Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde andrei_d » 05 Ian 2015, 23:49

"Adeziv poliuretanic pentru polistiren". Va multumesc!
andrei_d

Mesajde ovidiu_78 » 05 Ian 2015, 23:55

jean valjean

nu stiu ce freza ai,adica daca ai prindere de 1/2 ca atunci poti pune niste freze ce eu mai folosesc pt blaturi la bucatarie....gasesti de la freud,un set de 4 freze undeva la 150-200ron,si atunci nu ai nevoie de mare lucru,tine cont ca trebuie si sa mai schimbi freza,deci e cam naspa sa trebuiasca sa stai sub masa...
sfatul meu...iti iei o cu tego de 8 mm dimensiunea sa fie latimile frezei,ca sa o poti scoate pe sus cand schimbi freza,plus ca castigi cativa mm,dupa care iti faci un sablon dupa dimensiunea lui(ori din 4 leturi sau dintr-o buc de pal subtire sau placaj)...bunnn...iti trebuie o freza de copiere cu rulment sus(sau jos daca nu ai,dar atunci va trebui sa rotesti blatul ca sa pui sablonul sub)....fixeaza-ti sablonul pe pozitia finala,traseaza-l pe interior,dupa care vei masura 1cm in interior pe toate laturile...la colturi vei da gaura cu burghiu sau freza,dupa care tai afara interioruk trasat la 1 cm de linia sablonului,dupa care pui sablonul inapoi,il fixezi cu cleme,banda dublu adeziva,etc si cu freza cu rulment mergi contur dupa el si va iesi perfect,in caz ca ai colturile patrate va trebui sa indreptezi cu o dalta colturile,si normal ca adancimea de frezare dupa sablon va fi de 8mm ca cea a bucatii de tego....am avut si eu asa ceva si fara probleme a fost...pe o buc pal de 19mm exact asa cu tego de 8...

ps.cand frezezi pe interiorul unei rame cu freza trebuie sa ai directia corespunzatoare de frezare...adica sa impingi freza dinspre tine...iar daca frezezi exterior e invers,tragi catre tine...grija cu freza...ochelari ffffff important
succes
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Jean Valjean » 06 Ian 2015, 00:37

Multumesc Ovidiu pentru sfaturi.
Freza e una de la Lidl, atat mi-am permis deocamdata, cu prindere de 6 si 8 mm.
Cred ca inteleg ce vrei sa spui, desi a trebuit sa citesc de cateva ori pentru a intelege.
Cu alte cuvinte, imi trebuie o placa de tego de 8 mm cu o dimensiune, sa zicem, de 20x20 cm pe care o sa prind masina de frezat, ii fac un chenar din sipci, trasez cu creionul in acest chenar un patrat de 18x18 cm, decupez acest patrat, apoi vin si frezez marginea 8mm adancime si 10 mm latime cu o freza cu rulment in cap, astfel incat peste patratul decupat sa vina placa de tego si sa se ingroape in blat, cu freza atarnand sub blat.
Bun. Si pur si simplu freza o sa atarne in gol sub blat fara nicio alta fixare? Nu mai e nevoie de nici o fixare de blat, cu suruburi sau alt mecanism, a placii de tego de care e prinsa freza?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde ovidiu_78 » 06 Ian 2015, 01:06

Jean Valjean scrie:Multumesc Ovidiu pentru sfaturi.
Freza e una de la Lidl, atat mi-am permis deocamdata, cu prindere de 6 si 8 mm.
Cred ca inteleg ce vrei sa spui, desi a trebuit sa citesc de cateva ori pentru a intelege.
Cu alte cuvinte, imi trebuie o placa de tego de 8 mm cu o dimensiune, sa zicem, de 20x20 cm pe care o sa prind masina de frezat, ii fac un chenar din sipci, trasez cu creionul in acest chenar un patrat de 18x18 cm, decupez acest patrat, apoi vin si frezez marginea 8mm adancime si 10 mm latime cu o freza cu rulment in cap, astfel incat peste patratul decupat sa vina placa de tego si sa se ingroape in blat, cu freza atarnand sub blat.
Bun. Si pur si simplu freza o sa atarne in gol sub blat fara nicio alta fixare? Nu mai e nevoie de nici o fixare de blat, cu suruburi sau alt mecanism, a placii de tego de care e prinsa freza?

nimica mai mult,doar fixezi bine freza de tego si atat,daca e nevoie mai iei jos dupa freza unele suruburi etc,dupa ce ai terminat de frezat,si te asiguri ca e bine prinsa
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde State » 06 Ian 2015, 23:14

Multumesc Ovidiu pentru poze si link! Sa traiesti!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde almasel » 17 Ian 2015, 20:42

Iata la ce lucrez eu: freza verticala si abrich.
Inca cateva zile de munca si ... im sfarsit GATA!

viewtopic.php?f=15&t=902&start=96
almasel

Mesajde albina romaneasca » 23 Ian 2015, 22:52

masina-de-frezat-de-banc-far-tools-tip-mr40_623.jpg
masina-de-frezat-de-banc-far-tools-tip-mr40_623.jpg (27.36 KiB) Vizualizat de 14190 ori
albina romaneasca

Mesajde Jean Valjean » 25 Ian 2015, 15:36

Stiti cumva daca se pot folosi aspiratoarele pentru cenusa care se gasesc in comert la 100-200 de lei, la sculele de prelucrare a lemnului de tip hobby, cum sunt circularul de mana, freza, etc ?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde andrei_d » 25 Ian 2015, 21:01

Adaug o intrebare scurta, la un nucleu de 3 rame, cat trebuie sa fie distanta dintre partea de jos a ramei si fund, 2 cm sau 8 mm?
Multumesc frumos!
andrei_d

Mesajde un OM » 25 Ian 2015, 21:12

Mai bine 2 cm. Conteaza si densitatea albinelor, pentru a se apara in cazul unui furtisag. Este o distanta buna si in cazul transportului pe o alta locatie, chiar daca vei avea si aerisire pe fund.
un OM

Mesajde andrei_d » 25 Ian 2015, 21:16

Ai dreptate. Multumesc mult!
andrei_d

Mesajde icXu » 11 Feb 2015, 22:38

Desi nu are legatura cu utilajele de tamplarie, are la Kaufl*** acceesoriul "Bara cu magnet pentru scule" care sunt foarte utile in atelier, tine lipit mai mult de 70% din scule, mai putin ciocanele. Am si panou perforat cu carlige pentru scule dar nu este atat de versatil ca aceste bare magnetice. Aveam 3 buc si am mai luat astazi 3. Recomand.
magnet.PNG
magnet.PNG (58.31 KiB) Vizualizat de 13853 ori
icXu

Mesajde almasel » 15 Feb 2015, 19:48

Ultimele mele utilaje homemade: abrich si freza verticala, finalizate acum cateva zile.

-abrich: https://www.youtube.com/watch?v=pgJGlRCe938
-freza: https://www.youtube.com/watch?v=V-5VJWViwzA
-circularul (mai vechi):
https://www.youtube.com/watch?v=UOagZqTBC5M
https://www.youtube.com/watch?v=OM_PojDUR9g

Poate folosesc cuiva pentru inspiratie (sau sa nu faca aceleasi greseli ca si mine)!
almasel

Mesajde petru71 » 16 Feb 2015, 16:17

[quote="m_obreja"]ce ziceti de circularul asta si-ar face treaba?

Eu zic sa stai linistit.
La 800W, 2950rpm si 12 kile e o caricatura in toata regula.
Se va opri in scandura de 25 mm la primul nod mai sanatos.
Imi pare rau ca nu te pot incuraja.
Chiar ti-ai arunca banii pe geam...si e pacat.

Stima,
Pitar
petru71

Mesajde icXu » 16 Feb 2015, 16:53

Este destul de ok, depinde la ce te astepti si ce vrei sa faci cu el. Eu l-am luat pentru a-mi construi singur stupii si m-a ajutat pana acum. Singurul pro este pretul mic si elemetele de siguranta pe care le are in plus fata de unul homemade.
Blatul este de slaba calitate (ca si restul metalului din care este facut) ceaa ce il face greu de reglat deoarece flambeaza, nu ai ce sa ceri mai mult in pretul de 240 lei. Pentru stupi este aproape ok.
Pe viitor, daca gasesc o oferta buna, o sa-l schimb cu un circular mai serios care sa aibe si dado.

Am scris despe el in topicul meu (sunt si cateva vid) viewtopic.php?f=15&t=5162&start=32

icXu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE