Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 23 Oct 2014, 21:09

A trebuit sa recunosc necesitatea udarii florilor din ghivece. Ce-i drept, e drept si nu o puteam contrazice pe soacra-mea.
Numai ca le-a udat pana le-au putrezit radacinile.

Asa si voi. Nu pot zice ca nu aveti dreptate. Aveti, dar nu in asemenea masura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Donbazil » 23 Oct 2014, 23:26

Sal'tare!

Eu nu mai sunt incrancenat pe politica, pe alegeri....Stiu ca nu de mine depinde rezultatul.
Am altceva mai bun de facut, trebuie sa supravietuiesc oricare vor fi conditiile. Trebuie sa-mi vad de ale mele, de casa, de familie, de hobby-uri si sa incerc sa-mi fac viata buna - atata cat mi-a mai ramas...
Sal'tare! :)
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 24 Oct 2014, 00:01

http://www.gandul.info/stiri/ministrul- ... a-13419930

Asteia i-ar trebui intepate rotile la orice colt de strada!

Iar sunt perplex! :oops:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde andrei_calinescu » 24 Oct 2014, 00:06

lucky5strike scrie:http://www.gandul.info/stiri/ministrul-rovana-plumb-fenteaza-timbrul-de-mediu-masina-de-lux-a-familiei-este-inmatriculata-in-bulgaria-13419930

Asteia i-ar trebui intepate rotile la orice colt de strada!

Iar sunt perplex! :oops:

Nu ne incurca nimeni sa facem toti la fel.
andrei_calinescu

Mesajde ioanpuiu » 24 Oct 2014, 00:35

Doi oameni, două tipuri de atitudine şi totul, într-un singur mesaj.
1 - pasivul - aştept să văd ce-mi aduce soarta
Donbazil scrie:Eu nu mai sunt incrancenat pe politica, pe alegeri....Stiu ca nu de mine depinde rezultatul.
Am altceva mai bun de facut

2 - omul viu, angajat, responsabil - luptătorul
Donbazil scrie:Trebuie sa-mi vad de ale mele, de casa, de familie, de hobby-uri si sa incerc sa-mi fac viata buna - atata cat mi-a mai ramas...

Trebuie să încerc ! ;)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 24 Oct 2014, 00:42

andrei_calinescu scrie:Inevitabil, daca intram neconditionat in mrejele americane, vom intra in conflict direct cu icebergul rusesc.

Vrem NATO dar ... fără americani :shock:
Andrei, romănii e curve ... vrea numai carne fără os :lol:

te salut ! :)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde delorin I » 24 Oct 2014, 06:28

andrei_calinescu scrie:.

E riscant! Dar politica mare nu se face cu FRICI! Icebergul rusesc deocamdata prin export de revolutie, pare aparent stabil! Nu prea mai vin vesti despre starea natiunii. Sunt si acolo suficiente forte centrifuge care il pot topi la timp!Cumva fricile tale au origini solominice"mai bine un vecin aproape decat un frate departe!" Si eu as fi adeptul unor politici putin mai apropiate de Rusia! Dar data fiind situatia, nu prea avem ce face! Au avut ei grija rusii de propriile interese si zilnic isi redefinesc politica pastrand scopul! Oare noi suntem in stare sa facem asta? Daca Rusia ar fi fost un real pericol, nu cadeau la masa tratativelor cu Ucraina si cu ceea ce se numeste 'Comunitatea internationala'! O mare putere sau o umbra a unei mari puteri, trebuie sa gasesca solutii de compromis daca vrea sa para "democratica"!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Donbazil » 24 Oct 2014, 08:37

Sal'tare!

Daca nu ma mai bag in politica, nu inseamna ca adevarul istoric nu ma pasioneaza si apropos de "exportul de revolutie", din cata istorie cunosc eu revolutiile bolsevice n-au fost facute de rusi....Ei erau cu Tarul dar au avut altii "internationalistii" grija sa faca praf imperiul tarist si apoi o mare parte din Europa. Originea si religia acelora care faceau revolutiile este culmea o coincidenta cu originea si religia celor ce conduc azi - marea finanta mondiala si sub diferite masti, trag sforile -peste tot in lume...Stalin a incercat sa-i adune intr-un singur loc, cat mai departe, da' n-a prea reusit....Wiki: Regiunea Autonomă Evreiască (în limbile rusă: Евре́йская автоно́мная о́бласть , idiș: ייִדישער אױטאָנאָמע געגנט – Iidișer Oitonome Gegnt) este un subiect federal al Rusiei – regiune autonomă – situat în Districtul Federal Orientul Îndepărtat, la granița cu Republica Populară Chineză. Are o suprafață de 36.000 km² (cam cât Belgia), dar o populație de numai 190.915 locuitori (în 2002)...
Sal'tare!

P.S. Eu stiu ce nationalitate aveau cei mai vestiti tortionari ai securitatii din Timisoara anilor '50 intre care s-a remarcat " cap de cal"...
Donbazil

Mesajde delorin I » 24 Oct 2014, 09:13

Religia aceea o aveau si majoritatea celor care au adus comunismul in Romania!Dar sa nu uitam ca au fost totusi si legionari cu inalta constiinta de clasa care nu s-au dat in laturi de la a ucie in batai proprii colegi ce refuzau REEDUCAREA!! Totusi nu au fost rusii doar o unealta in care notiuni venite din afara au intalnit mediul perfect! Narodnicismul sau poporanismul cu Tolstoi in fata s-au nascut pe meleaguri rusesti si au fost printre cei mai puternici critici ai tarismului inainte de marea revolutie! Si apoi tatuca Stalinin, a fost suficient de diabolic incat sa alega in cateva republici din acestea marunte adunate in marele conglomerat sovietic, capitalele in locuri in care populatia majoritara a tarii era minoritara si unde accidental avea sa puna si industria! Rusia e un spatiu in care cartile se vor juca multa vreme de aici incolo! Acum depinde de noi cum vom juca! Ce le mai vindem, daca ne vom vinde lor cu totul...trist e ca suntem inca departe de momentul in care sa-i mai cumparam si noi pe ei...Ma gandeam asa la un moment dat ca se discuta in cartile de istorie despre Chestiunea Orientala ca ceva terminat, inchis! Chestiunea orientala fiind de fapt batalia pentru Stamtori si controlul fostelor teritorii otomane! Este incredibil cat de actuala este aceasta chestiune! Doar daca analizam la rece, sau suprapunem teatrele de operatiuni din secolul al XVIII-lea din MOldova si Muntenia peste hartile interelor celor mai mari actori economici din Romania de astazi, am vedea ca nu e nimic ...NOU dupa 200 de ani! Cui suntem vanduti sau cine a avut interesul sa ne cumpere? Austriecii- petrol, paduri, banci! Rusii: petrol, resurse- inclusiv aur, industria metalurgica incat nu mai putem face nici avioane si nici tancuri fara sa le cumparam de la ei, si cate altele! De ce spun de Austria! Accidetal Am vazut mai multe materiale despre cat de exceptionali au fost in a evalua resursele unor zone pe care nimeni nu dadea nici o ceapa degerata! De la resurse umane la cele geologice ne-explorate sau prea putin exploatate!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde feederman » 24 Oct 2014, 09:21

andrei_calinescu scrie:"Ce alegi, Ciuma Rosie?"
Americanii - niste impostori de clasa, obisnuiti sa scoata castanele din foc cu mainile altora.

Acesti americani cinici au scos din foc in 1944 si castana numita Franta . Au scos-o si pentru ca unii vizionari de import, sa se poata cocota in turnul Eiffel si sa ne poata da sfaturi de genul: mai bine stati in picioare, scaunul este prea rece sau nu mancati salam de Sibiu, este mai sanatos un cartof copt . Privind din turn spre est, vezi doar soare rasare. De la Vaslui se vad doar nori negri si se simte crivatul.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde alt stupar » 24 Oct 2014, 10:01

andrei_calinescu scrie:Inevitabil, daca intram neconditionat in mrejele americane, vom intra in conflict direct cu icebergul rusesc.
Din cate stiu acum, dupa ce ingerasii americani au faramitat Ukraina, suntem vecini directi cu Rusia.
Printr-o politica externa dezastruoasa, care se creioneaza, in scurt timp vom fi in conflict cu cel mai important vecin.
Mie mi se pare extrem de riscant.
Iar americanii, dupa ce isi vor indeplini scopul, se vor dezice de noi ca de o masea stricata.
Practic prin faramitarea Ukrainei, de-acum isi vor adjudeca teritorii mai aproape de coastele URSS. In contextul asta aportul nostru n-ar putea sa fie decat de aprovizionare a unei fasii de front situata in Ukraina, mai aproape de URSS.
Va dati seama cu ce ochi vor privii vecinii nostri directi aspectul asta.

Tinere idealist :D
Tie si altora asemeni, precum si batrinilor nostalgici... n-ar strica sa dati o geana pe istoria recenta a celor doua Corei.
O natie - doua sisteme politice, una de inspiratie "capitalisto-imperialisto-americana" cealalta tovaraseasco-muncitoreasca.
Oare de ce banui deja in care dintre cele doua v-ar placea sa traiti ? :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 24 Oct 2014, 10:15

Donbazil scrie:Sal'tare!
Eu nu mai sunt incrancenat pe politica, pe alegeri....Stiu ca nu de mine depinde rezultatul.

Păi, la ce-au făcut ai dumneata, nu prea mai ai cum să fii încrâncenat. :lol:
Sau stai liniștit că oricum Ponta ne va conduce 5 ani.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 24 Oct 2014, 13:16

"Eu nu mai sunt incrancenat pe politica, pe alegeri....Stiu ca nu de mine depinde rezultatul.
Am altceva mai bun de facut, trebuie sa supravietuiesc oricare vor fi conditiile. Trebuie sa-mi vad de ale mele, de casa, de familie, de hobby-uri si sa incerc sa-mi fac viata buna - atata cat mi-a mai ramas..."

Un singur cuvant - intelepciune.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 24 Oct 2014, 13:18

alt stupar scrie:
Din cate stiu acum, dupa ce ingerasii americani au faramitat Ukraina, suntem vecini directi cu Rusia.
Printr-o politica externa dezastruoasa, care se creioneaza, in scurt timp vom fi in conflict cu cel mai important vecin.
Mie mi se pare extrem de riscant.
Iar americanii, dupa ce isi vor indeplini scopul, se vor dezice de noi ca de o masea stricata.
Practic prin faramitarea Ukrainei, de-acum isi vor adjudeca teritorii mai aproape de coastele URSS. In contextul asta aportul nostru n-ar putea sa fie decat de aprovizionare a unei fasii de front situata in Ukraina, mai aproape de URSS.
Va dati seama cu ce ochi vor privii vecinii nostri directi aspectul asta.

Tinere idealist :D
Tie si altora asemeni, precum si batrinilor nostalgici... n-ar strica sa dati o geana pe istoria recenta a celor doua Corei.
O natie - doua sisteme politice, una de inspiratie "capitalisto-imperialisto-americana" cealalta tovaraseasco-muncitoreasca.
Oare de ce banui deja in care dintre cele doua v-ar placea sa traiti ? :lol:

Fie cum spui tu mai Adi, ca doar fiecare avem dreptate.
andrei_calinescu

Mesajde feederman » 24 Oct 2014, 15:51

andrei_calinescu scrie:"
Un singur cuvant - intelepciune.

La o pensie de 3000 de lei, in regim de pensionare anticipata, acel cuvant, se potriveste perfect.
Dar pentru una de 1002 de lei? Cand taxele sunt 500/luna? Cand in loc de medicamente, bei un ceai de musetel facut cu apa de ploaie, caci cea de la robinet costa 6 lei/mc?
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde nae » 24 Oct 2014, 16:43

DREPTATE .
Justitia independenta + autocare , fain . :cry:
La Paris s-a votat la 3'' = ;)
Inregistrarea lu'Bercea in care fratele M Basescu SPUNE cu SUBIECT si PREDICAT cat si cui a dat banii = pixelu' albastru !?
Expresia celebra (baselu ) ca ''scoala produce tampiti '' trebuie schimbata cu ''scoala E tampiti sau Ghinionisti ''.
Nu am dubii asupra viitorului presedinte , nu merg la vot , dar ma ingrijoreaza selectivitatea nesanatoasa a celor care se isterizau de scarba USL-ului si accepta ''ciorba rencalzita'' ACL = aici imi da mie cu rest :roll:
Firme cu mii de angajati cu mil cifra de afaceri si profit de sute .
''Nimeni in drum'' =persoana fizica /lipit de politica = milionari . :shock:
Case /ferme/conturi ...... , nu gandesc comunist ; muncesc si nu-mi DA . ;)
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE