Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 03 Noi 2014, 21:46

Florin Dobre scrie:Nu-i asa Paul. Se intampla asta din cauza ca moldovenii au colonizat in special zonele de sud...in Transilvania le-a fost mai greu sa treaca muntii. :lol:

Fii antena ... soacramea-i argeseanca maritata in Falticeni ! In 92 cand a candidat Constantinescu, pe vremea alegerilor, m-am dus si eu impreuna cu ai mei sa le petesc fata (vezi Doamne). Acolo, unchi, matusi,verisori din ... Arges ! Dupa convenientele de rigoare, bineinteles discutia a deraiat spre politica. Eu cu "tapul"(expresia lor) ei cu tatuca Ilici. Nu-ti spun, nici daca faceau toti Stefan Gheorghiu nu puteau fi mai fanatici Ilici ( cam cum is unii azi cu base)!
Asa ca ...
LE ... faza criminala-i alta ! Dupa ce-am educat la ei vreo 20 si ceva de ani , acum sunt cei mai aprigi ... basisti ! :oops: Si ... trebuie s-o iau de la capat ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2014, 21:52

Asa eu cu neamurile lú' nevasta-mea(olteanca pur sange). Aceeasi situatie...o fi de la apa. :lol:
Io-s nascut si crescut in Ardeal...am baut alta apa - din Crisuri si Tarnave. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2014, 21:53

paul scrie:LE ... faza criminala-i alta ! Dupa ce-am educat la ei vreo 20 si ceva de ani , acum sunt cei mai aprigi ... basisti ! :oops: Si ... trebuie s-o iau de la capat ! :oops:

N-ai ce-i face...sindromul tatucului. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 03 Noi 2014, 21:56

paul scrie:Daca te referi la tatuca Ilici, pot sa-ti spun ca el este doar ... o fantoma ! Care (inca) ... mai bantuie , dar , ca orice fantoma, nu mai are nici o putere !

Oare nu e ciudat ca mai toata majoritatea tinerilor voteaza intr-un fel nazuind cu speranta ca Romania tuturor se va schimba? E drept ca de multe ori sperantele sunt desarte. Sa fie ei oare toti chiar asa batuti in cap? Oare nu tinerii constituie mereu sufletul revolutiilor si schimbarilor?

Pana la urma viitorul nu-l reprezinta oare tinerii si copii nostrii? De ce sa nu avem putina incredere in ei ancorandu-ne cu disperare de trecut?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristian bh » 03 Noi 2014, 22:03

Dragos2006 scrie:Aceasta este trista realitate si viitorul inseamna Principatul Transilvan si separat Romania sau ce-o ramane. La urma urmei poate este singura sansa sa traim si noi mai bine.

Voi ca voi dar noi,,,,,,,,,in mod sigur!
Acusi se implinesc 100 de ani decand mergem ,,,,,,,,,,ca racul, :oops: :oops:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde paul » 03 Noi 2014, 22:05

Caline, principial ai dreptate ! Numai ca, nu-i cazul in speta data ! Johannis este o papusa manuita de-un sforar de care mi s-a acrit ! Fii convins ca daca cei din dreapta (care-or fi aia) veneau cu o oferta transparenta, n-as fi ezitat sa le votez candidatul ! Papusa Johannis iese in fata si sforarul Blaga-i baga in sedinta pe toti ! Merci !
Nu-s prea convins nici de ponta dar neavand nimic mai bun ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 03 Noi 2014, 22:07

cristian bh scrie:Voi ca voi dar noi,,,,,,,,,in mod sigur!

Vaai, mi-o dat o lacrima in coltul din stanga sus al ochiului !
Nenorocitii astia de romani care v-au rupt de la sanul lui Atilla ! :oops:
paul

Mesajde alt stupar » 03 Noi 2014, 22:09

paul scrie: in confruntarile televizate, ponta-l face ... pachet ! :oops:

Da, da... nici ca incape indoiala, la vorba mestesugeste mult mai bine Victoras.
Si daca stam sa ne gandim mai bine, ce altceva mai adevarat decat maxima aia precum ca orice popor are conducatorul pe care si-l merita ? Mester la vorbit vrea romanul ? Atunci de aia sa aiba parte... ce conteaza ca doar de atat e capabil, sa vorbeasca frumos, in rest nimic-nimic !

Bah, voua inca nu vi s-a urat in a va da girul "povestitorilor" de profesie ??? :shock:
De asta-i nevoie in tara asta, de vorbe ????
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bambucha » 03 Noi 2014, 22:12

Poate mai conteaza si "sforarul mare" pe axa EST-VEST din spatele lor ca doar nimeni nu s-a nascut invatat.
Si sper sa fim de acord ca de la revolutie incoace nu ni s-a intamplat nimic mai bun decat intrarea in Nato/UE, asa hulite cum sunt ele... ca de, tara mica in context mondial.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde TDI » 03 Noi 2014, 22:13

Problema e simpla si viitorul sumbru.
Suntem datori si vanduti pana peste gat.
Ca sa reconstruim trebuie sa producem, productie sau servicii. Nu stiu daca ati observat dar in procente covarsitoare bugetele tarilor pe care le invidiem au venituri din servicii.
Chestia e ca sistemul economic, motorul pe baza caruia merge economia mondiala da semne de gripare, si atunci o sa pice majoritatea serviciilor.
Mult de vorbit.
Dar e clar un lucru, inainte sa ne fie bine, trebuie sa ne fie tare rau - pentru ca majoritatii poporului roman nu-i place munca, intregul sistem economic actual te obliga sa fii multilateral dezvoltat - nu numai ca trebuie sa produci, trebuie sa stii sa si vinzi, nu numai ca trebuie sa inovezi, trebuie si altii sa inoveze, nu numai ca trebuie sa muncesti, trebuie sa dai si altora sa munceasca - sau sa-ti iei niste scule adecvate. Si trebuie munca si cap si ani si planificare. Politica romaneasca nu ofera asa ceva. Politica romaneasca e aservita unui sistem, creat din haos, sau creat de creditori - indiferent, nu poporul beneficiaza de rezultate.
TDI

Mesajde alt stupar » 03 Noi 2014, 22:13

paul scrie:
cristian bh scrie:Voi ca voi dar noi,,,,,,,,,in mod sigur!

Vaai, mi-o dat o lacrima in coltul din stanga sus al ochiului !
Nenorocitii astia de romani care v-au rupt de la sanul lui Atilla ! :oops:

Razi tu frumosule, da nu-i rasu` tau... uita-te bine la harta aia, sunt doua civilizatii diferite, doua culturi cu nazuinte si aspiratii diametral opuse, tinute impreuna (inca) doar de apartenenta la acelasi grai :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2014, 22:13

Paul, daca as fi din alta tara, aproape ca mi-as dori ca Ponta sa ajunga presedinte. Numai de dragul de a-i vedea pe actualii votanti psd/ponta cum isi vor pune cenusa in cap mai tarziu. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2014, 22:20

alt stupar scrie:Razi tu frumosule, da nu-i rasu` tau... uita-te bine la harta aia, sunt doua civilizatii diferite, doua culturi cu nazuinte si aspiratii diametral opuse, tinute impreuna (inca) doar de apartenenta la acelasi grai :oops:

Din nefericire(sau nu) e adevarat.
Am avut ocazia acu' 2 luni sa traversez Ardealul catre Oradea si sa revad meleagurile copilariei dupa 20 de ani. Este o diferenta uriasa in comparatie cu sudul.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 03 Noi 2014, 22:23

Florin Dobre scrie:Paul, daca as fi din alta tara, aproape ca mi-as dori ca Ponta sa ajunga presedinte. Numai de dragul de a-i vedea pe actualii votanti psd/ponta cum isi vor pune cenusa in cap mai tarziu. :)

Intr-un alt topic Dragoshelu' mi-a dat o replica vis a vis de faptul ca fiind sclav (salariat) votez cu ponta. Asa este ! Dragos are dreptate ! Numai ca, pe mine m-au facut sclav Base si Boc (campionii democratiei, oameni de "dreapta"). Am fost liber pe timpul lui Ilici (comunist). Votez cu ponta ca poate, cine stie, redevin om liber !
Votul meu pro ponta este un vot de blam la adresa "dreptei"care m-a silit sa devin sclav din ... om liber !
paul

Mesajde lucky5strike » 03 Noi 2014, 22:31

Cum adica, din om liber sclav?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 03 Noi 2014, 22:32

Treaba asta cu sclav/om liber cred ca pleaca in primul rand de la atitudinea personala. Nu poate fi nimeni stapan peste vointa si gândurile tale. Depinde de fiecare cum alege sa-si traiasca viata. Fara indoiala ca uneori suntem obligati sa facem anumite compromisuri de conjunctura. Important este sa nu ramanem prizonierii unui anume tip de gandire. Uneori ca sa devii liber trebuie sa induri inainte...or la asta nu sunt dispusi prea multi. De multe ori jugul poate fi dulce.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE