ignatov andrei scrie:
Calendar 2014...
7 D † Sfanta Mucenita Filofteia - Ap. Efeseni VI, 10-17Ev. Luca XIII, 10-17glas 1, voscr. 4
Unde e "Ambrozia", frate ?!?
Un lucru pe care deseori cand am ocazia il reprosez ierarhilor ortodocsi este cel legat de ... unitatea ortodoxiei ! Nu se poate ca macar in cadrul aceleiasi Mitropolii sa nu corespunda calendarele. In calendarul pe care-l am eu, emis de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, Sf. Ambrozie este sarbatorit anul acesta (2014) pe ... 7 decembrie ! Din ce inteleg de la Andrei, in calendarul emis de Arhiepiscopia Iasilor, Sf. Ambrozie este sarbatorit pe ... 6 decembrie !
Mircea 63, in exercitarea cultului, data din calendar are mare importanta ! Slujbele au un anumit ... diptic si o anumita cursivitate in iconomia liturgica. Nu pot fi facute la intamplare sau slujba pe care trebuia s-o faci azi, poti s-o faci si maine. Maine are slujba ei care decurge din slujba de azi, ceva de genul ca-n apicultura, ce n-ai facut azi mai faci ... la anul !
Andrei si Lucian, daca-mi permiteti un sfat ... n-are rost sa va suparati pe o neintelegere pe care au facut-o altii !
LE ... Mircea-i doar ... exceptia !