varza scrie:Multumesc nae. Mierea ce vreau sa o administrez e poliflora care a cristalizat fin. Atunci cand ai administrat ai gaurit punga?
varza scrie:Cu ceva timp in urma am intrebat despre modalitatea de deplasare a ghemului pe orizontala dupa hrana.
.... faptul ca ghemul cand e frig se deplaseaza numai in sus deci consuma doar ce are deasupra lui ...... Scuzati-ma ca tot va sicanez.
varza scrie: Rezervele sunt : 45% minim pe rama centrala, crescand treptat pe ramele marginase unde apreciez ca ar mai fi un 70%. Ramele cu miere sunt 6 capacite chiar si fetele exterioare ale celor marginase.Mentionez ca nu am facut nicio manevrare a ramelor in toamna...... nu am aranjat in niciun fel ramele. Ghemul se afla in partea din fata a cutiei ..... rezervele din partea opusa sunt intacte. Atunci cand afirmasem faptul ca ghemul pe ramele centrale se gaseste la 2 palme de speteaza superioara ma refeream la partea cea mai ridicata a ghemului (am facut observatia la 5 grade). Problema era daca ghemul se va deplasa si pe orizontala in momentul cand termina rezervele de deasupra in conditii de frig.
varza scrie:Multumesc alt stupar.Exact acest raspuns il asteptam.Cand ma refeream la 6 rame spuneam de ramele care contin miere capacita pe ambele parti .In stup se afla 8 rame. Nu imi era frica de faptul ca nu vor avea hrana ci de cum se vor deplasa pe frig pe orizontala (adica din fata lazi spre partea din spate). Multumesc inca odata mi-ai fost de mare ajutor
dragostuparul scrie: i-au prima data un stup gol cu rame si inventar apicol sa vad cum functioneaza
dragostuparul scrie:Buna ziua dragi apicultori.... cu ce stupi ar trebui sa incep? verticali sau orizontali,
cand sa incep?treaba este ca am sa ridic capacul si ma uit la ei.
proapis13 scrie:dragostuparul scrie:Buna ziua dragi apicultori.... cu ce stupi ar trebui sa incep? verticali sau orizontali,
cand sa incep?treaba este ca am sa ridic capacul si ma uit la ei.
Bun venit pe forum !
Vezi ca este un topic dedicat celor ca tine ce vor sa se apuce de apicultura la adresa de mai jos
citeste cu atentie ce scrie pe acolo,mai cumpara si o carte si cu ce mai citesti pe forum in primavara o sa ai cat de cat cunostinte minime despre ce inseamna apicultura..cauta intre timp pe forum sau la tine in zona,oricare ar fi aia,un mentor sa te indrume sa ...poti ridica capacul la stupi...![]()
Vreau sa fiu apicultor - viewtopic.php?f=11&t=3060
dragostuparul scrie:Buna ziua dragi apicultori. Ma numesc Dragos, sunt din Tulcea si de vreo 2 luni tot stau si ma documentez de aceasta ramura - apicultura. Cu cat capat , zic eu, cunostinte, cu atat mai mult imi doresc sa am primul meu stup. Dar pana sa se implineasca acest lucru, am nevoie de un ajutor de la voi - exista pe forum un topic deschis despre inceputul in stuparit( achizitie stupi,......) sau , cum o gandesc eu, cu ce stupi ar trebui sa incep? verticali sau orizontali, cand sa incep? i-au prima data un stup gol cu rame si inventar apicol sa vad cum functioneaza si apoi fac popularea in primavara? sau direct stupi populati, dar treaba este ca am sa ridic capacul si ma uit la ei. Astept niste raspunsuri de ajutor din partea voastra si va salut !
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori