Jean Valjean scrie:Dar am invatat ca alteritatea nu este doar un concept filosofic si ca a gandi cu propriul cap, uneori, poate fi cea mai proasta alegere.
Jeane, cînd intervii într-o discuţie pe teme politice, trebuie să fii pregătit să sughiţi ...
Se va găsi întotdeauna cineva care are alte simpatii, alte convingeri, alte interese sau chiar pasiuni faţă de o figură politică.
Dacă nici nu este ziua ta norocoasă, poţi da peste un încrîncenat sau peste cineva aflat sub vraja propagandei. Bine dozată şi picurată cu încetul, transfuzia cu îndoctrinare ajunnge să-i înlocuiască cuiva sîngele în totalitate şi de-asta vedem (încă nu la noi) pe cîte unul care ia în spate rucsacul cu artificii şi le aprinde într-un autobuz plin cu copii.
Nu e rău să intrăm aici, să scriem ce gîndim, să aflăm cum gîndesc alţii şi să căutăm împreună o soluţie la o problemă comună.
Nu avem fiecare o Romănie ... una a mea, una a ta şi una a lui iar de reuşit, vom reuşi împreună sau nu vom reuşi deloc.
P.S.
Se mai întîmplă uneori ca "box populi" să se audă mai puternic şi te alegi cu vînătăi
(am găsit alteritatea în dictionar)