Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MODERARE COLECTIVA

Mesajde Cristian IONITA » 26 Noi 2012, 15:03

Dila Daniel scrie:In urma ultimelor evenimente neplacute(cel putin pentru mine),evenimente ce sper sa fie cat mai putine in viitor,s-a nascut o idee,pe care adminul si noi moderatorii vrem sa o punem in practica.
Moderare colectiva.
Adica,fiecare membru ce deschide un topic sa fie si moderatorul lui.Sa-si asume si el responsabilitatea.
Va raporta toate mesajele ce le considera off topic,sau cele care le considera contrare regulamentului.
Moderatorii,iau act de rapoarte,si sterg ce se doreste sters.
CONCLUZIE :cel care deschide un subiect- are responsabilitatea sa mentina ordinea topicului!

Imi pare rau ca nu am putut raspunde mai devreme la acest subiect.
Nu am citit ce s-a scris pana acum si de aceea postul meu vizeaza doar ceea ce-i citat

Moderare prin definitie inseamna in primul rand RESPONSABILITATE. Si de aceea (moderarea) trebuie facuta de oameni capabili de asa ceva. Nu are rost (nu cred ca ar fi constructiva abordarea aceasta) sa dau nominalizari si exemple cand din pacate moderatori trecuti si actuali ai acestui forum nu au dat dovada de asa ceva ... mai precis au tratat problemele de moderare in mod subiectiv, partinitor si nu o data deplasat .... si asta nu musai cu rea intentie dar in nici un caz lipsa de rea intentie nu jusrtifica derapajele.
Moderarea facuta de initiatorul topicului merge pentru topicurile generale si chiar e indicata pentru cele personale (prezentare) insa in nici un caz nu cred ca este oki pentru cele tematice. Discutiile tematice trebuiesc purtate in mod obiectiv ... iar pentru asta cel mai bine este ca moderatorul sa poata fie cat mai putin implicat.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 16:14

Cristian,cred ca nu ai formata o idee chiar corecta.
Nimeni nu are puterea de a sterge vre-o postare.Ele se filtreaza.Dar...ajuta foarte mult,cu atat mai mult cand initiatorul,stie si ce vrea.
Ce este rau in a responsabiliza pe cel ce initiaza un topic,sa aiba si "grija" lui.Nu poate,nu vrea,nu stie...asta este,ne ocupam ca si pana acum.
Dar nu or fi toti asa...
Sau...nu te ridici cu pretentii la altii,daca(ca initiator) tu nu esti in stare.
Sau...scri si tu la randul tau mai responsabil la altul...

Toate aceste aspecte le regasesti in postarile anterioare.
Sa fiu sincer ma intreb ce era nevoie de atatea pagini?
Oare ce am adaugat acum si ingrosat mai jos...chiar nu au fost explicate destul ?

Dila Daniel scrie:In urma ultimelor evenimente neplacute(cel putin pentru mine),evenimente ce sper sa fie cat mai putine in viitor,s-a nascut o idee,pe care adminul si noi moderatorii vrem sa o punem in practica.
Moderare colectiva.
Adica,fiecare membru ce deschide un topic sa fie si co-moderatorul lui.Sa-si asume si el responsabilitatea.
Va raporta toate mesajele ce le considera off topic,sau cele care le considera contrare regulamentului.
Moderatorii,iau act de rapoarte,si sterg ce se doreste sters,dupa o prealabila filtrare.
CONCLUZIE :cel care deschide un subiect- are responsabilitatea sa mentina ordinea topicului!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde akmm » 26 Noi 2012, 16:21

cantemir scrie:Singura mea retinere e ca se pot face abuzuri.
De exemplu: daca initiatorului unui topic nu-i convine ca altcineva are alta parere, il poate raporta pe acesta motivand ca daca muta virgula un cuvant mai la dreapta, a fost injurat.....

Eu sunt de parere ca abordarea nu poate fi unilaterala.La randul lui si el are un topic al lui.Asa ca daca esti paracios din cale afara si pus pe sters, sa nu te astepti la alt tratament din partea celui sters....Totul tine de echilibru.
Mai pe americaneste, pana acum nu aveam pistoale sa ne facem dreptate.Acum avem, si eu si cel vizat.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 16:29

dar le dati moderatorilor,si ei apasa tragaciul daca considera ca trebuie... :mrgreen:
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristian IONITA » 26 Noi 2012, 16:41

Dane - cer scuze .... am inteles (acum observ ca in mod gresit) ca se dorea ceva mai mult ..... ca initiatorul sa-si modereze singur topicul.

la interpretarea eronata a dus si faptul ca ceea ce ai propus tu deja exista .... oricine poate "raporta"

Oricum .... pentru topicurile generale si mai ales cel de prezentare consider ca si ideea moderarii de catre initiator este foarte buna .... si daca nu ma inseala memoria dpdv tehnic acest format de forum chiar permite a fi implementata
Cristian IONITA

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 16:46

la functia raportare am facut chemare de multe ori,insa sti cum este omul.Zice-ce ma bag eu unde nu-mi fierbe oala
Sau -ma gasi eu din toti...sa creada careva ca vreau sa fiu motzul...
Ceea ce este gresit dar si de inteles.
Acum i se cere mai apasat aceasta...fiind co-moderator,adica motivul pentru care,se "baga"fara sa fie "motzul".
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristian IONITA » 26 Noi 2012, 16:51

oki .... am inteles perfect acum .... si ma bucur ca nu mai trebuie sa citesc cele 6 pagini ale forumului .... nu de alta dar poate iar mai trimite Mircea si la cafea si ma prinde pastele pana termin
Cristian IONITA

Re: E greu sa vorbesti despre tine.....

Mesajde MIHAI BALS » 03 Oct 2014, 23:27

Donbazil scrie:Sal'tare!

Pagina mea este tot parazitata....

Sa incercam cu RATITOX!.....

Prin deratizare se întelege ansamblul de masuri care urmaresc combaterea rozatoarelor daunatoare. Termenul
"deratizare"
deriva de la numele stiintific al sobolanului de casa
"Rattus"
si are ca înteles strict actiunea de distrugere a acestuia. :idea: :idea: :idea:
Sal'tare!

Donbazil,propun administratorului forumului,si cred ca +50% sunt de acord(sa nu zic 99%),sa NE administram pagina personala cum credem de cuviinta!
scriem,stergem, iar scriem, iar stergem!
E...DESPRE NOI!
MIHAI BALS

Mesajde petru71 » 04 Oct 2014, 00:10

MIHAI BALS scrie:Donbazil,propun administratorului forumului,si cred ca +50% sunt de acord(sa nu zic 99%),sa NE administram pagina personala cum credem de cuviinta!
E...DESPRE NOI!

Stimate domnule Mihai Bals,

desi m-ai scos din sarite cu postarile tale din ultima vreme, trebuie sa spun ca o idee mai buna ca a ta vizavi de acest forum n-am vazut de mult.
O idee beton !
Evident, dincolo de administrarea propriei pagini de catre detinator, moderatorii forumului vor putea interveni atunci cand proprietarul paginii o ia pe ulei, pe aratura, prin cucuruz, printre butoaie, damigene, etc.
Nu cred ca un om normal la cap si-ar dori o pagina personala care sa nu-i faca cinste in acest forum, sau, mai rau, sa afecteze forumul in ansamblu.

P.S.

1. Anticipez intrebarea...
2. N-am nici un stup... :mrgreen:
3. Jos palaria pentru idee !
4. Don Bazil, scuze pentru poluarea paginii tale personale. Nu se va mai intampla, da' prea era buna ideea.
5. Ar trebui sa propunem d-lui admin aceasta idee. Cred ca poate fi pusa in practica.

Respect,
Pitar
petru71

Mesajde modigliani » 04 Oct 2014, 07:49

MIHAI BALS scrie:Donbazil,propun administratorului forumului,si cred ca +50% sunt de acord(sa nu zic 99%),sa NE administram pagina personala cum credem de cuviinta!
E...DESPRE NOI!

Sustin neconditionat ! Din nefericire suportul tehnic nu permite accesul direct la butonul "delete" fiecaruia macar in Pagina Personala .......
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 04 Oct 2014, 17:52

O idee ar fi ca cei ce fac kk in pagina personala a cate unui user, sa aiba blocata pagina sa personala pentru o vreme si eventual chiar si o eticheta din care sa rezulte ca au acest obicei urat. Asta ca sa-i fie putin rusinica.
Din pacate sunt useri care nu au pagina personala si nu le-ar pasa de acest aspect. Asta fiind abordarea morala.

Personal, sunt suparat de recrudescenta off-topicurilor. Stergerile se lasa cu suparari, banarile la fel. La urma urmei este extrem de simplu si de sters si de banat, dar nu acesta este scopul, ci buna intelegere si bunul mers al forumului. Iar aceasta fiind abordarea din punct de vedere moderatoricesc.
La urma urmei suntem adulti, ce naiba.

Exista ceva de impartit? N-ar trebui sa fie, dar daca totusi exista, avem Battle-camp de lupta. Exista loc pentru orice tip de discutie, doar sa nu folosim cuvinte suburbane si pomeniri ale neamurilor si familiei. Ideal ar fi sa combatem ideile si nu oamenii... iar "combaterea" sa fie facuta in topicul dedicat.

Suntem cateva mii, dar numai cativa "perturbatori". Oare acestia nu realizeaza ca deranjeaza o comunitate numeroasa? In numele libertatii cuvantului s-au admis multe, dar n-ar trebui abuzat de acesta admisibilitate.
M-as bucura ca fiecare user in parte sa aibe pe forum un minim de confort psihic si siguranta ca nu este tavalit, cel putin nu in mod gratuit si abuziv. Sunt mai multe cele ce ne leaga, decat cele care sa ne dezbine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 04 Oct 2014, 20:39

Lasati, lasati ...
Si moderatorii "este oameni", fac si ei greseli ...
Nu putine au fost cazurile cand moderatorii au fost vinovati de ... escaladarea situatiei ( tolerare sau infiintare de conturi clona - vezi userul Ioanis) ! 8-)
In rest, numai bine ! :P
LE ... teoria suna bine (useru'-i vinovat). Practica ... toti laolalta avem o particica din vina ! Chiar topicul asta o luat fiinta dupa o situatie scapata de sub control de catre ... moderatori !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nae » 04 Oct 2014, 21:59

Stiu , sunt pe invers ...
Nu imi place cenzura , ea e buna pt boi , daca userul e porc dar inteligent te f...e fara sa -l poti bana .
Doar narcis vrea o pagina imaculata eu nu am nevoie ; daca acum postez ''prost'' si peste doi ani realizez = am avansat si nu-i o rusine , daca peste doi ani nu realizez .. degeaba ma banezi astazi . ;)
Moderarea colectiva e .. haos ; nu am valeitati de lider = deci vreau dictatura .
Dupa ce se mascareste un betiv (p...lea - p..li ) , iti otraveste viata , maine ( o barat) sterge si .. nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i pute . :( ; l-am omorat degeaba pe ceasca ?, sa traiasca '' afara e vopsit gardul ,la interior leopardul !? ''
:?
nae

Mesajde modigliani » 05 Oct 2014, 00:02

nae scrie: daca acum postez ''prost'' si peste doi ani realizez = am avansat si nu-i o rusine , daca peste doi ani nu realizez .. degeaba ma banezi astazi . ;)
Bai frate , de unde le scoti , trai-ti-ar ? E absolut monumental ce-ai scris !

RESPECT !!!!!
modigliani

Mesajde teinegru64 » 05 Oct 2014, 21:43

Intradevar ...senzationala ideea.Dar ce te faci cu aia de nu isi arhiveaza mesajele? :lol: daca sunt pe faza... si eventualele raspunsuri. ;)
Daca mai fuiera si prin biserica ...dupa doi ani, recitindu-si postarile, pleaca direct la spitalul de nebuni.Fara ajutorul prietenilor. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Cristian IONITA » 06 Oct 2014, 10:36

Mircea_63 scrie:O idee ar fi ca cei ce fac kk in pagina personala a cate unui user, sa aiba blocata pagina sa personala pentru o vreme si eventual chiar si o eticheta din care sa rezulte ca au acest obicei urat. Asta ca sa-i fie putin rusinica.
....

Mircea .... te rog nu te supara dar asta e solutie demna de un militian tembel si/sau cel mai retard stalinist.

Eu propun sa nu ne oprim aici, propun sa le dam afara copii de la scoala .... rudele de la servici .... si eventual sa-i trimitem sa mai construiasca o data canalu'.
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE