentru sanatatea omului este mai toxic sulful sau varachetul care ramane rezident in faguri si poate iesi in mierea recoltata?
Adica putem face si asa:
Pana la rapita facem tratamentele de rigoare pentru Varooa apoi (cand este necesar) punem etajele pentru colecta (mentionez ca am 1+1/2).
Pana in august (dupa floare) nu mai facem tratament cu Varachet (stiu ca nu este bine). Ridicam cat-urile si facem tratamentul sau mentinem si cat-urile si facem tratamentul?
Chiar daca stupii sunt mai dezvoltati. Este sulful cu probleme pentru sanatatea omului?
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Re: Sulful si/sau Varachetul Forte !!!

Mesajde un OM » 18 Aug 2011, 06:06

Pana la urma dumneata ce intrebi? Ca tratamentul cu sulf e una ( tratarea ramelor impotriva gaselnitei-moliei de ceara), iar tratamentul cu varachet alta ( tratarea familiei de albine impotriva acarianului varoua jacobsoni). Succes in lectura vechiului si noului forum pe problemele separate.
un OM

Mesajde alexclau » 18 Aug 2011, 06:41

eu intrebam cat de bine este ca in miere sa avem reziduuri de la sulf si respectiv de la Varachet?
Mai punctam si un mod de a "evita" contactul ramelor de cat cu Varachet prin ridicarea lor in august si tratarea impotriva gaselnitei cu sulf sau pastrarea lor pe stup "tot timpul anului" si riscul de a fii contaminate cu Amitrazul de la Varachet.
Deci ce sa "servim" la masa SULF sau AMITRAZ? :shock: :oops:
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde un OM » 18 Aug 2011, 07:48

E "bine" rau, asteptam cu nerabdare solutia dumneavoastra pentru rezolvarea problemelor intr-un mod cat mai ecologic. Din nefericire merem inainte. Sanatate.
un OM

Mesajde FLORINELU » 07 Oct 2011, 18:23

EU FAC TRATAMENTUL IN FELUL URMATOR: :!: PRIMAVARA.IN LUNA MARTIE-APRILIE,3TRATAMENTE CU VARACHET.TOAMNA DUPA 15 OCT. 3 TRATAMENTE CU VARACHET,TOATE LA INTERVAL DE 7,9 ZILE INTRE ELE.ATENTIE :roll: :!: ULTIMUL TRATAMENT DE TOAMNA SE FACE ATUNCI CAND NU MAI ESTE PUIET NIMIC PE RAME.TRATAMENTUL CU SULF,LA FEL LA INTERVAL DE 10,15 ZILE ATAT TIMP CAT SANT RAME IN MAGAZIA STUPINEI SI TEMPERATURA ESTE PESE 5 GRADE (la frig gaselnita am observat ca nu se dezvolta).ACESTE METODE LE-AM INVATAT DE LA UN MESERIAS CU VECHI STATE IN APICULTURA. MA OCUP CU ALBINELE DE 15 ANI,SI NU AM VAZUT INCA CUM ARATA ACEL PADUCHE MARSAV LA MINE IN STUPINA. AM VAZUT INSA LLA ALTI.CAT DESPRE GASELNITA,MA MAI FENTAT,DAR FOARTE RAR :lol: SI PUTIN.SI INCA CEVA:CAND VEDETI UN FAGURE ATACAT DE GASELNITA,DATI-L IMEDIAT LATOPIT SI INDEPARTATI-L DE CEILALTI. :roll:
FLORINELU

Mesajde horia_ch » 07 Oct 2011, 19:41

FLORINELU scrie:MA OCUP CU ALBINELE DE 15 ANI,SI NU AM VAZUT INCA CUM ARATA ACEL PADUCHE MARSAV LA MINE IN STUPINA.

Cred ca n-ai fost suficient de atent. Cel putin la tratamente, trebuia sa observi.
Pe albine, intr-adevar, daca vezi...e groasa rau!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde proapis13 » 07 Oct 2011, 22:05

FLORINELU scrie: MA OCUP CU ALBINELE DE 15 ANI,SI NU AM VAZUT INCA
CUM ARATA ACEL PADUCHE MARSAV LA MINE IN STUPINA. AM VAZUT INSA LLA ALTI.

Mai taie,sau ai citit de curand povestea cu Buratino??
Asta sa o spui la incepatori sa te dai rotund :oops:

P.S. O rugaminte din partea mea ;nu mai scrie cu caps lock ca se intzelege ce vrei sa scrii
Nu sunt singurul de pe-aici care sare peste postarile scrise de tipar
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde tassevasi » 07 Oct 2011, 23:09

FLORINELU scrie:EU FAC TRATAMENTUL IN FELUL URMATOR: :!: PRIMAVARA.IN LUNA MARTIE-APRILIE,3TRATAMENTE CU VARACHET.TOAMNA DUPA 15 OCT. 3 TRATAMENTE CU VARACHET,TOATE LA INTERVAL DE 7,9 ZILE INTRE ELE.ATENTIE :roll: :!: ULTIMUL TRATAMENT DE TOAMNA SE FACE ATUNCI CAND NU MAI ESTE PUIET NIMIC PE RAME.TRATAMENTUL CU SULF,LA FEL LA INTERVAL DE 10,15 ZILE ATAT TIMP CAT SANT RAME IN MAGAZIA STUPINEI SI TEMPERATURA ESTE PESE 5 GRADE (la frig gaselnita am observat ca nu se dezvolta).ACESTE METODE LE-AM INVATAT DE LA UN MESERIAS CU VECHI STATE IN APICULTURA. MA OCUP CU ALBINELE DE 15 ANI,SI NU AM VAZUT INCA CUM ARATA ACEL PADUCHE MARSAV LA MINE IN STUPINA. AM VAZUT INSA LLA ALTI.CAT DESPRE GASELNITA,MA MAI FENTAT,DAR FOARTE RAR :lol: SI PUTIN.SI INCA CEVA:CAND VEDETI UN FAGURE ATACAT DE GASELNITA,DATI-L IMEDIAT LATOPIT SI INDEPARTATI-L DE CEILALTI. :roll:

Pai daca o sa scrii mereu asa cu litere MARI ,toata lumea o sa te citeasca (ocoleasca ).
Numai bine .
tassevasi

Mesajde Adi Hodis » 08 Oct 2011, 00:29

Zau asa ! ... ce mult imi doresc eu sa pot spune asa ceva dar putin mai concret ... sa nu gasesc in stupi, in celule de trantori primavara si MAI ALES in celule de albine toamna, prin septembrie.

O intrebare ...duceti stupii in pastoral ? ... daca nu, atunci cate stupine au acei ALTII prin zona d-vs. ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 08 Oct 2011, 18:39

Aaaaa , rîseva-ti de ochii mei pe alt topic... cu literele mari............
Florine, daca poti citi ce scriu acum inseamna ca nu ai nevoie de ochelari.
Sau poate esti ca mine.... refuzi sa crezi ca ai o problema cu ochii.....si ochelarii frate....

Eu mai astept putin... sunt prea frumos asa....
liviu1965

Mesajde FLORINELU » 14 Noi 2011, 20:22

proapis13 scrie:

Mai taie,sau ai citit de curand povestea cu Buratino??
Asta sa o spui la incepatori sa te dai rotund :oops:

P.S. O rugaminte din partea mea ;nu mai scrie cu caps lock ca se intzelege ce vrei sa scrii
Nu sunt singurul de pe-aici care sare peste postarile scrise de tipar

scuze ca nu scriu cum ar trebui,sau cum e moda,dar sant destul de nou in domeniul internetului,si pe forum, si nu cunosc toate regulile scrise si nescrise de aici,dar imi iau un angajament solemn ca o sa le invat. dar am si eu o intrebare. ce inseamna "caps lock" eu habar n-am,tu de ce nu scrii ROMANESTE?. te rog frumos fara suparare.
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 14 Noi 2011, 22:20

FLORINELU scrie: ce inseamna "caps lock" eu habar n-am,tu de ce nu scrii ROMANESTE?. te rog frumos fara suparare.

Este un buton pe tastatura pe care atunci cand il activezi scrii cu litere de tipar
Cel mai uzual si inteligibil este cand scrii normal
Eu unul scriu cu litera mare cand doresc da punctez ceva,ex;NU trebuie sa te superi pe mine,ok?? :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde AndreiRN » 14 Noi 2011, 22:28

alexclau scrie:eu intrebam cat de bine este ca in miere sa avem reziduuri de la sulf si respectiv de la Varachet?
Mai punctam si un mod de a "evita" contactul ramelor de cat cu Varachet prin ridicarea lor in august si tratarea impotriva gaselnitei cu sulf sau pastrarea lor pe stup "tot timpul anului" si riscul de a fii contaminate cu Amitrazul de la Varachet.
Deci ce sa "servim" la masa SULF sau AMITRAZ? :shock: :oops:

Cel mai bine e sa arzi sulf in stupi in timpul anului ca sigur scapi de varroa si pui fagurii la iernat cu varachet fara nicio grija pt anul viitor.
AndreiRN

Mesajde horia_ch » 15 Noi 2011, 09:33

AndreiRN scrie:Cel mai bine e sa arzi sulf in stupi in timpul anului ca sigur scapi de varroa si pui fagurii la iernat cu varachet fara nicio grija pt anul viitor.

Andrei, vezi că avem pe forum o mulţime de începători, unii disperaţi de-a binelea din cauză de neştiinţă. S-ar putea ca aceştia să prindă o fereastră cu timp "prielnic" şi să te asculte, să încerce să trateze familiile cu... sulf. N-ar fi mai mare păcatul de atâta albină? :roll:
horia_ch

Mesajde FLORINELU » 15 Noi 2011, 16:10

horia_ch scrie:
AndreiRN scrie:Cel mai bine e sa arzi sulf in stupi in timpul anului ca sigur scapi de varroa si pui fagurii la iernat cu varachet fara nicio grija pt anul viitor.

Andrei, vezi că avem pe forum o mulţime de începători, unii disperaţi de-a binelea din cauză de neştiinţă. S-ar putea ca aceştia să prindă o fereastră cu timp "prielnic" şi să te asculte, să încerce să trateze familiile cu... sulf. N-ar fi mai mare păcatul de atâta albină? :roll:

probabil ca andrei avrut sa spuna ca trebuie sa tratam lazile goale cu sulf.ca altfel e cam nasoala.
FLORINELU

Mesajde horia_ch » 15 Noi 2011, 16:16

FLORINELU scrie:probabil ca andrei avrut sa spuna ca trebuie sa tratam lazile goale cu sulf.ca altfel e cam nasoala.

Din păcate, cred că a vrut doar să facă mişto... Cum să tratezi de varoa cu sulf şi de găselniţă cu varachet?
horia_ch

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE