cristian bh scrie:Pot sa-mi spun si io parerea maestre?
Mi se rupe de parerea astuia de-si zice Toader!
Si pt ca am si io parerea mea ...
...da n-are rost so mai lungesc !!!!!

Nu putem afla opinia lui Toader despre părerea ta pentru că ea, parerea ta, lipseşte de fapt.

Lucrurile sunt mai complicate decît în expunerea ta.
Ca să nu existe dubii, amintesc că nu mi-a plăcut încă de la început Elena Udrea ca om politic. Nu aveam de unde să-i cunosc competenţele dar gestul ei de a-şi scutura capul la fiecare 15 secunde pentru a-şi scoate părul din ochi m-a făcut s-o cataloghez ca gîsculiţă, pe un criteriu subiectiv, recunosc.
Ascensiunea ei, ulterioară acelui început, s-a bazat în mod evident pe ajutorul unor barbaţi puternici care au sprijinit-o material, politic, şi de masă, probabil.
Pe măsură ce a urcat în ierarhia puterii, ocupînd funcţii din ce în ce mai importante, a făcut tot ce au făcut şi restul politicienilor, sau marea lor majoritate, a beneficiat de toate facilităţile şi s-a înfruptat din tot ce i-a fost la-ndemînă, legal sau mai puţin legal, moral sau immoral.
Dacă a făcut bine sau rău, din punctual ei de vedere, dacă regretă sau nu doar ea poate şti, dar a ales să-şi trăiască viaţa "la max." şi să condenseze într-o perioadă relativ scurtă, cît cei mai mulţi oameni nu reuşesc într-o viaţă.
Să nu uităm că au fost timpuri în care Udrea arăta "beton" iar pentru femei mai ales, perioada din viaţa în care se pot bucura din plin nu-i chiar lungă.
Acum i-a venit rîndul la moară şi trebuie să dea tainul din ce a adunat dar şi din raţia ei de libertate.
Spre deosebire de restul grangurilor care au ajuns în custodia DNA, dintre care unii au intrat pe uşă resemnaţi, alţii împietriţi sau dispuşi să scrie orice pentru a-şi uşura situaţia, Udrea a ales drept cale de apărare ... atacul.
Este posibil ca înainte de orice să fi avut loc, departe de ochii presei sau ai nostri, o negociere cu rezultat inacceptabil pentru ea. Probabil că va pierde mai mult dacă a ales calea pe care a ales-o.
Dar în spatele acuzelor pe care le face se ascunde un adevăr: justiţia nu e tocmai legată la ochi.
Dintre toţi vinovaţii, unii sunt "mai repede vinovaţi" iar alţii lăsaţi mai la urmă. Ordinea în care intră în malaxorul justiţiei nu e tocmai ca la moară iar SRI este principalul furnizor de materie primă.
Spunea Udrea: "
nu e normal ca un singur om să deţină secretele tuturor şi să le folosească discreţionar"
Toţi sunt, mai mult sau mai puţin, în posesia unor secrete. Politicienii între ei, oamenii de presă cu politicienii dar şi invers, însă comoara lui Ali-Baba e la SRI.

Dar ce sunt pînă la urmă aceste secrete ale fiecăruia ?
Să presupunem că noi doi ajungem la cuţite în urma acestui răspuns şi aflu că vrei să-mi faci un rău. (sau am nevoie ca tu să mă susţii public într-o problemă) Dacă sunt în posesia unor date compromiţătoare pentru tine, te avertizez că fac uz de ele dacă nu mergi pe mîna mea. Este posibil ca şi tu să ştii ceva despre mine, lucruri incomode, şi să fii dispus să le foloseşti la rîndul tău. Dacă începem "să tragem" , unul dintre noi va termina primul muniţia şi nu e bine.
De regulă, cel care are mai puţine cartuşe va ceda în faţa celui care are mai multe şi asta, fără să umble la muniţie. Un fel de mic şantaj bazat numai pe expunerea ei între părţi. Ameninţerea cu forţa e mai profitabilă decît folosirea ei.
Informaţiile compromiţătoare, secretele, nu se obţin tocmai uşor şi pe lîngă tehnică de interceptare se folosesc şi informatori.
Să nu ne imaginăm acum că cineva se prezintă la sediul SRI cu o cerere în mîna prin care solicită să devină informator. Nu aşa se face.
Poliţia şi serviciile îşi aleg informatorii dintre ... neinformatori.
Dacă au nevoie de ceva date dintr-un loc în care nu au un om în interior, pun ochii pe cine cred ele că le-ar fi de folos şi îl recrutează, dar asta nu se face fără dureri. Este mai simplu să-i caute aceluia o slăbiciune, o poftă, o amantă ... ceva. Sub presunea acelor secrete, omul cedează, semneaza şi toarnă.
Vei spune poate ... stai asa ! ...păi asta-i şantaj, păi Codu' Penal, păi nu e voie.
Da, nu e voie, dar nu pentru toată lumea.
Udrea a greşit, greşeşte şi acum şi îşi va lua "partea".
Indiferent ce ştie, nu poţi opune puterea unui singur individ puterii mecanismelor statului.
Va pierde confruntarea dar în spatele scandalului declanşat de ea se vede că ceva e putred, sau cel puţin miroase.
Aşa arată un comentariu personal.