Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: filmulete cu si despre albine

Mesajde peterneamt » 09 Noi 2014, 11:48

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 09 Noi 2014, 12:30

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:16

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:17

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:18

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:19

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:21

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 11 Noi 2014, 09:24

;)
vizionaţi şi încercaţi.......este o metodă simplă şi eficientă... ;)

Etapa1.Inainte cu 3-4 zile inainte de inceperea cresterii se selecteaza 2 stupi abundent populati. Se orfanizeaza unul din corpuri(cel care devine B-ul).Cu 2-3 rame de puiet capacit si matca acestuia se formeaza un roi. In locul ramelor cu puiet capacit seintroduc din corpul A rame cu puiet larvar.Se suprapune B peste A si intre se pune gratia faa obturatia metalica de inchidere. Gratia are odeschidere patrata de 15 cm². Puietul larvar din B va influenta urcarea doicilor din corpul A. Se hraneste si se lasa asa 3 zile.Urdinisul corpului B va fi orientat in sens invers fata de A, iar urdinisul B va fi obturat cu burete, deciavem deschis numai urdinisul A.Etapa 2.In ziua dinaintea transvazarii larvelor se inchide urdinisul A si se deschide urdinisul corpului B. Aceasta faciliteaza orientarea culegatoarelor de polen prin urdinisul B.Etapa 3.A doua zi, se deschide urdinisul A.Din corpul B se ridica toate ramele cu puiet larvar si se introduc sau in A sau la vecini. Se lasa un intervalliber in B pentru rama port-botci.In final se obtureaza podisorul Cloake cu obturatia metalica sau placaj. Daca nu avem asa ceva, prin inclinarea corpului B, se pune peste gratia Cloake un podisor compact. Se induce astfel starea de orfanizare.Etapa 4.Dupa 4-5 ore se introduce in corpul B rama-portbotci si se realizeaza startarea. Se hraneste lichid.Bineinteles podisorul Cloake ramane blocat. Urdinisele A si B sunt deschise, si culegatoarele aduc polenin corpul B .Etapa 5.Se deblocheaza podisorul Cloake prin suprimarea obturatiei metalice, sau pentru cine nu are asa ceva sescoate podisorul compact pus peste gratia Cloake. Se hraneste. Botcile sunt crescute acum in perioadade schimb linistit.
ps. obligatoriu soclul (fundul) este cu aerisire sau antivarooa. ;)
peterneamt

Mesajde JohnSpatari » 11 Noi 2014, 22:43

Transmiteti mai departe
JohnSpatari

Metoda de hranire

Mesajde varro.levente » 15 Noi 2014, 01:47

Ultima oară modificat de varro.levente pe 15 Noi 2014, 02:01, modificat 1 dată în total.
varro.levente

Re: iernare

Mesajde varro.levente » 15 Noi 2014, 01:59

varro.levente

Mesajde oroles » 15 Noi 2014, 11:47

Felicitari! Se vede ca esti pasionat si priceput!
La gratia cumparata poti sa o lasi usor deschisa, cat sa treaca o albina. Le va fi mai usor albinelor sa scoata cadavrele, prin fanta mai inalta incapand doua randuri de albina. Asa se va chinui mult si e posibil blocajul. Din cand in cand mai deschide gratiile de tot.
oroles

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2014, 14:23

oroles scrie:Le va fi mai usor albinelor sa scoata cadavrele, prin fanta mai inalta incapand doua randuri de albina.

,,,,si le v-a fi mai usor sa aduca si ceara necesara in stup.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde oroles » 15 Noi 2014, 19:09

Colacii ii aduce stuparul. :P Aspru la limba mai esti proapis13. Parca ai avea limba de vaca.
De nu te-as sti... :D
oroles

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2014, 20:49

oroles scrie:Colacii ii aduce stuparul. :P Aspru la limba mai esti proapis13. Parca ai avea limba de vaca.

Asi scrie eu cine are limba de vaca dar ma abtin,mergi la oglinda si o sa te convingi ; :lol:
vad ca in lipsa ta de respect si de bun simt bag seama ca nu ai vizionat filmuletul pana la capat
Da fuguta click la film si dupa vizionare vino cu scuzele,la min 4;39 colegul certat cu limba romana face o afirmatie ce trebuie taxata
Acum o limba de oltean mai ascutita ; daca vazusi filmul de ce nu comentasi nimic cand colegul pomeneste de iernare clopot cu....folia ingaurita ???
si mai are inca unul in care face pe atotstiutorul si da info gresita ; comentariile la ala cind l-o pune....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde oroles » 15 Noi 2014, 21:14

proapis13 scrie:
oroles scrie:Colacii ii aduce stuparul. :P Aspru la limba mai esti proapis13. Parca ai avea limba de vaca.

Asi scrie eu cine are limba de vaca dar ma abtin,mergi la oglinda si o sa te convingi ; :lol:
vad ca in lipsa ta de respect si de bun simt bag seama ca nu ai vizionat filmuletul pana la capat
Da fuguta click la film si dupa vizionare vino cu scuzele,la min 4;39 colegul certat cu limba romana face o afirmatie ce trebuie taxata
Acum o limba de oltean mai ascutita ; daca vazusi filmul de ce nu comentasi nimic cand colegul pomeneste de iernare clopot cu....folia ingaurita ???
si mai are inca unul in care face pe atotstiutorul si da info gresita ; comentariile la ala cind l-o pune....

Asa e, nu am vazut pana la capat filmuletul si am reactionat instinctiv dupa ce am vazut ca m-ai citat! Eu il inteleg. Dupa nume pare a fi maghiar si de aici si erorile. Declinarea substantivelor in maghiara e diferita fata de limba romana si genurile sunt greu de stabilit. Crezi ca de tine nu ar rade cineva cand vorbesti intr-o limba pe care nu o stapanesti la perfectie? Apropo de limba romana, nu exista "Asi" decat intr-un pachet de carti de joc. Corect e "As". ;)
Despre iernarea in stil clopot nu ma pronunt pentru ca nu o folosesc. Pentru mine asta cu iernarea in stil "horn" sau "clopot" suna frumos, insa in realitate cei mai multi folosesc metode adaptate, personalizate. Fiecare cum ii trece prin cap. :D Cat despre aducerea cerii in stup... Asta e tare rau de tot si nu am ce spune... Mai stiu eu unul care si-a inchis albinele pentru a cladi fagurii.

Cat despre chestia cu "limba de vaca" era o gluma. Din posturile tale am observat ca ai fi cam "aspru la limba". Daca tu preferi expresia "limba de oltean" as putea sa folosesc aceasta expresie. Imi cer scuze daca te-a deranjat expresia "limba de vaca".
oroles

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII