Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Provocari la zi ale apiculturii romanesti

Mesajde mellis » 11 Feb 2015, 10:52

Daca fiecare am planta cel putin 10 pomi am putea aduce inbunatatiri.
Pe langa fructiferi, am plantat anul trecut peste 40 salcami si anul acesta doresc sa continui.
Primariile au terenuri de rezerva - cu o discutie si un eventual proiect, munca voluntara, implicare se pot planta sute/ mii de pomi...
De ce nu ne implicam? Daca asteptam sa faca altii, nu vom face fata carutelor ce se plimba incarcate de salcam..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde radubee » 11 Feb 2015, 11:07

buna, eu am pus salcami pe toate terenurile pe care nu le putem cultiva , unde este panta sau unde e nisip. unii vecini au facut ca mine.
nu am cu ce umple golul de cules dintre salcam si floarea soarelui. ma gandeam sa arunc primavara seminte de rapita in lan de grau, credeti ca scapa de erbicide?
radubee

Mesajde RazvanTi » 11 Feb 2015, 14:48

kiloz scrie:...
Cindva incepatorii in apicultura nu aveau voie sa participe la discutiile batrinilor.Pregatirile erau inpartite in trei nivele. Trebuia sa fii cel putin doi ani la rind prezent la cursuri tinute de cei citiva stupari dispus sa mai cedeze ceva cunostinte din ale lui.In al treilea an,dar numai cu recomandarea unui mentor batrin puteai sa participi la intilnirile lor,dar numai sa tragi cu urechea fara sa ai voie sa intervii in discutiile lor...

hai lasa-ma....
si... ti se pare normal?!?!?!?
de fapt ce mai intreb ca asa sunt tratati toti incepatorii indiferent de forum.
recunosc, sunt unii care MERITA pentru ca nu citesc nimic si vor totul pe tava...
RazvanTi

Mesajde kiloz » 11 Feb 2015, 15:12

Da ar fii normal si valabil si in ziua de azi,dar din pacata nu se poate respecta.Consecintele se poate urmarii in apicultura de azi! Respect nu,cunostinte nu,dar reprosuri da!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde mellis » 11 Feb 2015, 16:29

Scuzati daca am deranjat. Fiind topic public mi-am permis sa imi dau cu parerea.
Va respect pentru ceea ce faceti in apicultura.
Am sa vorbesc cu "batranul" meu mentor sa ma recomande...desi nu mi s-au cerut recomandari la intrarea pe forum...
Spor in toate...
PS: imi placea personajul din southpark..
mellis

Mesajde Florin Dobre » 11 Feb 2015, 17:13

Pai mai oameni buni, tocmai in asta consta plusul acestui forum de 11 ani incoace.
Forumul asta reprezinta mentorul pe care nu-l ai la inceput. M-am lovit si eu la inceputul meu(inceput destul de recent) de atitudinea secretoasa a apicultorilor pe care-i intalneam. Acum ii inteleg. Ce raspunsuri sa-mi dea la intrebarile mele cand nici macar nu cunosteam termenii apicoli specifici?!
Si totusi aici s-au gasit oameni care sa-mi explice pe intelesul meu cele mai multe dintre dileme.
Va multumesc!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 15 Feb 2015, 20:29

radubee scrie:buna, eu am pus salcami pe toate terenurile pe care nu le putem cultiva , unde este panta sau unde e nisip. unii vecini au facut ca mine.
nu am cu ce umple golul de cules dintre salcam si floarea soarelui. ma gandeam sa arunc primavara seminte de rapita in lan de grau, credeti ca scapa de erbicide?

Ce faci mai pe acilea? Ai intrat pana la urma pe forum. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Feb 2015, 20:34

Culmea e ca se taie salcamul taman pentru foc, in conditiile in care pt asta nu e grozav; fagul carpenul sau stejarul sunt cu mult mai bune.
In plantarea de salcami pe terenuri neproductive, exemplul personal conteaza mult.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 15 Feb 2015, 20:41

Sa plantezi salcam, amorfa, aluni, salcii, gladita pe terenuri lasate de izbeliste sau degradate poate fi un lucru de valoare, dar treaba cu rapita in grau mi se pare neviabila si chiar si riscanta pt cocoasa din dotare. :lol:
Closcutz

Mesajde Florin Dobre » 15 Feb 2015, 20:53

Am un vecin chiar prieten. Ingrijorat de o alunecare de teren din vecinatate, a plantat zeci de nuci si sute de salcami. Nucii au disparut instant; de salcami nu s-a atins nimeni. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 15 Feb 2015, 20:55

Nucii au disparut instant; de salcami nu s-a atins nimeni.

stai sa-si faca diametrul corespunzator si salcami :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 15 Feb 2015, 20:56

Ca sa smulga nucii, n-a fost zgomot. Cand tai un salcam, nu-i totuna. Punem cainii pe ei. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 15 Feb 2015, 20:59

Pe loturile proprii, fiecare e sef.

Greul e la padurile Romsilva. Sau la Mitropolii. La padurea de salcam unde merg eu se defriseaza masiv, anul asta daca mai e ceva de ciugulit. Problema n-ar fi atat defrisarile... cat lipsa replantarilor.

Ce da din ciot nu mai are aceeasi putere de dezvoltare...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 16 Feb 2015, 21:59

Trebuie facut ceva in privinta padurilor, prea sunt puse usor jos. :cry:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 23:25

Revin cu sugestia - unde este o taiere masiva a padurilor - sa mergem in pastoral cu cei mai agresivi stupi ;). Pacat ca taierile masive sunt in extrasezon - cand seva este mai putina..si albina se odineste..
Pacat pentru copiii nostrii ca nu vor mai respira aerul "curat" filtrat de copaci, pacat ca nu reusim sa plantam cat ne propunem - dar ne propunem seficient?
Daca nu ne implicam fiecare ca individ, mai ales noi care stim ce inseamna padurile si vedem efectele de la an la an - altii nu o vor face nici atat..
Trebuie luata initiativa si plantat cat mai mult..
Spor la treaba..
mellis

Mesajde Closcutz » 17 Feb 2015, 00:06

Apropos de mers in pastoral ca sa nu se mai taie copacii. In 2013 eram trei apicultori cu vreo 350 de stupi in total pe o vale la poliflora. Cei care administrau izlazul erau decisi sa rada toate salcioarele(mierea ursului) din zona. N-au reusit si pace. ;)
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE