apimat scrie:Mircea_63 scrie:........
Asta e o nesimtire crasa!.....
si asta ce e?proapis13 scrie:65crs scrie:..si dupa ce omori matca dupa 2 zile tot o sa mai gasesti oua in unele celule ,oare de ce ?
Oare de ce ????/...m-am intrebat si eu ...... am gasit un raspuns....vreau sa-l vad si pe al tau
Dicu Ion scrie:Domnul Vlad va dau dreptate ca trebuie unificate inainte de cules,dar de multe ori,fam de baza i-si revine spectaculos si atunci nu mai are rost unificarea.Fam ajutatoare se muta in alta cutie,devine la rindul si fam .iar stupul mama se deschide pina la cap.Sint multe jonglerii care se poate face cu aceste variante dar depinde de timp ,dar si de priceperea apicultorului.In functie de dezvoltarea stupilor se poate aplica oricare din variante,important este ca in preajma culesurilor sa avem stupi apti de cules.
Dicu Ion scrie:Domnule Oroles,cred ca a-ti inteles ,putin gresit problema cu doua fam intr-un stup ,referitor la productie.Aceste fam trebuie sa le luati individual ca pe orice fam de sine statatoare,chiar daca in apatenta stupului orizontal i se adauga catul si pare mare ,per fam tot ca o fam normala stringe.Cel putin eu am recurs la varianta stupului dublu ,cu cat din cauza lipsei de spatiu ,iar alti apicultori din alte motive.dar sa nu va asteptati ca daca se spune stup DUBLU o sa produca cit 4 .Este o varianta de exploatare cu plusuri si cu minusuri ,dar va asigur ca in stationar face treaba buna,numai ca depinde de apicultor sa fie si putin inventiv sa poata lucra lejer cu acesti stupi.Iar daca are cules multumirea este totala.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori