Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vreau sa fiu apicultor

Mesajde Mircea_63 » 14 Oct 2014, 21:56

Rasfoieste in sectiunea aceasta viewforum.php?f=19
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Stephani Mihaly » 14 Oct 2014, 22:07

Bine. am realizat că nu va fi ieftin chiar și dacă mă voi ocupa doar pe plan hobby, dar totuși.... nu doresc să dau înapoi... :D Deja îmi place prea mult.
"Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.(Mat 7,12)"
Stephani Mihaly

Mesajde TDI » 14 Oct 2014, 22:09

Poate gasesti vreun apicultor cu care sa colaborezi. Nu toti apicultorii sunt si tamplari.
TDI

Mesajde Stephani Mihaly » 14 Oct 2014, 22:11

Mircea_63 scrie:Rasfoieste in sectiunea aceasta viewforum.php?f=19

Da.. am găsit ceva planuri. Undeva am văzut un plan de stup, care semăna cu o cutie de chibrit uriaș... era ca un sertar cu ramele înăuntru. Ați văzut așa ceva? Poate să fie funcțional? Ce părere aveți?
"Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.(Mat 7,12)"
Stephani Mihaly

Mesajde Mircea_63 » 14 Oct 2014, 22:13

Pişta, noi te ajutam cu ce putem. Tu povesteste-ne cum merge treaba si cere ajutor unde ai piedici. :D

Pune un linck sa vedem despre ce stup e vorba.
Mircea_63

Mesajde Stephani Mihaly » 14 Oct 2014, 22:18

Mircea_63 scrie:Pişta, noi te ajutam cu ce putem. Tu povesteste-ne cum merge treaba si cere ajutor unde ai piedici. :D

Pune un linck sa vedem despre ce stup e vorba.

Am văzut într-o carte scris de un neamț... nu am cum să pun link. Oricum mersi pt. interes :)
Stephani Mihaly

Mesajde Mircea_63 » 14 Oct 2014, 22:20

Mircea_63

Mesajde Stephani Mihaly » 14 Oct 2014, 22:22

Mircea_63 scrie:Uite aici viewtopic.php?f=19&t=2523

Da, mersi... e fain, l-am copiat deja pe Hardul meu ;)
Stephani Mihaly

Mesajde kovari_francisc » 19 Oct 2014, 20:27

Pista cel mai simplu este sa faci rost de un stup de preferat unul orizontal pentru incepatori,apoi te apuci de facut stupi (la albine fiecare mm conteaza)
kovari_francisc

Mesajde Stephani Mihaly » 25 Oct 2014, 19:03

Mulțumesc pentru sfat. Puteți să-mi explicați puțin de ce este mai ușor de lucrat cu tipul orizontal, decât cu cea vertical?
Stephani Mihaly

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2014, 19:41

Stephani Mihaly scrie:Mulțumesc pentru sfat. Puteți să-mi explicați puțin de ce este mai ușor de lucrat cu tipul orizontal, decât cu cea vertical?

Citeste topicul despre Stupul orizontal de la adresa de mai jos si o sa te dumiresti ;)
viewtopic.php?f=4&t=1699
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mitica68 » 25 Oct 2014, 21:39

Stephani Mihaly scrie:Salut tuturor! Doresc și eu să mă apuc de stupărit din primăvară. Știu, mai este până atunci.....................Ca din hobby, cred că aș fi în stare să dețin 2-3 familii...
Salut si bine ai venit, este OK 2 , 3 familii pentru inceput, cu timpul o sa gasesti si bani ;)
mitica68

Mesajde Stephani Mihaly » 29 Oct 2014, 20:27

Am inceput să studiez Manualul Apicultorului ed a IX-a. E foarte interesant.
Stephani Mihaly

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde dorugaiu » 28 Ian 2015, 16:57

Am si eu un teren in intravilanul unei localitati din judetul Galati.Am 1000 mp si doresc sa construiesc o casuta,insa nu chiar acum ca nu am bani.As dori sa infiintez o stupina dar am vazut ca vecinul meu din imediata apropiere are cca 20 de stupi.Am voie sa infiintez stupina?Am vazut legea dar tot nu e clar...Ajutati-ma sa inteleg ce inseamna "directia de zbor a albinelor altei stupine' si cum stabilesc daca ma aflu intre o alta stupina si sursa de cules.Mentionez ca vecinul este situat la sud de proprietatea mea,iar imasul,padurea si zona agricola a localitatii se afla preponderent pe directia nord.Cum sa fac? Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.Practic,stupii vecinului sunt orientati de la est la vest,in linie dreapta,iar eu as orienta stupii pe directia sud-est,dar cumva in dreptul stupilor vecinului...Mai clar...Terenul meu cat si al vecinului este orientat de la est la vest...al meu este primul(de la drum) iar al vecinului este al doilea,in continuarea terenului meu(tot asa,dispus de la est la vest).Iar zona de cules este la nord de cele 2 terenuri.Adica,eu consider ca nu as fi pe directia de zbor a albinelor vecinului...si nici albinele mele nu ar traversa stupina lui...nu stiu...ajutati-ma va rog!
dorugaiu

Mesajde Dila Daniel » 28 Ian 2015, 17:59

Nu ai nici o problema,atata timp cat ai 5m distanta fata de gardul vecinului(banuiesc ca nu este gardul de 2 metri inaltime,prin care nu poate trece albina,caz in care puteai sa-i ai si langa gard)...
Esti pe terenul tau,pe vatra permanenta.
Amplasarea in fata altei stupine,se refera la pastoral,cand te duci cu stupii la o cultura(monoflora),sau vine altul peste tine.
Bafta!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde dorugaiu » 28 Ian 2015, 20:48

Multumesc frumos,Dila Daniel! M-am mai linistit putin...mai devreme eram putin desumflat.Atunci am sa incep si eu activitatea de stupar incepator.Sa auzim de bine!
dorugaiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR