Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Transformare semiremorca tir in pavilion apicol

Mesajde activ » 25 Noi 2011, 22:41

iosca scrie:10 tone e f puţin. Ce-ai zice dacă-ţi spun că punem 38-44 m.c. volum brut (cu coajă) buştean verde plop (adică m.c/tonă) pe una asemenea cu racoanţe şi se comportă bine (nu foarte) pe distanţa Calafat- Cernavodă + 50-60 km în pădure ?.

Sa dea Dumnezeul sa nu ai propleme si sa nu ramai impotmoli ... dar si daca ramai va fi dificil sa mai iesi !
Am si eu un pavilion de 8m lungime si mi-e frica ... daca o sa ramana inpotmolit , cu greu il voi scoate de acolo . :(
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 25 Noi 2011, 22:50

NU stiu de ce ai ridicat aceasta problema cu eventuale modificare pe care le-ar putea sufeii semiremorca ta de tir pe pagina PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR si nu ai postat-o pe pagina PLANURI ... PLANURI ... PLANURI , care este o sectiune dedicata pentru astfel de topicuri. :?:
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde iosca » 26 Noi 2011, 00:43

sincer, când am postat subiectul nu mi-a sărit în ochi pagina "planuri" (acolo trebuia) dar pt că am multe necunoscute legate de acest subiect (şi pân-oi vedea-o gata tot oi mai avea, de fapt multe le vezi în timp ce lucrezi după termimarea lui), am zis că-i un subiect potrivit pt pagina unde-i postat. Cu accesul am destule gânduri dar om găsi soluţii pt toate.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde activ » 26 Noi 2011, 01:29

Până la urma pe ce stupi o să mergi în utilarea acestei semiremorci?
activ

Mesajde iosca » 26 Noi 2011, 12:41

in legatura cu asta sunt hotarat pt orizontali de 20 de rame (am multe motive pro personale, da si cateva contra :) da' tinand cont ca n-ai cum sa faci lada perfecta... ). Am si facut comanda. Stiti cum e', nu-i frumos ce e frumos, e' frumos ce-mi place mie.

iosca

Mesajde alt stupar » 27 Noi 2011, 19:38

Salut Leontin,
hai,bucyra-ne si cu ceva poze !

p.s. subiectul este exact la categoria corespunzatoare
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde activ » 27 Noi 2011, 20:10

alt stupar scrie:
p.s. subiectul este exact la categoria corespunzatoare

Acum da este la categoria corespunzatoare, ... dar pana mai ieri era la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR.
AICI II STA MAI BINE SUBIECTUIUI TAU IOSCA.
SPOR LA TREABA ! :geek:
activ

Mesajde iosca » 27 Noi 2011, 21:25

Hai ma nu fiti rai ca era bine si acolo unde era, la incepatori, pt ca e o experienta noua, de incepator. Acu' e prima data cand amenajez (lucrez) un pavilion, ca pan-acu' decat am lucrat la stupi, pavilioanele le-am luat gata facute (numa' cateva carpeli si modificari).

Cu poze vin mai tarziu, acu' n-am ce poza, ca abia am taiat tot materialul (picioarele si cornierul pt sine), am sudat o parte din cornier pe ambele parti ale fiecarei perechi de picioare si am prins platbanda pe padea in peste "250" :shock: suruburi . Se inainteaza cu viteza melcului , mult material ( ieftin ca braga :mrgreen: si mai trebuie multe ), multe taieturi, multa sudura, lucrezi cum si cand poti ca mai sunt si altele de facut (pt asta zic ca am destul timp pan' la primavara da' acu' vine) ....... si tot asa. :roll:

Nu stiu ce-o fi in pereti ca-mi pare rau sa tai ca sa vad (deocamdata). Mi-e teama de eventuali stalpi de sustinere pe interior. Are cineva idee cum or fi construiti asemenea pereti ?

iosca

Mesajde kamy » 16 Feb 2012, 23:28

iosca scrie:Hai ma nu fiti rai ca era bine si acolo unde era, la incepatori, pt ca e o experienta noua, de incepator. Acu' e prima data cand amenajez (lucrez) un pavilion, ca pan-acu' decat am lucrat la stupi, pavilioanele le-am luat gata facute (numa' cateva carpeli si modificari).

Cu poze vin mai tarziu, acu' n-am ce poza, ca abia am taiat tot materialul (picioarele si cornierul pt sine), am sudat o parte din cornier pe ambele parti ale fiecarei perechi de picioare si am prins platbanda pe padea in peste "250" :shock: suruburi . Se inainteaza cu viteza melcului , mult material ( ieftin ca braga :mrgreen: si mai trebuie multe ), multe taieturi, multa sudura, lucrezi cum si cand poti ca mai sunt si altele de facut (pt asta zic ca am destul timp pan' la primavara da' acu' vine) ....... si tot asa. :roll:

Nu stiu ce-o fi in pereti ca-mi pare rau sa tai ca sa vad (deocamdata). Mi-e teama de eventuali stalpi de sustinere pe interior. Are cineva idee cum or fi construiti asemenea pereti ?

nenea un sfat pa care l-am mai dat unui pretin,vinde mata semiremorca si ia o remorca si-un camion ca pe nisip pe iarba in locuri cu belti o sa trebuiasca sa va cumparati si-un tractor parerea mea,si-a pretinului meu patitul!
kamy

Mesajde kamy » 16 Feb 2012, 23:31

iosca scrie:in legatura cu asta sunt hotarat pt orizontali de 20 de rame (am multe motive pro personale, da si cateva contra :) da' tinand cont ca n-ai cum sa faci lada perfecta... ). Am si facut comanda. Stiti cum e', nu-i frumos ce e frumos, e' frumos ce-mi place mie.

vedeti cat aveti interiorul sa nu va rupeti nasturii pe culoar,2x80+160,eu am avut cu 4 randuri da m-au facut arrici!
kamy

Mesajde iosca » 16 Feb 2012, 23:44

Mersi Kamy !Orice sfat e' bine venit (chiar si cu "nenea" in fata). :)
De ce zici tu ca e nevoie de 2x80 cm+160 ? Pai asta inseamna 3.20 :!: :shock:
Eu mi-am facut socoteala cu 3x80cm + 12 cm. Gresesc ? Daca da, zi-mi unde, ca sincer m-ai facut curios

iosca

Mesajde iosca » 17 Feb 2012, 17:48

Kamy, pai ce faci ? termina-ti ideea, nu ma lasa asa in suspans. Zi-mi unde gresesc ca (vorbesc la modul foarte serios), m-ai facut curios.
ce ai vrut sa zici legat de culoar cu dimensiunile astea "2x80 cm+160" ? :?:

iosca

Mesajde kamy » 20 Feb 2012, 11:07

iosca scrie:Kamy, pai ce faci ? termina-ti ideea, nu ma lasa asa in suspans. Zi-mi unde gresesc ca (vorbesc la modul foarte serios), m-ai facut curios.
ce ai vrut sa zici legat de culoar cu dimensiunile astea "2x80 cm+160" ? :?:

erea vorba de culoar 80+80=160
240-160=musai 80 sa poti si scoate lazile,dar spun drept e cam stramt eu am pus pe 4 randuri 4x4=160 pe innaltime am tinut 10 luni pavilionu m-am inervet si l-am vandut si am trecut pa vertical!
scuze de intarziera da n-am mai dat p-aici!
kamy

Mesajde costelini » 14 Mar 2012, 13:54

iosca scrie:Mersi Kamy !Orice sfat e' bine venit (chiar si cu "nenea" in fata). :)
De ce zici tu ca e nevoie de 2x80 cm+160 ? Pai asta inseamna 3.20 :!: :shock:
Eu mi-am facut socoteala cu 3x80cm + 12 cm. Gresesc ? Daca da, zi-mi unde, ca sincer m-ai facut curios

domnule Iosca, ce distanta ati pastrat intre lazi , 12 cm ?
costelini

Mesajde iosca » 15 Mar 2012, 15:59

D-le Costelini, stelajele sunt facute cu 10 cm intre lazi, numa' ca nu vor mai fi montate pe semiremorca pt ca am hotarat s-o vand. Asta e', eu am incercat sa facem o treaba buna impreuna (cu semiremorca), da' nu ne potrivim :P
Am inlocuit-o c-un cuplu din doua bucati mai tinere, mai mici si mai suple :P

iosca

Mesajde kamy » 16 Mar 2012, 07:06

felicitari ati facut cel mai bun lucru care trebuia facut!
kamy

Anterior

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....