andrei_calinescu scrie:Am mai pomenit despre un amic care a lucrat intr-o multinationala semincera. Intr-o deplasare ocazionata de un seminar, a stat de vorba cu un "branch manager"; intrebandu-l ce perspective sunt in Romania, acesta a raspuns ceva de genul: "In viitor ne vom dezvolta ca painea calda..."
Pune-te putin in locul unui agricultor, care lucreaza pentru a face profit(asta facem cu totii, eu, tu) si o sa vezi ca lucrurile stau altfel. Nicio samanta nu-i mai buna ca aia hibrida, pe alocuri imbunatatita si cu gene de rezistenta la seceta/boli/daunatori. Preferi o samanta care trebuie tratata de 10 ori sau una cu rezistenta, care nu afecteaza albina si caruia nu trebuie sa-i faci tratamente multe(ca-n conventional).
Gandeste-te un pic!
Eu m-am gandit si am ajuns la concluzia ca toate sunt bune daca sunt folosite asa cum trebuie. Totul sa fie intr-un echilibru, toate masurile sa aiba justificare, atat tehnica cat si economica.
andrei_calinescu scrie:PS Mie imi e foarte clar ca singurele zone care vor ramane valabile ca bio-diversitate, sunt cele subcarpatice, acolo nefiind posibila monocultura. In rest, zonele sudice nu sunt rentabile altfel, deci pentru sud, traiasca monoculturile.
Defineste monocultura te rog, in ani, in functie de asolament.