de stefanmadalin » 03 Oct 2014, 10:39
Cand eram mic imi faceam prastie, capcane din plasa sub care puneam porumb si grau, trageam de ata si gata. Eram fascinat cum pot pacali un animal, ma simteam cel mai tare cand reuseam. Mi-aduc aminte in lunile de iarna, cand campul era acoperit cu zapada, atunci puneam plasa cu porumb de veneau gugustiucii la ea. Tremuram o zi intreaga pitit prin curte cu ata in mana ca sa prind ceva.Uneori mai prindeam si gainile din curte...... Cand ma duceam cu gugustiucul in mana ,cu capul jumulit la mama, ea imi zicea: ''Ce vrei sa fac cu el?'' R: Eu ''o ciulama''. Seara intram in casa caldurica caldurica, trantea mama de o zeama acolo cu mamaliga in fata sobei de ne lingeam toti(3) pe unde iesea.
Cand cadea plasa pe el eu ii jumuleam capul direct prin plasa, n-aveam scrupule. Odata am prins un inaripat si m-am dus sa-i rup gatul, si, ghici ce, a fost pentru prima oara cand m-am uitat in ochii lui!!!! Mi s-a rupt inima cand am vazut moartea din ochii lui. Bineinteles, ranit fiind, i-am rupt si lui capul, dar de atunci nu cred ca am mai atentat la viata vreunui gugustiuc. De atunci am o fobie cred, ma uit mereu in ochii animalelor ce urmeaza a fii taiate(miel-porc-gaina...) si parca-mi vine sa plang, le rezolva tata, nu stau langa el, e dureros rau.!!
Aveam odata in gutuiul din fata casei un cuib de gugustiuci, intr-o zi vine un vanator iscusit prin zona. Deodata aud batai din aripi pe jos prin curte... Cand ma uit era un gugustiuc, ma duc la gutui, nimic, il impuscasera direct de pe cuib. Il vad si pe cioroiu de Zavracu cu pliciu in mana cum intra pe poarta sa mi-l ceara( omu` vanase si niste lebede inainte)...asa plin de manie m-am simtit, ca-mi venea sa-i trag un topor in ceafa fara nicio remuscare!!!
Fratilor, daca vreti sa va simtiti mari si tari, la primavara seaman porumbul si am niste ciori(inaripate la inceput---la cules isi schimba infatisarea...va invit si atunci) care sapa dupa seminte, va invit atunci la mine cu tot arsenalu`, puteti sa trageti dupa ele, cat vreti, alora cu drag le rup gatul!! Cine atenteaza la munca mea, e mort si nu am nicio retinera sa ma uit in ochi lui de javra!!