Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: rama mucegaita

Mesajde Bambucha » 07 Noi 2011, 10:41

intrebarea ar fi unde e matca :)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde CATALIN » 07 Noi 2011, 13:02

Mesajde Dila Daniel » Astăzi, , 05:56
care parte din expresia "pe timpul iernii" nu iti este clara? :) octombrie este mijlocul toamnei...
care parte din expresia "cu urme de hrana " nu iti este clara? pana la iarna,ale tale fomiste mananca si rama(cadrul) de lemn...:)
P.S. daca-mi dadeai un telefon in privat ca altele j'de mii de pana acum,aflai asta tot in privat... :lol:
Cu stima D.D.

da nea dan stiu ca puteam afla asta in privat insa tot in privat am discutat zilele trecute despre faptul ca nu mai e asa multa lume multe discuti pe sait sio ca sa tot avem ce discuta pt ca nu am inteles-o eu prea bine am sc acolo fara nici un fel de scop pt ca nimeni nu tre sa stie cine ma invata pe mine e secret DUPA AIA ZICE LUMEA CA IAUITE MA SA UMFLA SI ALA CA AJUTA PE X DECI nu vam pus la indoiala niciodata faptul ca sincer ma ajutati si ma sfatuiti corect era pur si simplu o intrebare pt a se dezvolta subiectul...........si sincer sa fiu asa fomiste cum sunt ele sunt fetele mele si o sa incerc sa fac tot ce pot sa le scot din iarna iar la anu o sa munceasca numai pt ele pt ca in urmatoarea iarna sa nu se mai numeasca FOMISTE
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde paul » 07 Noi 2011, 13:18

CATALIN scrie:Re: rama mucegaita

Mesajde Dila Daniel » Astăzi, , 05:56
care parte din expresia "pe timpul iernii" nu iti este clara? :) octombrie este mijlocul toamnei...
care parte din expresia "cu urme de hrana " nu iti este clara? pana la iarna,ale tale fomiste mananca si rama(cadrul) de lemn...:)
P.S. daca-mi dadeai un telefon in privat ca altele j'de mii de pana acum,aflai asta tot in privat... :lol:
Cu stima D.D.

da nea dan stiu ca puteam afla asta in privat insa tot in privat am discutat zilele trecute despre faptul ca nu mai e asa multa lume multe discuti pe sait sio ca sa tot avem ce discuta pt ca nu am inteles-o eu prea bine am sc acolo fara nici un fel de scop pt ca nimeni nu tre sa stie cine ma invata pe mine e secret DUPA AIA ZICE LUMEA CA IAUITE MA SA UMFLA SI ALA CA AJUTA PE X DECI nu vam pus la indoiala niciodata faptul ca sincer ma ajutati si ma sfatuiti corect era pur si simplu o intrebare pt a se dezvolta subiectul...........si sincer sa fiu asa fomiste cum sunt ele sunt fetele mele si o sa incerc sa fac tot ce pot sa le scot din iarna iar la anu o sa munceasca numai pt ele pt ca in urmatoarea iarna sa nu se mai numeasca FOMISTE

Cred ca ar trebui sa se deschida un topic ,"DE CE SE SCRIE ...PUTIN ...PE FORUM ???-cred ca ar fi ff...interesant !!! Scuzati ...off topicul ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde bogdannn » 07 Noi 2011, 13:22

Cred ca ar trebui sa se deschida un topic ,"DE CE SE SCRIE ...PUTIN ...PE FORUM ???-cred ca ar fi ff...interesant !!! Scuzati ...off topicul ...

este http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=43&t=667
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde CATALIN » 07 Noi 2011, 13:32

ms bogdan cred ca paul avea chef de glume.....in fine nu toata lumea tre sa simta sau sas inteleaga ce vreau eu sa transmit eu
CATALIN

Mesajde jimm » 07 Noi 2011, 22:52

Dila Daniel scrie:care parte din expresia "pe timpul iernii" nu iti este clara? :) octombrie este mijlocul toamnei...

Salut Daniel
Am si eu fomiste.. parca nu se mai satura. :)
Fişiere ataşate
12.jpg
jimm

Mesajde Dila Daniel » 08 Noi 2011, 12:13

CATALIN scrie:Re: rama mucegaita

stai linistit Cata...nu imi pun nicicum problema privind relatia profesionala dintre noi.
Doar am pus semnele de zambet la finalul frazelor.
Cat priveste ca "sunt fomiste",vina este a celui care ti-a dat roii asa de tarziu si asa de slabi.Faptul ca tu esti incepator,NU este o vina.
Dar,o vina ai si tu.Nu ai retinut ca la albine treaba se face la timp si nu cand ai timp.
Iar la anul,chiar vreau sa vad diferente...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristi ciuc » 08 Noi 2011, 17:58

Sunt şi eu în situaţia de a avea la această dată multe rame cu miere căpăcite care sunt brumate.
Spaţiu adecvat de depozitare nu cred că pot să le asigur şi sunt înghesuite în stupi orizonatali nepopulaţi.
Este bine să le centrifughez pentru a salva ramele, chiar dacă vor rămâne deformate şi cu resturi de miere?
Mai sunt şanse să mucegăiască dacă ulterior vor fi depuse în stupi goi?
Prioritatea pentru mine este de a avea rame construite în primăvară.
Vă salut!
cristi ciuc

Mesajde gica » 08 Noi 2011, 19:22

Lasa-le dom'le asa ca nu au nici pe dracu.Tine-le in stupi fara albine pana lla primavara.
gica

Mesajde CATALIN » 08 Noi 2011, 19:35

Dila Daniel scrie:stai linistit Cata...nu imi pun nicicum problema privind relatia profesionala dintre noi.
Doar am pus semnele de zambet la finalul frazelor.
Cat priveste ca "sunt fomiste",vina este a celui care ti-a dat roii asa de tarziu si asa de slabi.Faptul ca tu esti incepator,NU este o vina.
Dar,o vina ai si tu.Nu ai retinut ca la albine treaba se face la timp si nu cand ai timp.
Iar la anul,chiar vreau sa vad diferente...

si cu semnele alea acolo eu tot gresit am inteles ceea ce voiati sa-mi spuneti iar treaba cu fomistele mi sa parut rautacioasa ia la fraza cu treaba se face la timp si nu cand ai timp eu am retinut-o insa dupa cat am investit asa dintr-o data chiar nu am mai avut TIMP sa umblu cand trebuia da la anu promit sa fiu mai bun mult mai bun pretentiile mele sunt sc la pagina personala si de acolo stiu ca desi e greu nu e imposibil
CATALIN

Mesajde cristi arad » 20 Noi 2011, 22:17

pin scrie:Am si eu o problema. Cand am restrans cuibul am scos o rama necapacita si am depozitat-o pe balcon (la bloc). Azi am vrut s-o bag in stup si am constatat ca e mucegaita. Ce sa fac?

Multumesc.

poti sa o bagi in stup fara probleme
cristi arad

Mesajde pin » 22 Noi 2011, 15:06

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Sambata am vazut niste albine moarte/amortite la urdinis. Poza mai jos. Le-a prins frigul afara sau au murit in stup si au fost scoase de surate pe urdinis?
Fişiere ataşate
urdinis.JPG
la 19 nov. 2011
pin

Mesajde bogdannn » 22 Noi 2011, 15:59

Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde IonutMioveni » 23 Noi 2011, 22:10

Pinule tata fie-ti mila de saracele albinute, fiecare e importanta in aceasta perioada.
Te rog , cand mai gasesti astfel de situatii procedeaza astfel(am aflat si eu de la colegi pe forumul vechi sau asta nou nu mai stiu sigur)
Iei albinele care sunt moarte sau amortite si le verifici tinandu-le in pumni si sufland aer cald spre ele.Daca sunt moarte si nu amortite n.ai ce le face , dar daca-s amortite din diferite cauze( au cazut din ghem , au ramas peste noapte separate de ghem nereusind sa plece cu celelalte, raman amortite si cu capul bagat in celule ) vor da semne de viata miscandu-si abdomenul,si mai apoi antenele si piciorusele.
Eu asa am facut si acum 2 sapt cand am fost la tara si am gasit cateva amortite si le-am ajutat :mrgreen:
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde dorindafi » 23 Noi 2011, 22:43

:mrgreen: ionut crezi ca cei care au zeci ori zeci de familii de albine se duc in fiecare zi sa verifice care albine sunt moarte shi care sunt degerate?
eu unul nu fac asha ceva,ba din contra nici nu le bag in seama
dorindafi

Mesajde IonutMioveni » 23 Noi 2011, 23:48

:lol: ...aici aveti dreptate ...pentru ca aveti multe familii
Dar amaratu de mine care nu are in mom de fata nici macar 3,14 stupi(cu albina ) caci cutii mai am vreo 4 goale :lol: :lol: pe care cu ajutoru lui D-zeu si straduire +dorinta din partea mea...gata am dublat efectivu :lol:
O seara buna don' Dorin!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR