Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde jenica67 » 29 Sep 2014, 15:09

Hranitorul este bun, dar trebuie cam mult vin baut, pentru a avea atatea dopuri !! :lol: Poate deveni chiar un motiv, pentru bautorii de vin. :lol:
jenica67

Mesajde sti » 29 Sep 2014, 21:50

jenica67 scrie:Stiu, dar o sa observi ca unele bidoane subtiri, din cauza vidului ce se creaza, pierd stabilitatea si curg. Cu bidoanele de 1/4 o sa ai mai putine probleme. Cu alea mari apar problemele. Eu dau siropul cu ceaiuri si in timpul zilei, cu galetusa de smantana sau punga de plastic. La urdinis cu bidonul, cred ca ar atrage imediat hoatele.

Va rog puteti posta o poza cu hranitoare cu galetusa de smantana? Stiu ca de obicei se ineaca direct in sirop asa ca ma astept sa fie acoperite galetusele.
sti

Mesajde PAGANEL » 29 Sep 2014, 22:34

sti scrie:
jenica67 scrie:Stiu, dar o sa observi ca unele bidoane subtiri, din cauza vidului ce se creaza, pierd stabilitatea si curg. Cu bidoanele de 1/4 o sa ai mai putine probleme. Cu alea mari apar problemele. Eu dau siropul cu ceaiuri si in timpul zilei, cu galetusa de smantana sau punga de plastic. La urdinis cu bidonul, cred ca ar atrage imediat hoatele.

Va rog puteti posta o poza cu hranitoare cu galetusa de smantana? Stiu ca de obicei se ineaca direct in sirop asa ca ma astept sa fie acoperite galetusele.

Nenea. Dai gauri in capacul galetusei(4-6..), incarci galetusa cu ..., pui capacul si intorci galetusa. E greu???
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde mausica » 29 Sep 2014, 22:44

Stiu ca de obicei se ineaca direct in sirop asa ca ma astept sa fie acoperite galetusele.

Tu iti inchipui galetusa aia gresit.Ea este cu capac(in care se da un anumit nr de gauri dupa cat de repede vrei sa traga siropul)si intoarsa cu fundul in sus(astfel se creaza vid in interiorul ei,iar siropul nu curge decat f putin pana se formeaza vidul)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jenica67 » 29 Sep 2014, 23:26

Galetusea nu am fotografiat-o ca am considerat-o prea evidenta solutia, dar pot pune o poza cu varianta initiala, care era cu un borcan :
Fişiere ataşate
Alimentator borcan.jpg
jenica67

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 30 Sep 2014, 07:56

Si eu folosesc borcane. Ca sa le traga mai bine in perioada asta rece e bine sa fie puse direct deasupra cuibului peste 2 betigase si protejate de un corp aditional. E o metoda foarte buna pentru ca nu creaza umiditate, nu ineaca albine, reumplerea e usoara.
Fişiere ataşate
DSC_0652.jpg
hntrnth@mailinator.com

Mesajde sti » 30 Sep 2014, 16:47

jenica67 scrie:Galetusea nu am fotografiat-o ca am considerat-o prea evidenta solutia, dar pot pune o poza cu varianta initiala, care era cu un borcan :

Va multumesc pentru precizari!
sti

Mesajde State » 30 Sep 2014, 19:16

jenica67 scrie:Hranitorul este bun, dar trebuie cam mult vin baut, pentru a avea atatea dopuri !! :lol: Poate deveni chiar un motiv, pentru bautorii de vin. :lol:

Dopuri de pluta se gasesc prin piete. Folosirea lor in hranitoare este ideala, insa nu asa. Cel mai corect ar fi taierea lor in rondele. Dintr-un dop iti ies mai multe plutitoare. Al doilea avantaj este ca nu-ti intra albinele in sirop. Folosindu-l intreg, cu 3-4 albine pe el se rostogoleste, iar albina cade in sirop. Sa nu se rostogoleasca, ar trebui ca hranitorul sa "geama" de dopuri=cost.
Se gasesc si foi de pluta in comert. Cu o bucata de teava iti poti face cate rondele vrei. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde CORNEL V. » 30 Sep 2014, 19:29

Da State,ai dreptate dar daca iti trebuie 200 buc ori 0,3 lei cat este dopul,parca nu iti vine sa dai atat...dar daca iei si vinul te imbeti si nu iti mai pare rau de bani :lol:
CORNEL V.

Mesajde State » 30 Sep 2014, 19:42

Pai asta spuneam si eu. Tai un dop in mai multe rondele si ai rezolvat un hranitor.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde PAGANEL » 30 Sep 2014, 19:49

State scrie:Pai asta spuneam si eu. Tai un dop in mai multe rondele si ai rezolvat un hranitor.

Pai cum incurajam noi producatorii de vin maestre? Dopul, trebuie pus intrg :!: . Deci cu cat mai multe dopuri(sticle ;) ) cu atat mai bine pentru albine(si pentru noi :twisted: ).
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde emil_sorin » 09 Oct 2014, 16:47

Ce parere aveti de galeata de 5L (cele de sos pizza ex.) am masurat si intra in magazia 1/2, cu podisorul intors.
Eu ma gandeam sa le folosesc pt. roi in toamna si primavara , in ideea ca ai pus 5L de sirop si in functie de cate gauri dai in capac , poate sa tina lejer 2 saptamani.
Ultima oară modificat de emil_sorin pe 09 Oct 2014, 16:51, modificat 1 dată în total.
emil_sorin

Mesajde emil_sorin » 09 Oct 2014, 16:47

Faza cu galeti mai mari am vazut si la altii dar puse pe capac . tind sa cred ca a mai incercat cineva cu galeata mai mare.
emil_sorin

Mesajde mausica » 09 Oct 2014, 20:31

emil_sorin scrie:Faza cu galeti mai mari am vazut si la altii dar puse pe capac . tind sa cred ca a mai incercat cineva cu galeata mai mare.

Si eu folosesc metoda cu galetile.Cand vreau stimulare pun galetusa de smantana de 1l iar daca vreau complectare galeata de 4-5 kg(bineinteles in functie de cate gauri dai asa trage).Merge f repede reumplerea galetilor(eu de fapt am mai multe si vin cu altele pline in locul celor goale),e super.Cat despre locul lor....eu foloseam un corp peste podisor(care are o gaura)care sa acopere galeata si capac peste.Am vazur si cine foloseste peste capac galeata insa capacul e fara tabla si e parafinat...alta treaba.
Ideea e ca sunt f bune si utile galetie la hranire,vb ta pui una de 5 kg si stai linistit 2 saptamani in concediu ;)
mausica

Mesajde emil_sorin » 09 Oct 2014, 22:25

Da , dar pt stimulare se poate folosi galeata de 5 l cu capacul cu gauri mai putine ?
emil_sorin

Mesajde mausica » 10 Oct 2014, 09:16

emil_sorin scrie:Da , dar pt stimulare se poate folosi galeata de 5 l cu capacul cu gauri mai putine ?

Eu am folosit si galeata de 4l la stimulare(nu mai aveam mica atunci)si a mers bine si a durat ceva pana au golit din ea tot :lol:
Insa imi e mai comod cu cea de smantana la stimulare.
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA