Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde proapis13 » 22 Oct 2014, 22:50

Murinhio scrie:Mie personal asa mi.a primit dosarul facand dovada ca am achizitionat cu factura dublul sumei cerute ca ajutor

Cei ce aplica legea la tine in localitate sunt....... total nepregatiti,in lege nu scrie sa faci dovada cu dublul sumei facturate....
reciteste macar pentru cultura ta generala HG 867/2014 sa le spui si la altii sa mearga acolo cu temele facute de acasa...
la voi vad ca se aplica PROIECTUL DE LEGE nu ....legea... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 22 Oct 2014, 23:24

Legea, norma, dracu mai stie cum se imbuca astea... vedem zilele urmatoare.

Doua chestii vreau sa subliniez:
1. Nu va mai ambalati atata. Nu scapam de saracie. Daca se imparte suma la tot efectivul, vine cam 3 lei de familie... deci nu mare lucru. Asa ca, pe scena sa urce ala de lupta si vrea.
2. La mine in judet, unii apicultori au cam "bagat la gandire" functionarimea de la DADJ. Chiar ieri doi tineri de pe la Desa au lasat cu gura cascata o lucratoare, zicandu-i ca dosarul lor e gata, ca ei stiu tot de pe forum... Cert e ca aia de la directie nu le au inca cu apicultorii. Oricum, ma cruceam! :shock:

Oameni buni, nu le mai ziceti alora ca ati citit pe forum, noi nu facem legile, doar le discutam.

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 22 Oct 2014, 23:39

Referitor la plafon, domnul meu de la DABH, mi-a spus că sigur vom primi 100% din banii din cerere.
Ne e ca la PNA, deși există un plafon.
Dar, vom vedea. Că la noi se întâmplă de toate și lucrurile nu-s simple niciodată.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 22 Oct 2014, 23:46

Daca aplica toti, se impart 4 mil lei la 1,4 mil familii. Iese altceva.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 23 Oct 2014, 07:28

Știu mulți, cu mulți stupi care nu aplică, așa că nu cred că va fi cazul
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 23 Oct 2014, 13:59

Astazi am depus cererea pentru ajutorul de minimis
NU mi s-a cerut nimic in plus sau in minus fata de ce prevede legea
Am prins si un tel de la alta DGA din tara prin care se cereau info despre cum se procedeaza la noi la MH
Spor la treaba dragi colegi si sa nu va duceti acolo cu temele nefacute si fara actele necesare ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 23 Oct 2014, 17:28

Citat :-Oameni buni, nu le mai ziceti alora ca ati citit pe forum, noi nu facem legile, doar le discutam.

:lol:

Nimeni nu poate sa-ti interzica sau sa te limiteze in acordarea de consultanta sau indrumari in ale legii si mai ales este si gratuita.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde lucky5strike » 23 Oct 2014, 18:13

Daca or sa intre si slujbasii pe aici sa se informeze, dispare orice avantaj.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 23 Oct 2014, 18:21

lucky5strike scrie:Daca or sa intre si slujbasii pe aici sa se informeze, dispare orice avantaj.

Si asa exista doua inadvertente de care s-a profitat din plin si cum e vorba romaneasca ca ; ...
Unde-i lege nu-i tocmeala...''....de data asta au gresit in favoarea apicultorilor... :lol:
proapis13

Mesajde sorinmob » 23 Oct 2014, 19:44

proapis13 scrie:
lucky5strike scrie:Daca or sa intre si slujbasii pe aici sa se informeze, dispare orice avantaj.

Si asa exista doua inadvertente de care s-a profitat din plin si cum e vorba romaneasca ca ; ...
Unde-i lege nu-i tocmeala...''....de data asta au gresit in favoarea apicultorilor... :lol:

asta demonstreza ce fel de oameni ne conduc. azi am depus si eu dosarul.106 stupi*7.5lei.
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde viorel55 » 23 Oct 2014, 20:52

lucky5strike scrie:Daca aplica toti, se impart 4 mil lei la 1,4 mil familii. Iese altceva.

HG 867/2014,Art.14 :
(3) Lista (cu beneficiarii) se publică pe site-ul direcţiilor pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti şi se transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru publicare pe site-ul oficial al instituţiei.

Deci vom avea posibilitatea sa vedem cat s-a consumat din suma alocata. Indraznesc sa-mi dau cu parerea: intre 50 si 60 % . Om trai si-om vedea !!
viorel55

Mesajde proapi » 12 Noi 2014, 17:29

Schemele de minimis destinate zootehniștilor prin care se subvenționa 50% din achiziția de junici şi apicultorilor afectaţi de condiţiile climatice s-au bucurat de succes, în condițiile în care solicitările fermierilor au depășit cu mult alocarea bugetară, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. S-a solicitat un sprijin cu 10,7 milioane de lei peste bugetul disponibil.

Șeful MADR a promis că va încerca să suplimenteze bugetul alocat pentru a acoperi toate cererile fermierilor, dar și că aceste măsuri vor continua și în 2015.

"Măsura de minimis pe care am lansat-o în 2014 s-a bucurat de un succes extraordinar. Numai la bovine avem solicitări pentru 1.740 de capete care se vor achiziționa prin ajutorul de minimis, cu o valoare de 8,7 milioane lei, mult peste bugetul avut. La berbecuți avem 5.239 de capete, cu o valoare de 12,6 milioane de lei, iar pentru toate cele trei forme de sprijin, respectiv albine, berbeci și juninci am avut solicitări de 21 de milioane de lei, mai mari cu 10,7 milioane de lei decât sumele disponibile. Vom căuta resurse să suplimentăm, să venim cu o HG, astfel încât toți cei care au depus să beneficieze de sumele respective. Nu este o promisiune, dar încercăm chiar în bugetul anului 2014", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Unde ne regasim, noi cu albinele???:minimis solicitat pentru bovine 8,7milioane lei
minimis solicitat pentru berbecuti 12.6 milioane lei
total 21,3 milioane lei

.
proapi

Mesajde cristi_vidican » 12 Noi 2014, 18:04

proapi scrie:Unde ne regasim, noi cu albinele???.

Probabil pe la vreo notă de subsol :(
cristi_vidican

Mesajde TDI » 12 Noi 2014, 18:32

La apicultura au fost 4 milioane, cati au fost alocati... asta e o necunoscuta.
TDI

Mesajde joohny » 12 Noi 2014, 18:44

Va salut.De la un sef de asociatie am inteles ca se da 4 lei/stup (familie).Atit.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 12 Noi 2014, 20:10

Art. 8. - Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazute de prezenta hotarare sunt de 4.131 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014, la capitolul 83.01 „Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare“, articolul 40.15 „Sprijinirea producatorilor agricoli“.

La apicultura NU se vor suplimenta fondurile,sunt arhisuficiente daca tinem cont ca peste 30% din apicultori NU au depus cereri :!:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA