Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 09 Oct 2014, 16:38

nae scrie:Iar cand e belea si in frunte e un bou = CRIMA .
Cine-i boul ?, acesta :
1-Base , a fost ''obligat ''sa taie robinetul pierderilor si a taiat robinetul (pensii ...) dar a lasat VANA/CONDUCTA clientelei deschisa = se incadreaza la vitel .

Îţi scriu ţie Nae, dar mă aştept să citească şi Paul sau alţii care pun problema cam la fel.

În orice familie de oameni gospodari, au loc discuţii despre bani.
Cam pe vremea asta, recoltele s-au adunat deja, concediul s-a dus, în faţă mai sunt sărbătorile, cu porcul, Crăciunul şi restul. Soţul şi soţia privesc în urmă, văd ce-au realizat anul ăsta şi fac planuri pentru anul viitor în funcţie de veniturile estimate.
În afară de banii de trai şi impozite sau alte dări, de cheltuiala cu educaţia copiilor etc. se gîndesc şi la agoniseală: să repare sau să schimbe un acoperiş, să-şi ia o vacă, dacă sunt apicultori să-şi cumpere o centrifugă electrică sau să învestească ceva în dezvoltarea stupinei pentru a le fi mai bine în viitor.

Dacă urmează o criză sau un an apicol ca ăsta, socotelile nu se mai potrivesc, banii nu mai ajung şi vor fi obligaţi să taie de undeva.
Din ce am observat eu, cei mai chibzuiţi renunţă la concediul la mare sau chiar la bulgari şi îl fac la părinţi sau rude "că şi-aşa nu i-am văzut demult" , o mai răresc cu nunţile/botezurile şi cumetriile, paltonul nou este lăsat pentru alt an, mai scot de unde suportă alte economii dar nu renunţă la investiţii/dezvoltere pentru că asta le poate aduce un trai mai bun în viitor.
Alţii, umblă la banii vacii că ... or vedea ei ce-o mai fi.

Plecînd de la modelul ăsta simplu şi de bunsimţ, cum ai proceda tu cu bugetu' dacă ai fi şef de guvern sau de stat ?(de stat nu prea, că nu ai pîrghii destule)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 16:53

As aplica referendumul cu reducerea la jumătatea a numărului parlamentarilor, a costat 35 milioane euro, e vocea poporului. Miliarde ar rămâne suplimentare.
As introduce legea cu confiscarea averilor celor care s-a dovedit ca fura. Ar trebui infiintata o institutie noua, Ministerul de Finante nu se grabeste sa facă rost de bani in plus.
Costurile celor care exploatează in Romania ar fi aliniate cu cele din UE.
Perspectiva(1-10 ani)
Injumatatirea tuturor taxelor si simultan introducerea de amenzi uriase pana la dublu, triplu, cvadriplu pagubei provocate statului.
Delimitarea industriilor, domeniilor productive acum si in viitor si ajutarea daca nu chiar subvenționarea lor.

Teoria e usoara.
Pana una alta Caragiale tot nemuritor e.
TDI

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 17:15

Aici e problema omului ''simplu''.
Bugetul fam nu are legatura cu bugetul tarii, familia se poate stinge fara ''cap'' pe cand o tara nu , eu pot sa-mi fac bugetul pana ''maine'' o tara ''poate'' un cincinal sau mai mult .
Bugetul fam se face cu sentiment cel macro se face dupa legi economice precise care ma depasesc ;pot gestiona 100-300 de stupi sau 2-3 miliarde vechi , atat pot .
Facand abstractie de ce pot eu ,facand doar un exercitiu de imaginatie ,pur teoretic, as face .. NIMIC .
(salariile misca economia ,sa le tai trebuie sa fii mare bou )
(terenurile in panta/patinuare si alte gugumanii nu aduc nimic in austeritate - mollurile si orasele fantoma din China )

Salvarea noastra va venii cand se va fura din ce produci nu din ce IMPRUMUTI . :shock: :shock: :shock:

1-Base a taiat de la saraci si a FURAT tot de la ei .
2-Ponta da la saraci bani IMPRUMUTATI pe care-i vom platii tot noi si FURA tot de la noi.
1+2 sunt o CRIMA pt tara .
Putem vorbii la tel ca in scris mi-e greu !
nae

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 17:34

Buget:
1-surse de venit (taxe + redevente)
2-cheltuieli
3-investitii
4-surse de imprumut (finantarea deficitului daca e )

1*-taxe pe venituri mici si redevente foarte mici ;) = venit mic
2*-cheltuieli MARI =obrazul subtire cu ''creme'' se tine si nici loialitatea (procurori liberi/fisc si alte dude )nu e ieftina :(
3*-investitii nefolositoare plebei dar bune pt SIFONAT
4*-finantare externa ca-i mai scumpa , cea interna serveste doar clientela de partid (nana)(are si psd-ul dar imi scapa )
Atat stanga cat si dreapta aplica modelul bugetar :- saraceste-l pe taran sa nu ridice capu' si sa-ti pupe mana pt un pui de Crevedia .
Ma pricep ? , pe dracu' !
nae

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 17:36

China

?
We've just gone past that crossover on the chart below, according to the IMF. By the end of 2014, China will make up 16.48% of the world's purchasing-power adjusted GDP (or $17.632 trillion), and the US will make up just 16.28% (or $17.416 trillion

Business Insider
TDI

Mesajde ioanpuiu » 09 Oct 2014, 17:41

Nu vorbim de furăciune, că aia a fost continuă sub toate guvernele.
Mai simplu Nae, tai centrifuga sau tai chermezele ? ... că şi la nivel de stat e la fel în principiu.
ioanpuiu

Mesajde MIHAI BALS » 09 Oct 2014, 17:57

observ la majoritatea persoanelor moderaIMPORTANTE de pe acest forum,CULMEA,aceleasi afinitati politice!!!!
CIUDAT!
MIHAI BALS

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 17:59

ioanpuiu scrie:Nu vorbim de furăciune, că aia a fost continuă sub toate guvernele.
Mai simplu Nae, tai centrifuga sau tai chermezele ? ... că şi la nivel de stat e la fel în principiu.

Chermezele = eu le-am zis VANA/CONDUCTA clientelei

Baietii destepti din toate domeniile ... ;
e prea tarziu = generatia in blugi e imbatranita , iar tineretul e scapat din mana , trebuie sa disparem noi ... sa faca foamea ei si , satui, sa zica STOP !
Eu pariez pe copiii nostrii , acum scapati-debusolati si din vina noastra .
nae

Mesajde ioanpuiu » 09 Oct 2014, 21:05

Unde-i lege, nu-i tocmeală !
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18 ... iunile.htm
Ce-mi place cîteodată de Căpitanu' ! ... ;)

P.S. în guvernu' ăsta, nu mai are nimeni grupa lui de sînge.
:lol: :lol: :lol:
ioanpuiu

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2014, 21:32

I-ar sta bine prim ministru. :idea: :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2014, 21:33

Nu stiu cat de grozava e treaba cu politica externa, dar la faza asta il iubesc pe marinar. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 22:03

Mircea_63 scrie:Nu stiu cat de grozava e treaba cu politica externa, dar la faza asta il iubesc pe marinar. :D

Nea Mircea, d-lor , ne-am nascut ieri !?
Rusii fac evaziune si ne dau ..respect de ieri ?, daca am aterizat din Tenerife ieri ,da sunt extaziat , asa sunt .. mestec o scobitoare .
Peste 5-10 ani o sa aveti alta viziune ,si eu, doar ca timpul trece si nu in favoarea noastra .
Ma asteptam la o temperare a entuziasmului dupa ce dreapta si-a innodat coada cu stanga si s-au amestecat de nici ei nu mai stiu ce sunt .
Sper sa gasim puterea sa ramanem prieteni precum reusesc cei din politica , doar ca pe ei ii leaga banul si ipocrizia pe noi ne desparte munca si saracia .
Intr-un cartier marginas/rau famat daca strigi viol nu sare nimeni = deci strigi FOC !, poate ai o sansa .
E sensibila treaba .
Va iubesc oricum .
Cand faci rau pe ultima suta e mai grav decat raul pe care-l simt la Ponta .
Rocada lu' Elena cu Diaconescu /Melescanu/Iohannis iesiri importante si pretentioase nu va par dubioase ?, bine , eu asa vad si n-o sa ma bucur daca am dreptate si n-o sa va cert pt ca alternativa (ponta) pute la fel , peste 10 ani poate mai rau .
nae

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2014, 22:04

paul scrie:Se pare ca tot golaneala ramane elementul definitoriu al conducerii acestui forum ! Cineva cu acces la butoane a sters partea incriminatorie !
In aceste conditii eu nu pot decat sa va salut ! Definitiv !

Paule tie nu iti este asa pe la nas sa scrii una ca asta ???...
Pana acuma a fost buna ,,golaneala'' forumului cand ti-a tolerat ,,derapajele intelectuale''...ca sa nu scriu mai mult ???
Sa-ti fie rusine pana in maduva oaselor tale de razesi iar daca pleci macar fa-o demn nu scuipand in urma
Sa-ti fie rusine ipocritule ... :oops:

Vii tu inapoi dupa ce se termina ,,traseismul politic'' prin primarii.....sau.....daca-ti mai dau copiii voie la calculator :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MyBees » 10 Oct 2014, 00:14

Nae, stai bre linistit... Oricum esti mai pregatit ca guvernantii nostri... :)

Ma uit la un canal de stiri, la ceva legat de Lukoil, unde o jurnalista il intreaba pe Ponta:

Jurnalist: Ce strategie are guvernul, in cazul in care Lukoil pleaca din Romania. Exista o strategie?
Ponta: Strategie? Cine e asta, unde lucreaza? :?

Bineinteles, nu asta a fost raspunsul lui Ponta, insa dupa cum se uita la ea, ca curca la termometru, exact asta parea ca raspunde :lol:
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde nae » 10 Oct 2014, 09:52

MyBees scrie:Bineinteles, nu asta a fost raspunsul lui Ponta, insa dupa cum se uita la ea, ca curca la termometru, exact asta parea ca raspunde :lol:

Faza cu Ponta in barca trasa de jandarmi ai vazut-o, apa la genunchi ?, omul e mult mai ''periculos'' decat Base. Toti l-au comparat cu maimutica ,eu cred ca seamana cu un sarpe ,e alunecos,tacut si letal ;sa strunesti baronii flamanzi nu poti fii virgin si mutunache .
nae

Mesajde MyBees » 10 Oct 2014, 20:20

Nae, nu stiu daca mai e cineva in tara care sa nu-l fi vazut. Problema este ca pentru neplacut de multi alegatori nu va conta absolut deloc.

Am gasit ieri in presa unul din cele mai potrivite titluri peste care am dat in ultimul timp. În România nu există partide de stânga sau de dreapta. În România există un singur partid – Partidul Devalizatorilor României
Aproape ca nici nu mai este nevoie sa mai citesti opinia autorului...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE