Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 15 Oct 2014, 09:38

Jean Valjean scrie:Dar am invatat ca alteritatea nu este doar un concept filosofic si ca a gandi cu propriul cap, uneori, poate fi cea mai proasta alegere.

Jeane, cînd intervii într-o discuţie pe teme politice, trebuie să fii pregătit să sughiţi ... :)
Se va găsi întotdeauna cineva care are alte simpatii, alte convingeri, alte interese sau chiar pasiuni faţă de o figură politică.
Dacă nici nu este ziua ta norocoasă, poţi da peste un încrîncenat sau peste cineva aflat sub vraja propagandei. Bine dozată şi picurată cu încetul, transfuzia cu îndoctrinare ajunnge să-i înlocuiască cuiva sîngele în totalitate şi de-asta vedem (încă nu la noi) pe cîte unul care ia în spate rucsacul cu artificii şi le aprinde într-un autobuz plin cu copii.
Nu e rău să intrăm aici, să scriem ce gîndim, să aflăm cum gîndesc alţii şi să căutăm împreună o soluţie la o problemă comună.
Nu avem fiecare o Romănie ... una a mea, una a ta şi una a lui iar de reuşit, vom reuşi împreună sau nu vom reuşi deloc.

P.S.
Se mai întîmplă uneori ca "box populi" să se audă mai puternic şi te alegi cu vînătăi :lol:
(am găsit alteritatea în dictionar)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde nae » 15 Oct 2014, 10:21

Tema actuala e ragaiala lu Base , daca se schimba sa ma anuntati ca ma prind greu .
Cand ma uit in oglinda din baie vad un barbat frumos , ghebul nu se vede si nici neputinta , esecul e al celorlalti .Sunt cel mai tare din baia mea /cabina/nava/lume .
In urma cu 5 ani Base avea in spate 4 mil de voturi+ Baconschi pana la 5 si un partid.
In urma cu 3 ani Base avea 1 mil de voturi si un partid si-o intinsa ''masa verde'' .
Acum n-are partid (PMP !?sau nu-l vad in ''oglinda mea''), eticheta si alte dude n-a avut deci..., n-are NIMIC .

DE CE e singur!? ,e salvatorul justitiei, stalpul Romaniei ,e TOT (toata tara e tampita doar eu sunt frumos sau realitatea paralela a cabinei de dus .. ;) )
Vorbesc serios , Udrea .
nae

Mesajde TDI » 15 Oct 2014, 10:30

Vrem prea mult, prea repede si poporul nu e dispus sa plătească pentru mâine, e fortat sa plătească totusi pentru altceva, altcineva.
Dovada? Victor Viorel Ponta este încă in politica si candidează cu sanse reale la presedintie.
TDI

Mesajde nae » 15 Oct 2014, 10:56

TDI scrie:Dovada? Victor Viorel Ponta este încă in politica si candidează cu sanse reale la presedintie.

Poporul e flamand ,debusolat , fortat (daca mergi la referendum te dau afara ) si Ponta le mareste pensiile din banii pe care tot romanul o sa-i plateasca cu dobanda . :(
Bun ! Si de ce nu iesim in strada ?, la Arafat am mers ,pt noi NU !?
N-AM DIN CE ALEGE! ,dar nu fac nimic sau votez ''raul cel mai mic ''
nae

Mesajde Bambucha » 15 Oct 2014, 11:05

Jean Valjean scrie:Dar am invatat ca alteritatea nu este doar un concept filosofic si ca a gandi cu propriul cap, uneori, poate fi cea mai proasta alegere.

Tocmai pe asta se bazeaza increngatura baroniala :) " Dormi, dormi linistit, tara are grija de tine si viitorul tau." Parca suna cunoscuta lozinca, asa-i?
...Si uite asa usor-usor ne obisnuim si cu o taxa in plus... si cu o derogare de la interzicerea neonicotinoidelor... si cu scaderea nivelului de trai.

Dream, dream, dream !
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Cristian IONITA » 15 Oct 2014, 11:21

http://www.biziday.ro/2014/10/14/scrisoare-catre-sie/

Dragă SIE nu eşti stat în stat, depinzi de noi toţi şi eşti obligat să slujeşti interesele României, dar şi legile ei. Indiferent care ar fi motivaţia strategică pentru recrutarea unui magistrat, dacă legea îţi interzice să infiltrezi Justiţia, tu ca serviciu secret trebuie să respecţi această interdicţie. Şi asta pentru ca eu, cetăţean să nu dau vina pe tine, Serviciul Secret pentru corupţia în care se zbate ţara de 25 de ani, să nu te consider vinovat de cârdăşie cu oligarhii care au distrus economia profitând de slăbiciunea Justiţiei, să nu te fac responsabil de poliţie politică, de sabotarea democraţiei, de toate cele care au încetinit drumul ţării noastre spre NATO şi spre Uniunea Europeană.

si .... sa mai si radem :)

http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/dom ... ele-astea/

Domnu’ SIE, ne scuzați, dar ne vine foarte greu să credem că, în anul 1997, spionul Ponta, cu caracterul pe care i-l știm, a fost recrutat de exemplu pentru acțiuni în folosul NATO, al UE, al căcaturilor astea la care noi visam ca proștii în timp ce sistemul kaghebist ne fura tot. (M.N.)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 15 Oct 2014, 12:02

Daca iasa Poanta asta,noi suntem cativa Ardeleni ce ne-am hotarat sa ne facem autostrada pe 6 benzi pana la Wiena.
3 benzi frumoase pentru dus si 3 benzi ca'n palma pentru ...depasire.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 15 Oct 2014, 12:47

Ardeleni astia cu ganduri de Wiena ar face bine sa plece de pe acum .... nu de alta dar avem in restul tarii multi "defavorizati" dornici sa ocupe locurile pustiite ... asa cum a mai fost cazul in ani '80.

Referitor la candidatul preferat al ardelenilor: http://emiliandranca.wordpress.com/2014 ... -iohannis/

a mai simpatica imi pare:
motiv pentru care Iohannis nu trebuie ales este determinat de faptul că a condus oraşul Sibiu timp de 14 ani într-un mod necorespunzător. Da, necorespunzător cu obiceiurile românilor: delăsare, blazare, amânare, anulare! Devine un lucru deja suspect că Sibiul arată la rândul său într-un mod total necorespunzător cu restul României. Lucru pentru care primarul său ar trebui, desigur în viziunea contracandidaţilor săi, blamat nu votat.

si nici asta nu e de evitat:

Ca un ardelean adevărat acesta vorbeşte calm şi liniştit, total atipic pentru un politician român, ceea ce din nou nu este bine. Ba unii spun chiar că Iohannis nu vorbeşte deloc… desigur pentru cei care nu au răbdarea necesara să-l asculte! Aşadar, dacă doreşte să ajungă preşedinte, Iohannis trebuie să se agite niţel, să dea mult din mâini, să vorbească fără să facă ce spune şi mai ales, să vorbească gura fără el.

cu toate ca parerea mea proprie si personala este ca stimabilu vorbeste DOAR dupa dictare ...., motivul .... sa vedem:
nu poate altfel ....
sau ca nu se poate altfel
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde nae » 15 Oct 2014, 18:33

Ioan Guist scrie:Daca iasa Poanta asta,noi suntem cativa Ardeleni ce ne-am hotarat sa ne facem autostrada pe 6 benzi pana la Wiena.

Nea IOANE , sper ca nu te indoiesti de reusita lu' Ponta !?
OMUL e la BUTOANE si sta pe sacul de bani = dezvaluirile soc sunt irelevante .
Ponta -rosu + premier -rosu = mi-e si frica sa gandesc, noroc ca o fac rar .
nae

Mesajde nae » 15 Oct 2014, 21:04

ioanpuiu scrie:O parte dintre oameni, a dezvoltat un ingenios sistem de autoapărare: refuză să vadă ce nu le place ... pentru că ceea ce nu există nu îi poate afecta, nu-i aşa ?
:lol:

Daca refuza inseamna ca sunt lucizi ; ce nu ''exista'' /refuza sa vada-accepte = putin dusi !?
Nu poti fii si lucid si dus in acelasi timp sau ... = interpretarea directa .
Dv insinuati o afectare anxios-psihotica care nominal ,da,e posibila dar folosita pt o categorie larga e periculos de ''maladiva''-gandirea .
Data viitoare incercati varianta simpla , cea alambicata trebuie si sustinuta .. si nu e .

Ca regimul ''BASESCU'' e o ciuma nu-ti trebuie carte sau inteligenta e .. CRISTAL .
Ca Romania nu-si apartine ,e tarziu .
Ca PSD/PNL/PC/... si alte dude sunt viciate si profund antiromanesti e limpede si fara echivoc .
Solutia nu-i alba -neagra si nu este dorita . :(
Cucul de la ''si 30'' il cridica pe PONTA ; nu conteaza incompetenta/acoperirea /etc lu'Ponta ci faptul ca e criticat de Base . ;) '' ce pacat pe tara asta sa aleaga intre doi comunisti''
Daca-l lauda era destept ; la ce consilieri are = dezastru .
In paralel vad un rezumat cu Iohannis = daca nu-si concediaza consilierii e belea .
Parca sunt vorbiti sa-l ajute pe Ponta , asta e !
nae

Mesajde ioanpuiu » 15 Oct 2014, 21:44

Cu mesajul ăla pe care-l citezi a doua oară, nu m-am adresat ţie în mod special şi oricum am abandonat încă de ieri.
Te rog să nu te superi Nae, să nu interpretezi greşit, dar renunţ la orice fel de comunicare cu tine pentru că nu-ţi fac faţă :)
ioanpuiu

Mesajde andrei_calinescu » 15 Oct 2014, 21:51

Ioan Guist scrie:Daca iasa Poanta asta,noi suntem cativa Ardeleni ce ne-am hotarat sa ne facem autostrada pe 6 benzi pana la Wiena.

Asta e practic dreptul fundamental castigat dupa revolutie, libertatea de miscare. Adica nu ca turist, ca aia nu are nici o relevanta.
Ce e bine e ca te poti duce sa lucri/stabilesti intr-o tara in care nu te simti umilit.
Care nu e putin lucru daca ne gandim la timpurile trecute.
In rest, infectia politichiei e aceeasi.
andrei_calinescu

Mesajde TDI » 15 Oct 2014, 21:55

In rest, infectia politichiei e aceeasi.

E la acelasi nivel, dar nu e aceeasi.
Teoretic si chiar practic acum poti face ceva fără sa trebuiască sa sapi la canal sau sa dispari complet de pe hartă.
Din pozitia in care sunt eu, neturmentat fiind ma întreb: "Eu cu cine votez?" Si mai rau: "De ce?".
Va dati seama ce înseamnă statul si angajatii statului in Romania?

Moromete, am un salcam de vânzare!
TDI

Mesajde ioanpuiu » 15 Oct 2014, 21:59

Romania este primul stat membru al UE care a adoptat decizia de autorizare a schemei de ajutor de stat fara deschiderea vreunei investigaţii.
Este vorba de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie electrica care urmeaza sa fie exceptati de la plata pana la 85% a certificatelor verzi.
Potrivit Comisiei Europene, schema notificata de Ministerul Economiei "respecta normele UE privind ajutoarele de stat, in special noile Orientari ale Comisiei privind ajutoarele destinate protectiei mediului și energiei"
Ceea ce ar fi trebuit sa plateasca marii consumatori va fi distribuit consumatorilor casnici si firmelor mici. Adica, acestia urmeaza sa suporte subventiile catre industrie, valoarea ajutorului fiind estimata la circa 750 milioane de euro.
http://economie.hotnews.ro/stiri-compan ... matori.htm

Guvernul vă dă iarăşi.
Vă dă posibilitatea să sprijiniţi financiar, dezvoltarea sectorului şi pe marii consumatori.
Din banii voştri, lună de lună, zece ani de acum încolo.
Vă felicit ! ;)
ioanpuiu

Mesajde nae » 15 Oct 2014, 22:06

ioanpuiu scrie:Te rog să nu te superi Nae , să nu interpretezi greşit , dar renunţ la orice fel de comunicare cu tine pentru că nu-ţi fac faţă :)

Fin , frumos , cu ''prezervativ'' = apreciez ; DA , RESPECT .
Ma inclin .
nae

Mesajde Florin Dobre » 15 Oct 2014, 22:26

Cred ca suntem de acord ca politicienii de Romania sunt cea mai mare plaga.
Pe care dintre candidati il vedeti capabil sa dea flit acestor varroua?
Mie imi spune ceva zambetul scrasnit al primarului de Sibiu. Va fi o piatra grea.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE