zahcat scrie:Dragi colegi va rog sa ma ajutati cu un sfat.Azi,la primul zbor de curatire,am observat la mai multi stupi ca albinele au ros ziarele de pe podisoare si au iesit intre capace si podisoare.De asemenea,cam multa agitatie la respectivii stupi.Am desfacut doi dintre ei.La unul nu am gasit puiet(posibil lipsa matca),hrana suficienta,iar al doilea cu puiet dar f putina hrana.
Cateva sfaturi,pareri ar fi binevenite.
Multumesc anticipat.
Parerea mea , rugaminte ,nu dati cu parul!
Variante :
1 albinele la stupii care au ros ziarul din partea superioara , asa am inteles probabil au consumat rezervele de miere au ajuns in partea superioara si au ros ziarul . Intodeauna albinele rod hartie , lemn putred sau chiar polistiren .
2 odata creata posibilitatea de acces in stup prin alta parte decat prin urdinis
albinele au ros ziarele de pe podisoare si au iesit intre capace si podisoare
agitatia devine foarte mare intrucat odata cu zborul de curatire exista si posibilitatea de furtisag .
3 La familiile de albine ramase fara hrana nu poate exista puiet intrucat matca inceteaza in totalitate ponta si chiar de ar fi existat ceva puiet inainte de incetarea pontei , albinele in lipsa hranei isi canibalizeaza propriul puiet .
........